Hírmorzsák 2016-12-05 (13:15)

Westbrook Jordan nyomdokain tripla-duplákban. Kanter szerint Anthony Davis egyedül nem tudja megverni őket. Davis szerint nekik nincs 3-4 sztárjuk, keményen kell dolgozniuk - röntgenre kellett mennie a Thunder elleni meccs után. Reggie Bullockot megműtötték, 4-6 hétre esett ki. Whiteside második opciója a Portland volt a nyáron. Nowitzki akkor akar pályára lépni, ha teljesen meggyógyult. Draymond Green kicsit kiakadt, hogy a liga szerint nem természetesek a mozdulatai egy levegőben történő ütközés után. VanDeWeghe szerint nem fogják megbüntetni Greent, de nem is pécézte ki a liga. Harden válaszolt Green megszólítására. Earl Watson szerint óvatosan kellene a marihuána fogyasztásra bátorítani bárkit is. Jimmy Butler Jaylen Brownt dicsérte. Kétrészes 30 for 30 film készül a Celtics-Lakers rivalizálásról.

Ma hajnalban megint Russell Westbrook volt az egyik főszereplő, miután az Oklahoma City Thunder sztárja, sorozatban 5. tripla-dupláját jegyezte - erre rajta kívül a liga történetében mindössze Michael Jordan, Wilt Chamberlain és Oscar Robertson voltak képesek, utoljára tehát minden idők legjobbjától láthattunk ilyen streaket. Még négy ilyen mérkőzés kell neki a következő négy meccsen, hogy beérje a lista második helyén Chamberlaint. 10 eladott labdája is volt ma hajnalban Westbrooknak, erre pedig tripla-dupla mellett legutóbb Jason Kidd volt képes, még 2000-ben.

Az Oklahoma City magasembere, Enes Kanter a ma hajnali meccs után azt mondta a 37 pontot, 15 pattanót és 4 blokkot jegyző Anthony Davisről, hogy egyedül nem tudja őket megverni. A török erőcsatár szerint a szupersztárok pedig pont ezt csinálják - ott van például Westbrook, akinek megvannak a statisztikái, de emellett jobbá teszi a körülötte játszó társait is. Azt is hozzátette Kanter, hogy nem akar semmi rosszat mondani Davisről, jó játékos.

A "megszólított" Anthony Davis Gary Washburnnel (Boston Globe) beszélgetett arról, hogy nekik nincs olyan keretük, mint a többi csapatnak - sok helyen 3-4 sztár van, náluk ez nem áll rendelkezésre, úgyhogy mindannyiuknak nagyon keményen kell dolgozniuk, de ezt Alvin Gentry vezetőedző is folyamatosan mondja nekik. Davis szerint mindannyian kemény munka árán jutottak a ligába, ezt soha nem szabad elfelejteniük. Ő próbál mindent megtenni a sikerek érdekében, de nagyon hosszú a szezon, még rengeteg meccsük van, ezért vezérként is csak arra törekszik, hogy pozitív legyen a hangulat és környezet a csapatnál, és hogy minél inkább élvezzék a játékot. Arra kell törekednie, hogy ő vezesse a gárdát, illetve hogy mindig el tudja érni, hogy emelt fővel, végig küzdjenek, függetlenül az eredménytől vagy a mérlegüktől.

Ha már Davis, akkor térjünk át a sérülésekre, a Pelicans játékosa ugyanis röntgenre ment a Thunder elleni meccs után - a jobb lábfejével van gond, de nem tudni, milyen súlyos. A Detroit Pistonsnál Reggie Jackson ma hajnalban megkezdte a szezont, Reggie Bullockot pedig megműtötték a meniscusa miatt, és az eredeti 2-4 hónapos kihagyás helyett 4-6 hétre esett ki a dobóhátvéd, úgyhogy elvileg januárban valamikor vissza is térhet majd.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside még a vasárnap hajnali, Portland TrailBlazers elleni összecsapás előtt azt nyilatkozta Erik Garcia Gundersennek (Miami Herald), hogy az oregoni alakulat volt a második opciója a nyár folyamán, úgyhogy ha nem maradt volna a floridaiaknál, akkor a Blazershez szerződött volna. Az ESPN a múlt héten írta meg egyébként, hogy a Portland megpróbálta megszerezni Whiteside-ot.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, hogy természetesen játszani akar, jelenlegi Achilles-sérülése egyértelműen nem olyan súlyos, hogy be kelljen fejeznie a pályafutását, csak egyszerűen nagyon hosszan elhúzódik. Ő is elmondta, amit Davis, hogy nagyon hosszú még a szezon, csak most kezdődött december, és reményei szerint hamarosan pályára léphet, sőt, hosszabb távon is tud majd játszani. Nem akar folyamatosan hol sérült lenni, hol nem, úgyhogy előbb meg akar teljesen gyógyulni, aztán azt az állapotot akarja tartani. Nagyon frusztrálja a jelenlegi helyzet, soha nem volt gondja az Achillesével, de nem akar még egyszer olyat, mint a múlt héten, hogy visszatért és azonnal meg is sérült megint. Pályafutása jelenlegi szakaszában egyébként sem mozog már túl jól, 80-90%-os állapotban nem túl nagy segítség a Mavsnek - 10 éve is lassította volna egy ilyen Achilles-sérülés, de még hatékony tudott volna lenni, most viszont egy helyett három lépéssel lassabb lesz tőle a kelleténél, ennek meg nincs értelme.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Chris Haynesnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy csak nevet azon, hogy őt állandóan büntetik azért, mert a lábával magasra rúg. Green azt fejtegette, hogy szerinte olyanok hoznak szabályokat erről, akik még a gyűrűig sem tudnak felugrani alapvetően, és ilyen emberek akarják megmondani, hogy hogyan kellene reagálnia a testének arra, amikor a levegőben ütközik valakivel. Ez olyan, mintha ő bemenne a liga irodájába és azt mondaná, hogy ezt vagy azt a papírmunkát elrontották, miközben fogalma nincs arról, hogyan néz ki egy ilyen. Green felhozta a nemrég általa arconrúgott James Hardent is, mert szerinte ha a "nem természetes" mozdulatokat büntetik, akkor elő lehet venni a Houston Rockets dobóhátvédjét is - soha korábban nem látott olyat, ahogy Harden rakja fel a ziccereket, és közben el tudja mindig adni, hogy vele szemben szabálytalankodtak. Szerinte az sem természetes kosárlabda mozdulat, és nincs azzal baj, ha az ilyet büntetik, de akkor büntessék az összeset.

A liga kosárlabdával kapcsolatos ügyeinek alelnöke, Kiki VanDeWeghe Haynesnek azt mondta, hogy a szabályokat közösen hozzák a játékosok képviselőivel, az edzőkkel, a GM-ekkel, tulajokkal - szerinte Green egyáltalán nem esik más bánásmód alá, mint bárki más. VanDeWeghe azt is elmondta, hogy nem büntetik meg az erőcsatárt a véleménye miatt.

Válaszolt a megemlített James Harden is, aki Ben Gollivernek (Sports Illustrated) azt mondta a dologról, hogy amit ő csinált, azt egyáltalán nem mondaná természetellenesnek. Megy a gyűrű felé, aztán két kézzel teszi fel a labdát, ahogy tanították - ha valaki belekapaszkodik a karjába, az fault, de ez teljesen természetes a kosárlabdában, akármelyik ligában. Ezenkívül nem tudja, mire gondolt Green. Harden azt is elmondta, hogy egyáltalán nem egyedi már, amit ő csinál - nem akart neveket mondani, de többen is próbálják utánozni az ő mozdulatait, a betöréseknél, a kontaktok keresésénél. Úgy érzi, hogy trendet teremtett, és sokan fel is néznek rá emiatt, ez pedig jó érzéssel tölti el.

Ha már a Golden State, akkor itt lehet megemlíteni vezetőedzőjüket, Steve Kerrt - szombat délelőtt már írtunk róla, hogy bevallotta, hogy kétszer marihuánát szívott a hátműtétei után, és szerinte legalizálni fogják idővel ezt, ha orvosi célokra kell. A Phoenix Suns vasárnap hajnalban játszott az oaklandiekkel, az ő trénerüknek, Earl Watsonnak viszont kicsit más volt az álláspontja - ő úgy érzi, nagyon óvatosan kellene azzal bánni, hogyan fogalmaz ezzel kapcsolatban az ember, mert sok gyerek azt a következtetést vonja le ebből, hogy menő dolog marihuánát használni. Szerinte erről egy ehhez értő embernek kellene beszélnie, nem egy edzőnek. Élete korábbi szakaszában a drognak és az alkoholnak is központi szerepe volt, és rengeteg olyan gyerekkel találkozott, akik semmire nem vitték emiatt és meg is haltak, mielőtt 18 évesek lettek volna, ezért nagyon meg kell gondolni, hogyan tálalják ezt a fiatalságnak.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler a korábban már említett Gary Washburnnek a Boston Celtics 1/3-asát, Jaylen Brownt dicsérte. Butler elmondása szerint imádja a Brownban lévő versenyszellemet, és azt is, hogy mindig fogékony a fiatal játékos a tanulásra - sok mindent kérdezett tőle Brown a nyár folyamán, mikor együtt edzettek. Atletikus, kiválóan játszik és borzasztóan okos kosarasnak tartja Brownt, aki egészen kiváló játékos lesz idővel. A Brownban lévő versenyszellemről azt mondta Butler, hogy igazán ez nyűgözte le, mert mindig mindenben fel akarta vele venni a versenyt - szerinte csak így lehet fejlődni, ha valaki mindig a nála jobbakat próbálja legyőzni.

A végére pedig egy kis filmelőzetes: Richard Deitsch (Sports Illustrated) forrásai szerint az ESPN egy kétrészes 30 for 30 sorozatot csinál jövőre a Boston Celtics - Los Angeles Lakers rivalizálásról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus