Hírmorzsák 2016-12-07 (12:30)

Kidd szerint Antetokounmpo LeBron és Nowitzki lehet egy személyben. LeBron nem fog beszélni Phil Jacksonnal a posse-nyilatkozatról. Motiejunas nem jelent meg a Rocketsnél orvosi vizsgálaton, patthelyzet van. Otto Porter jövő nyáron maximum szerződést fog kapni? Chris Bosh inkább csak a következő idényben próbálná meg a játékot. A Spurs és a Warriors is próbált a Top5-be cserélni 2011-ben Valanciunasért. Tony Parker hosszabb időt kihagyhat (térd), JR Smith (térd) és Derrick Rose (hát) ma este nem játszik, Bogut pedig 2 hétre out (térd). Klay Thompson 60 pontos teljesítményéhez néhány statisztika. Az Orlando scorert keres. Garnett gondolkodott a visszavonuláson a Celtics-Nets csere után - egyetemre akart menni, és el akarta adni az ötletet a TV-nek. Elton Brand újra a Sixersnél, ezúttal már a szakmai stábban.

A Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd Brian Windhorsttal (ESPN) beszélgetett arról, hogy volt már LeBron James (Team USA) és Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks) csapattársa is, és milyen nagyszerű lenne, ha a két játékost egy emberben lehetne egyesíteni - szerinte ez elképzelhető. A téma természetesen Giannis Antetokounmpo volt, akiről azt is elmondta Kidd, hogy egyelőre még csak próbálgatják, mit is tud - bizonyította, hogy sok mindent képes ellátni, ezért idővel feljebb fogják vinni neki a mércét, aztán megnézik, ott hogyan teljesít. Maga az érintett azt mondta, hogy ő mindig próbál a megfelelő dolgot csinálni, legyen szó egy blokkról, egy gólpasszról vagy egy zsákolásról - ő ezt elvézi.

Ha már szóba került LeBron James, akkor folytassuk vele - a Cleveland Cavaliers ma este New Yorkban játszik majd a Knicksszel, de az ohióiak ikonja azt mondta újságírói kérdésre, hogy nem áll szándékában a Knicks elnökével, Phil Jacksonnal beszélni utóbbi "posse"-kommentjéről. Mint ismert, James és üzlettársa, Maverick Carter rasszista töltetet éreztek ebben a kifejezésben. LeBron azt mondta, hogy ő a pályafutását a tiszteletre alapozta, mindenkinek megadta azt, a kortársainak és azoknak is, akik korábban kitaposták nekik azt az ösvényt, amin most járnak, ettől függetlenül rengetegszer kiabáltak rá kígyót-békát. Szerinte ez csak annyit jelent, hogy neki és a csapatának továbbra is össze kell tartania, meg kell védeniük egymást, és annyira jónak kell lenniük, amennyire csak tudnak.

A Houston Rocketsnél csak nem nyugodtak meg a kedélyek, Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) ugyanis azt jelentette tegnap, hogy Donatas Motiejunas nem jelent meg a szerződések aláírásakor kötelező orvosi vizsgálaton a csapatnál, így nem lesz a texasiak játékosa - úgy tűnik, ott a tárgyalásoknál valami végleg elromlott. Két lehetséges variáció van: vagy hagyja így az ajánlatot a Rockets, és megvárja, míg a litván mégis jelentkezik náluk, vagy visszavonják azt, Motiejunas pedig újra RFA (korlátozott szabadügynök) lesz. Annyi biztos, hogy a Brooklyn Nets most egy naptári évig nem ajánlhat neki semmilyen kontraktust.

Szintén szerződés, de jövő nyári téma, hogy Zach Lowe (ESPN) két, ligában dolgozó vezetőtől is úgy tudja, hogy a Washington Wizards kiscsatára, Otto Porter maximum szerződést fog kapni. Porter korlátozott szabadügynök lesz, tehát meccselhetnek rá minden ajánlatot, de az borítékolható, hogy olcsó nem lesz, miután ebben a szezonban eddig 14.4 pontot átlagol 41.7%-os tripla- és 62.5%-os TS-mutatóval, plusz van 7.9 pattanója és 1.9 szerzett labdája is meccsenként.

Az Orlando Sentinel ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az Orlando Magic scorert keres a piacon - nem meglepő a dolog a floridaiak gyenge támadójátékát látva, de az utóbbi időben azért kezdik összeszedni magukat.

Barry Jackson (Miami Herald) egy ligában dolgozó, Chris Bosh-hoz közeli forrástól úgy tudja, hogy az erőcsatár inkább a következő idényben próbál meg visszatérni, minthogy ebben a szezonban erőltesse ezt. A Miami Heat valószínűleg megpróbálja kitörölni Bosh-t a sapka alól, de ehhez az kell, hogy a független orvos, aki majd a játékost vizsgálja, játékra alkalmatlannak találja, és így vissza kelljen vonulnia - jelenleg szerződéssel rendelkedik a Heatnél, de Pat Riley már megmondta, hogy náluk nagy valószínűséggel befejezte Bosh.

Folytassuk a sérülésekkel. A San Antonio Spursnél Tony Parker kedd hajnalban kezdett még, miután két meccset kihagyott combhúzódása miatt, viszont most a térde sérült meg, és hosszabb időt is kihagyhat a francia játékmester. A Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, JR Smith is hétfő éjszaka sérült meg, neki is a térdével volt gondja a Toronto Raptors elleni mérkőzésen egy leérkezést követően, de az MRI semmilyen komolyabb bajt nem mutatott ki, így Smith állapota day-to-day, bármelyik nap visszatérhet, de a hírek szerint ma este, a New York ellen nem lesz bevethető. Elképzelhető, hogy ezen a Knicks-Cavsen Derrick Rose sem lesz, ő ma hajnalban is csak 25 percet játszott hátfájdalmai miatt. Maga az érintett a New York Daily News munkatársának elárulta, hogy jobban van már, de a hátfájások általában más problémáról árulkodnak, lehet, hogy a combjával, a vádlijával, vagy valami mással van gondja - egyébként az egész jobb oldala, jobb lába, keze fáradt volt.

A Dallas Mavericksnél Andrew Bogut jobb térdében van egy kisebb csontzúzódás, ami miatt két hétig nem játszhat az ausztrál center - Rick Carlise vezetőedző még három mérkőzésről beszélt, de úgy tűnik, hosszabb lesz a kényszerpihenő. A Memphis Grizzliesnél viszont Zach Randolph visszatért 7 meccses kihagyása után - neki az édesanyja hunyt el nemrég.

A korábban említett Adrian Wojnarowski hozott egy kis múltidézőt is. A 2011-es drafton a San Antonio Spurs Kawhi Leonardöt, a Golden State Warriors pedig Klay Thompsont választotta, mindketten elég jól jártak, de az újságíró információi szerint mindkét együttes a Top5-be akart cserélni, hogy kiválasszák Jonas Valanciunast, akit végül a Toronto Raptors pont az ötödik helyen draftolt. A Warriors GM-je, Bob Myers úgy gondolkodott, hogy a Spurs B-terve az volt, hogy eléjük cserélnek, hogy elvihessék Thompsont, aki egyébként a 10. picket birtokló Milwaukee Bucksnak is tetszett, de a wisconsini alakulat a Sacramento Kingsszel cserélt, akik pedig Jimmer Fredette-et akarták.

Klay Thompson tegnap hajnalban 60 pontot szórt, ehhez kapcsolódóan jött ki pár statisztika. Egyrészt az, hogy összesen 88.9 másodpercig volt Thompson kezében a labda a meccsen, tehát kevesebb mint másfél percig. 21 bedobott mezőnykísérlethez összesen 46 labdaérintésre és 11 labdaleütésre volt szüksége - egyébként 21/33 volt mezőnyből, 8/14 triplából és 10/11 a büntetővonalról.

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) is a múltból hozott egy történetet, miután elmondása szerint Kevin Garnettnek volt egy műsorötlete, amit a Showtime-nak akart eladni: egyetemre akart menni, amit lefilmezhettek volna, de ebből végül nem lett semmi. Mannix elmondása szerint a Boston Celtics - Brooklyn Nets csere után úgy gondolta KG, hogy abbahagyja karrierjét, Paul Pierce-nek kellett arra rábeszélnie, hogy folytassa. Akkor merült fel benne, hogy elmenne egyetemre, hiszen sosem járt felsőoktatási intézménybe, rögtön a középiskola után került a draftra. Az ötletét egy kínai repülőút során vázolta Stephen Espinozának, a Showtime egyik vezetőjének - Garnett aztán folytatta karrierjét.

A Philadelphia Sixers kinevezte Elton Brandet a játékosok fejlesztésével kapcsolatos részleg tanácsadójának - a keret tagjainak fejlődését fogja segíteni a pályán és azon kívül is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus