Hírmorzsák 2016-12-05 (21:00)

Harden szerint ő eddig az MVP. Horford második opciója a Rockets volt a nyáron. A Raptors a hétvégén franchise-rekordot döntött, már harmadikak a hatékonyság alapján is. Lowry soha nem kételkedett önmagában. DeRozan szeme előtt csak a Cavs lebeg, Kobe-ról mintázta az egész játékát. Lue-ék sokat videóztak a védekezésbeli butaságaikról. A Celtics rámegy Bogutra a deadline előtt? Az ausztrál center szerint egy hónapja van a Dallasnak megfordítani a dolgokat, különben elúszott a PO. A Memphis leigazolta Toney Douglast. Calderon 2-4 hetet kihagy (combhajlító). Rondót egy meccsre eltiltotta a Bulls. Matt Barnest reggel a New York-i rendőrség kereste, állítólag egy nőt fojtogatott.

A Houston Rockets sztárját, James Hardent kérdezte Ben Golliver (Sports Illustrated), hogy szerinte ki eddig az MVP, és gondolkodás nélkül önmagát mondta - saját szavaival élve "a Szakáll", szerinte csak rá kell nézni a mérlegükre és az egyéni teljesítményére. Utóbbi egyébként tényleg szenzációs eddig, hiszen 28.3 pontot, 11.6 gólpasszt és 7.6 pattanót átlagol, 28.3-es PER-je van, ami az ötödik legjobb a ligában, valamint +6.94 a Real Plus-Minus mutatója, ami a harmadik legjobb az egész mezőnyben.

Maradjunk még a Rocketsnél, a Boston Celtics magasembere, Al Horford ugyanis azt nyilatkozta Adam Himmelsbachnak (Boston Globe), hogy a Celtics mellett a Houstonon és a Washingtonon gondolkodott leginkább a nyáron, de inkább csak előbbi kettőn. A két gárda ma találkozik majd egymással, és Horford dicsérte Hardent és a klubot is, egyszerűen úgy érezte, hogy jobban illik a bostoni csapatba.

Ha már statisztikák, akkor térjünk is ki rögtön a heti mutatókra. A hatékonyság-különbség listát továbbra is a Golden State Warriors vezeti +12.5-del, a második a Los Angeles Clippers +9.9-del, a harmadik helyre viszont a nyolcadikról jött fel a Toronto Raptors (+9.1) - a teljes listát ezen a linken megtaláljátok.

A Toronto egyébként nem véletlenül ugrott ekkorát, most már Kyle Lowry is kezd bombaformába lendülni. Az irányító az utóbbi 10 meccsén 37/70 volt a triplavonal mögül, és a Los Angeles Lakers elleni összecsapás után le is nyilatkozta, hogy bár az előző PO-ban voltak problémái, végig magabiztos volt, sosem ingott meg az önbizalma. Lowry azt is hozzátette, hogy a társai nagy segítséget nyújtanak számára, mert mikor nekik megy a játék, rá sokkal kevesebb figyelem irányul, így könnyebb helyzetei vannak. A Raptors másnap, vasárnap hajnalban 44 ponttal verte az Atlanta Hawkst, ez pedig új franchise-rekord.

A Raptors másik sztárja, DeMar DeRozan is nyilatkozott. Egyrészt arról beszélt Brian Windhorstnak (ESPN), hogy csak a Cleveland Cavaliers jár az eszében, őket akarja elkapni - idén már volt két szoros meccsük, de nem tudták behúzni egyiket sem, márpedig meg kell tanulniuk, hogyan tudnak ellenük a végjátékokban is hatékonyan teljesíteni. DeRozan azt is hozzátette, folyamatosan dolgoznak, fejlődnek, nem akarnak leállni, mert be akarják bizonyítani, hogy nem a véletlennek köszönhetik az eddigi eredményeiket sem, neki pedig nem csak egy kicsúszott pár meccs volt az eddigi produkciója.

DeRozan arról is mesélt Windhorstnak, hogy Kobe Bryant játékán nőtt fel - mindig azt figyelte, hogyan dob, milyen a lábmunkája, hogyan dolgozik a palánknak háttal, de próbálta ellesni a nehezebb dobásokat és a dobócseleit is. A dobóhátvéd szerint nincs olyan dolog, amit Kobe a pályán csinált, és ő legalább ne próbálta volna meg - folyamatosan gyakorolta az összes mozdulatát. Azt is elmondta DeRozan, hogy miután találkoztak, rendszeresen adott neki tanácsot Bryant, és főleg az tetszett neki a Lakers ikonjában, hogy mindig komolyan vette a feladatát.

A Raptors ma éjszakai ellenfelénél, a Cavsnél előbb a saját játékot kell rendbe rakni. A gárda vezetőedzője, Tyronn Lue Joe Vardonnak (Cleveland.com) azt mondta, hogy az idősebb csapatok közé tartoznak, úgyhogy nem nekik vannak a legjobb védőik 1-1-ben - a sémákat kell összerakniuk, sokkal jobban oda kell figyelniük a besegítésekre, a váltásokra, és arra, hogy odategyék magukat. Videóztak az utóbbi pár találkozóról, és látta a csapaton, hogy szégyellik magukat rendesen azért, amit láttak maguktól. LeBron James annyit mondott erről, hogy jó motiváció volt számára is ez a videózás - elmondta már, de megint megismételte, hogy az előző idény az előző idény, nagyon szép eredményt értek el, de új célokat kell találniuk.

A CSNNE forrásai szerint a Boston Celtics egyre inkább Andrew Bogut felé fog kacsingatni, ahogy közeledünk a deadline felé - a Dallas Mavericks ausztrál centere szerződése utolsó évében van, és míg a texasiakon ő sem nagyon tud segíteni, Bostonban a pattanózásban és a védekezésben előrelépést hozhatna. Bogut még a Chicago Bulls elleni győzelem előtt elmondta Dwain Price-nak (Fort Worth Star-Telegram), hogy nagyjából egy hónapjuk van arra, hogy fordítsanak a dolgok eddigi menetén és megmentsék a szezont. A hírek szerint Rick Carlisle nemrég találkozott is Mark Cuban tulajdonossal, ahol megmondta Cubannek, hogy nem fogják bedobni a törölközőt, küzdeni fognak tovább minden nehézségük ellenére is.

A Memphis Grizzlies bejelentette, hogy leigazolták Toney Douglast - mint ismert, sérüléseik miatt Hardship Exception kivételt igényeltek a ligánál, amit meg is kaptak, így nem kellett senkit kitenniük a keretből, ideiglenesen 15 fő fölé mehettek.

A Los Angeles Lakersnél Jose Calderon nem léphet pályára a következő 2-4 hétben, miután meghúzódott a combhajlítója még a vasárnap hajnali, Memphis elleni mérkőzésen.

A Bulls irányítója, Rajon Rondo egymeccses eltiltást kapott a gárdától, miután összetűzésbe keveredett az egyik segédedzővel a Dallas elleni vereség alkalmával. Rondo azóta elnézést kért már a társaitól és a szakmai stábtól is, tegnap együtt edzett a többiekkel, de ma éjszaka nem lesz ott a csapattal a Portland TrailBlazers elleni összecsapáson.

Kissé más jellegű bajban van a Sacramento Kings kiscsatára, Matt Barnes, akit a New York-i rendőrség keresett a reggel folyamán, mert állítólag hajnalban fojtogatott egy nőt egy éjszakai bár előtt - egy férfit és egy másik nőt is megütött a hírek szerint, akik próbáltak közbeavatkozni. Egy, a nyomozás környékén dolgozó személy szerint a rendőrségnél lévő felvételek alapján Barnes volt a támadó, de maga az érintett a TMZ Sportsnak azt nyilatkozta, hogy ő nem támadott meg senkit, csak védekezett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus