Hírmorzsák 2016-12-09 (10:00)

Már DeRozan játszotta a legtöbb meccset Raptors-mezben, Kyle Lowry-val ment a trash talk meccs után. Melo nem foglalkozik azzal, mit mondott róla Phil Jackson. Cousins megítélése még egy csapaton belül is felemás. A Cavs csereirányítót akar szerezni a következő hetekben. A Rockets nem vonja vissza Motiejunas szerződését. D'Antoni szerint jobban működik a Houston játéka, mint azt remélte. David Stern szerint nem volt Chris Paul-csere, amit vissza kellett volna vonnia. Satoransky szerint az a gondja, hogy nem egyes, hanem 2-3-as poszton játszatják. Isaiah Thomas PRP kezelést kapott ágyéksérülése miatt. A Nets kitette keretéből Yogi Ferrellt, leigazolták Spencer Dinwiddie-t.

A mai híreket DeMar DeRozannel kezdjük, aki a Toronto Raptors történetében a legtöbb mérkőzést játszotta a ma hajnali, Minnesota Timberwolves elleni találkozóval - ez volt az 543. összecsapása a kanadaiaknál, Morris Petersont hagyta le ezzel. DeRozan valószínűleg nem sokára lelépi Chris Bosh-t a játszott percek és a dobott pontok tekintetében is, így ő lesz mindhárom kategóriában az első. A Minnesota elleni győzelem után volt egy kis poénkodás is jó barátjával és csapattársával, Kyle Lowry-val. DeRozan szerint Lowry nagyon messziről elengedett triplái rossz dobások, erre az irányító annyit válaszolt, hogy a dobóhátvéd összes vállalása rossz, ha a magasabb szintű statisztikákat nézzük.

Volt arról szó két napja, hogy Phil Jackson szerint Carmelo Anthony tökéletes lenne a Triangle-be, ha néha nem dédelgetné olyan hosszú ideig magánál a labdát. Természetesen rákérdeztek erre a kiscsatárnál másnap, de Melo annyit mondott, hogy nem tudja, mi hangzott el pontosan - csak a csapat érdekli, nem fog ezzel foglalkozni, bármit mondott Jackson.

A Sacramento Kings centeréről, DeMarcus Cousinsról heti rendszerességgel jönnek ki pletykák, hogy vajon csapata hajlandó lesz-e cserélni, illetve ha igen, akkor mikor. Cousins egy korábbi csapattársa Chris Mannixnak (The Vertical, Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy tudja Cousins is, hogy a Kings egy szemétdomb, viszont úgy van vele, hogy legalább az ő szemétdombja. Egy nyugati konferenciában lévő csapat vezetője szerint a centerrel kapcsolatban egyszerűen semmi sem stimmel, egy ilyen játékost sem szeretne a fiataljai közelében - állítólag ez a klub korábban kacérkodott Cousins megszerzésével, de már nem. Ugyanennek a csapatnak a segédedzője azt mondta, hogy egy olyan helyzetben, ami Sacramentóban van, senki nem tudna helyt állni. A tréner szerint ha csapatot vált a center, akkor teljesen más ember lenne, és alapvetően egy egészen kiváló játékos.

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas PRP kezelést kapott szerdán a meghúzódott ágyéka miatt - ma este, a Toronto Raptors ellen valószínűleg nem játszik Thomas, aki az előző mérkőzést is kihagyta. A  Utah Jazznél Gordon Hayward ma hajnalban nem lépett pályára a Golden State Warriors ellen, még mindig az ujjával vannak gondok, ami miatt heteket hagyott ki a szezon elején. A Golden State-nél Shaun Livingston egyszerűen csak pihent, neki semmi baja nincs, nem ezért nem játszott a Jazz ellen.

Joe Vardon (Cleveland.com) információi szerint a Cleveland Cavaliers a következő hetekben csereirányítót akar szerezni. Vezetőedzőjük, Tyronn Lue le is nyilatkozta, hogy azt hitték, Mo Williams folytatja pályafutását, ezt is mondta egykori játékosuk, aztán hirtelen mégsem így történt, emiatt vannak most ilyen helyzetben.

A Brooklyn Nets kitette keretéből Yogi Ferrellt, majd nem sokkal később leigazolták 3 éves, részlegesen garantált szerződéssel Spencer Dinwiddie-t. A Memphis Grizzliesnél is történtek szerződéskötések, ott három vezetőségi taggal, Chris Wallace GM-mel, a kosárlabdával kapcsolatos kérdések alelnökével, John Hollingerrel, illetve Ed Stefanskival kötöttek többéves hosszabbítást.

Szintén ebbe a részlegbe tartozik, hogy Calvin Watkins (ESPN) információi szerint a Houston Rockets úgy döntött, egyelőre nem vonják vissza Donatas Motiejunas szerződését. Mint ismert, a litván magasember megegyezett a Brooklyn Nets-cel egy 4 éves, 37 millió dolláros kontraktusban, amiből csak 4 évre 31 milliót kellett meccselnie a texasiaknak. Ezt meg is tették, de Motiejunas nem jelent meg a kötelező orvosi vizsgálatokon, így most lehetőségük lenne elállni a szerződéstől, ebben az esetben Motiejunas újra RFA, korlátozott szabadügynök lenne.

Maradjunk még a Rocketsnél: vezetőedzőjük, Mike D'Antoni Sam Amicknek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy mikor aláírt a csapathoz is tudta, hogy a tulajdonostól kezdve a GM-en át a sztárjátékosukig, James Hardenig mindenki úgy akar játszani, ahogy ő szerette volna - sok triplával, betörésekkel, sok faultot és büntetőt kiharcolva. D'Antoni úgy érzi, hogy jobban is alakultak, mint arra számított eredetileg - most is jól játszanak, de még ennél is jobbak lehetnek. Harden azt nyilatkozta, hogy a tréner azt mondta neki, hogy jobb játékossá fogja tenni azzal, hogy megteszi irányítónak, és ez így is van. Nem szabályozza D'Antoni, hanem segít neki, de ha neki vannak meglátásai, azt is elmondhatja - kiváló kapcsolatban vannak, eddig nagyon működik a dolog.

A Washington Wizardsnál már nem ennyire szép az élet - cseh játékosuk, Tomas Satoransky a SomosBasketnek le is nyilatkozta, hogy vannak nehézségei. Satoransky szerint az a gond, hogy nem irányítóként játszik, hanem 2-es vagy 3-as poszton, ami nem egyszerű, ha valaki egész életében 1-es volt. Nehéz átszokni, főleg azért, mert jóval nagyobb embereket kell fognia, de tudja, hogy ettől függetlenül jobb teljesítményt kell nyújtania új szerepkörében is.

Tegnap volt 5 éve, hogy végül nem ment végbe a Chris Paul-csere, amivel az irányító a Los Angeles Lakers játékosa lett volna, erről beszélt David Stern a Sports Business Radio adásában. A volt commish azzal kezdte, hogy nem jó a szóhasználat ezzel a dologgal kapcsolatban, nem semmisítették meg a cserét, mert nem volt mit, Dell Dempsnek nem volt felhatalmazása arra, hogy meglépje a tranzakciót. A tulajdonosok képviseletében úgy döntött, hogy nem lesz csere, szóval nem volt mit semmissé tenni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus