Hírmorzsák 2016-12-06 (10:30)

Antetokounmpo és Westbrook a hét játékosai. Anthony Davis vezeti a PER-listát - a Top20 sorrendje. Klay Thompson történelmet írt. Kidd szerint Westbrook tripla-duplát átlagolhat a teljes szezonban, LeBront is képesnek tartaná erre. Durant kedvenc játékosa Paul George. A Rockets meccselte a Nets Motiejunasnak tett ajánlatát, kitették Bobby Brownt. JR Smith térdsérülést szenvedett. A Bucks-Spurs lökdösődés (videó). A Mavs most nem akarja cserélni Bogutot, de ez még változhat a deadline-ig. Joerger dicsérte Cousinst a folyamatos fejlődése és amiatt, ahogyan a dolgait kezeli. Adam Silver a legnagyobb befolyással bíró ember a sportvilágban.

A Milwaukee Bucks görög csillaga, Giannis Antetokounmpo és az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Mindkét gárda 3-0-t teljesített a héten, ami alatt a görög 24.3 pontot, 10.0 pattanót, 6.3 gólpasszt, 3.7 szerzett labdát és 3.0 blokkot teljesített mérkőzésenként, Westbrooknak pedig 30.0 pont, 16.0 pattanó és 12.3 gólpassz voltak a mutatói.

A PER-listát továbbra is Anthony Davis vezeti (32.1) Kevin Durant (30.5) és Russell Westbrook (29.8) előtt. A legnagyobb ugrást az élbolyban Antetokounmpo mutatta be, aki a 15. helyről a 8-ra lépett előre (27.2), a legnagyobb zuhanó pedig LeBron James volt a 12. pozícióból a 19-re (24.4) - a Top20-at ezen a linken megnézhetitek.

A napi statisztika ezúttal nem Westbrook zsinórban hatodik tripla-duplája, hanem Klay Thompson 60 pontja - a támadóidő bevezetése (1954/55) óta először fordult elő az NBA-ben, hogy valaki fél óránál kevesebb idő alatt ért el eddig a szintig, Thompsonnak ma hajnalban 29:03 kellett az Indiana Pacers ellen. A Golden State Warriors történetében egyébként ő a negyedik, aki elérte a 60-as határt - Joe Fulks még 1949-ben dobott 63-at, Wilt Chamberlain 1964 novemberében 11 nap leforgása alatt egyszer 62-ig, egyszer pedig 63-ig jutott, míg a franchise-rekordot Rick Barry tartja 64-gyel 1974-ből.

Térjünk ki azért még Westbrookra egy kicsit, a Bucks edzője, Jason Kidd ugyanis Ohm Youngmisuknak (ESPN) elmondta, hogy ő már nagyon régóta mondogatja, szerinte meg lehet csinálni a tripla-dupla átlagot egy szezon során - egy különleges játékos kell hozzá, de Westbrook személyében ez megvan. Kidd szerint a pattanók nem akkora gondok, a Thunder irányítója atletikus, de kellenek scorerek mellé is, mert a 10 gólpasszt nem annyira könnyű összehozni meccsenként - a tréner úgy érzi, pont ezért nagy dolog, hogy Kevin Durant nélkül csinálja ezt Westbrook. Az irányítólegenda azt is hozzátette, hogy szerinte LeBron James is képes lenne erre, neki pedig mindig a pontszerzés részével volt gondja leginkább.

Szóba került Durant, úgyhogy folytassuk vele: a Golden State Warriors kiscsatára azt nyilatkozta a ma hajnali, Pacers ellen összecsapás előtt, hogy Paul George a kedvenc játékosa az NBA-ben, de ezt már többször is elárulta. Szerinte az Indiana sztárja mindent tud a játékból, passzolni, védekezni, dobni, post upban is jó, lepattanózik is. Nagyon jóban vannak, hiszen mindketten voltak a Team USA tagjai egykor, és kiváló kapcsolatot építettek ki egymással, ezért Durant szerint nagyon kevés trash talk van közöttük - ettől függetlenül persze érezni az energiát, ha a pályán vannak, mindketten nagyon akarnak nyerni.

Vissza a Milwaukee-hoz és a ma hajnali, San Antonio Spurs elleni meccsen történt lökdösődésre, ami Dewayne Dedmon és Greg Monroe összeakaszkodásából indult, de Davis Bertanst és Michael Beasley-t állították ki végül. A Spurs lett játékosa (aki játszott anno a Partizanban) annyit mondott, hogy Szerbiában akkor küldték ki őket, mikor igazi verekedések voltak.

Az is a ma hajnali meccsekhez tartozik, hogy a Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, JR Smith egy floater után rosszul fogott talajt, megsérült a bal térde - annyit tudni, hogy a röntgen negatív lett, de további vizsgálatok következnek Smith számára. 

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette tegnap este, hogy a Houston Rockets meccselte a Brooklyn Nets ajánlatát, Donatas Motiejunas marad a texasiaknál a Netsnél aláírt 4 éves, 37 millió dolláros szerződéssel. Mivel megvolt a 15 fő a Houstonnál eddig is, így ki kellett tenniük valakit - ez a valaki Bobby Brown lett, akinek 1 millió dolláros, nem garantált szerződése volt.

Tegnap este volt róla szó, hogy a CSNNE információi szerint Andrew Bogut lehet a Boston Celtics kiszemeltje, ahogy közeledünk majd a deadline felé. Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a Dallas Mavericks jelenleg nem akarja elcserélni az ausztrál centert, mert abban bíznak, hogy sikerül megmenteniük a szezonjukat, de álláspontjuk természetesen változhat, amennyiben a cserehatáridő előtt elveszítik reális esélyüket a rájátszásra.

A Sacramento Kings vezetőedzője, Dave Joerger Paul Flannerynek (SB Nation) azt nyilatkozta, hogy nagyon jól kijönnek DeMarcus Cousinsszal. Azt már az ellenfélként is megfigyelte az oldalvonal mellől, hogy folyamatosan fejlődött, most pedig, hogy az edzője lehet, teljesen el van ájulva attól, mennyire tehetséges. Joerger azt is hozzátette, hogy abban is rengeteget lépett előre a center, hogy hogyan kezeli a dolgait, legyen szó az edzésről, a meccsekről, a játékvezetőkről vagy a felmerülő nehézségekről. 

A végére pedig egy kicsit szakadjunk ki a ligából: Adam Silvert három éven belül másodjára választotta a Sports Business Journal a legbefolyásosabb személynek a sportban, mint üzletágban. A Golden State Warriorst birtokló Joe Lacob, Peter Guber páros a 18., a Washington Wizards tulaja, Ted Leonsis a 20., a Cleveland Cavaliers birtokosa, Dan Gilbert a 22., a Philadelphia Sixers tulajdonosai, Josh Harris és David Blitzer pedig a 39. helyet kapták az 50-es listán, amelyet ezen a linken megtaláltok teljes egészében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus