Hírmorzsák 2016-12-08 (12:00)

LeBron szerint Westbrook képes arra, hogy tripla-dupla átlagot hozzon az egész idény során. Durant szerint a Clippers nagy hármasa miatt nagyon nehéz volt nekik nemet mondani. Mo Speights szerint a Clippersnek hagynia kellene a játékvezetőket és nem csak a pontszerzéssel, az egyéni célokkal kellene foglalkozniuk. Doc Rivers arra, hogy a Warriors szupercsapat: "még csak egy bajnoki címet nyertek". Gregg Popovich megkérte anno Stephen Jacksont, hogy mondja azt Danny Greennek és Manu Ginobilinek, hogy jobb játékosok nála, ő megtagadta, ezért tették ki a keretből. Matt Barnest és Cousinst beperelték a New York-i éjszakai báros ügyük miatt.

A Cleveland Cavaliers ikonját, LeBron Jamest kérdezték, hogy szerinte megcsinálhatja-e Russell Westbrook a tripla-dupla átlagot a teljes szezon során, LeBron pedig azt mondta, hogy ez abszolút elképzelhető. Szerinte az Oklahoma City Thunder sztárja olyan, mint egy Energizer-nyuszi, nem tud elfáradni, márpedig ha ezt kombináljuk a benne lévő szenvedéllyel, akkor LeBron szerint elérhető ez a cél. James arról is beszélt, hogy változott kicsit a játék, most olyan, mintha megint a 80-as években lennénk, a csapatok 145, 135 pontokat dobálnak, és sokkal több a labdabirtoklás is. Westbrook atletikus, úgyhogy a 10 pattanóját össze tudja szedni, nagyon sokat van nála a labda, ezért lehet meg a 10 gólpassza, emellett 9 büntetőt átlagol meccsenként, amiből 7-8-at bedobál, egy kosarat meg csak bedob mindig, így a 10 pontjait is hozni tudja - megcsinálható a dolog Bron szerint.

A Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant Chris Haynesnek (ESPN) arról beszélt, hogy Chris Paul, Blake Griffin és DeAndre Jordan miatt nagyon nehéz volt nemet mondania a Los Angeles Clippers hívószavára a nyáron. Durant és Jordan egyébként nagyon jóban vannak, és KD elmondása szerint barátként viselkedett a center idén nyáron is - nagyon szerette volna, hogy Durant a Clippershez igazoljon, de függetlenül a döntésétől a barátja maradt. Olyan emberek körül akart lenni, akikkel őszinte a kapcsolata, akármelyik csapatban játszik, akárhogyan dönt, ezért voltak olyan sokat együtt Jordannel az off-szezonban.

A Warriors ma hajnalban megverte a Clipperst, a találkozó után pedig Mo Speights, a tavaly még a Golden State-nél, idén már a Clippersnél játszó magasember azt nyilatkozta, hogy több dolgot is tenniük kellene annak érdekében, hogy felvehessék a versenyt a legjobbakkal. Egyrészt hagyniuk kellene a játékvezetőket, másrészt a játékosoknak áldozatokat kellene hozniuk, nemcsak a pontszerzésre és az egyéni célokra kellene koncentrálniuk. 4-5 éve csinálják a Clippersnél, amit csinálnak, és egyelőre nem működött, úgyhogy valami újat kellene kipróbálniuk.

A meccs előtt a Clippers elnökénél és vezetőedzőjénél, Doc Riversnél kérdeztek rá arra, hogy a Warriors a manapság divatos kifejezéssel élve "szupercsapat"-e, amire annyit válaszolt a tréner, hogy egyelőre csak egy bajnoki címet szereztek.

A San Antonio Spurs egykori játékosa, Stephen Jackson a The Dan Le Batard Show vendége volt, ahol Phil Jackson posse-kommentje volt a téma, de Jackson elmesélt egy történetet a saját karrierjéből. Elmondása szerint a Spursnél töltött időszakában Gregg Popovich megkérte, hogy mondja azt Manu Ginobilinek és Danny Greennek, hogy jobb játékosok nála, hogy ezzel is növelje az önbizalmukat a PO előtt, ahol a két említett jó játékára nagy szükségük volt - Captain Jax szerint ez volt a legnagyobb tiszteletlenség, amivel valaha találkozott karrierje során egy edzőtől, ugyanakkor Popovich volt a legokosabb trénere is. Amikor erre nemet mondott, akkor tették ki a keretből a rájátszás előtt. Jackson elmondása szerint akkor Ginobili nagyon gyengén játszott, rengeteg labdát eladott, és úgy érezte, neki kellett volna játszania az argentin helyett.

A Sacramento Kings két játékosát, Matt Barnest és DeMarcus Cousinst beperelték a New Yorkban, az egyik éjszakai bár előtt történt összetűzésük miatt - mint arról volt szó, állítólag a kiscsatár elkezdett fojtogatni egy nőt. Barnes állítólagos bűne után egy férfi a nő segítségére akart kelni, de a vádak szerint Cousins ekkor megütötte őt. Barnes ezután elengedte a nőt, de kiütötte egy könyökössel, majd mindketten megrugdosták a Cousins ütésétől földre kerülő férfit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus