Hírmorzsák 2016-12-09 (21:00)

Motiejunas megegyezett a Houstonnal, új szerződést kötöttek (4 év, 35 millió). Draymond Green és Durant kinevették Quin Snydert. Cousins nem számol azzal, hogy ebben az idényben elcserélné őt a Kings. Gentry nem a saját pozíciójával foglalkozik, csak a munkával, Anthony Davis szerint nem a megfelelő módon játszanak, Solomon Hill szerint szerencséjük volt, az idegenben 11 hónapja először nyerő Sixers jobban is megverhette volna őket. Kerr arról a döntésről beszélt, hogy a Jazz elleni végjátékban Ian Clark játszott Klay Thompson helyett. Rose és Isaiah Thomas ma este nem játszik. Frye két meccset hagy ki. Ma éjszaka Love és JR Smith játéka is kérdéses. Nerlens Noel vasárnap elkezdheti a szezont. A Pelicans kitette Anthony Brownt.

Megoldódott Donatas Motiejunas ügye a Houston Rockets-cel - a litván magasember és a csapat végül abban állapodtak meg, hogy eltekintenek a Brooklyn Nets-cel aláírt offer sheettől (megtehették, mert hiába meccselt a Rockets, Motiejunas nem jelent meg az orvosi vizsgálatokon), és aláírtak egy új, 4 éves, 35 millió (bónuszokkal együtt elképzelhető, hogy 37) dolláros kontraktust, amiből az első év 8.3 millió dolláros (bónuszokkal együtt lehet 9.3 millió dollár). Motiejunas 4 milliót nyert ezzel, mert csak 31 milliót kellett meccselnie a Houstonnak a Brooklyn ajánlatából, a csapat pedig kitolta minden évben a csapatopció lehívásának határidejét július közepére - addig van lehetőségük eldönteni, megtartják-e vagy sem. Eredetileg egy évig nem lehetett volna cserélni Motiejunast, ez is változott, most már "csak" 90 napig nem lehet - a deadline előtt így sem lehet mozdítani, de a nyáron már igen.

A Sacramento Kings sztárja, DeMarcus Cousins a riportereknek elmondta, hogy nem számít rá, hogy ebben az idényben elcserélje a csapat - úgy fogalmazott, hogy hacsak a média nem tud valamit, akkor ő biztosan nem tud ilyenről. Marc Stein (ESPN) Kingshez közeli forrásai szerint a klub úgy gondolja, hogy még mindig korai lenne elcserélni a centert, ráadásul nagyon szeretné az új tulajdonosi kör első PO-ját elérni végre. Cousins azt is elmondta, hogy sokszor beszél a vezetőséggel, azonosak az elgondolásaik, nem aggódik amiatt, hogy mozdítanák. Annak örül, hogy sokan szeretnék megszerezni, mert azt tartaná igazán bajnak, ha senki nem akarna érte cserélni. Boldog azzal, ahol most van, a jelenlegi csapatával, és szerinte nagyszerű helyzetben vannak.

Ha már a Kings, akkor itt térjünk ki arra, hogy a New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek azt nyilatkozta, hogy Derrick Rose-zal nem számol ma este, a Sacramento elleni összecsapáson. Az is eldőlt, hogy a Boston Celticsnél Isaiah Thomas biztosan kihagyja a ma esti, Toronto Raptors elleni találkozót ágyéksérülése miatt. A Cleveland Cavaliersnél Channing Frye eltávot kapott a következő két meccsre - ma éjszaka a Miami Heat, majd a Charlotte Hornets ellen nem lesz bevethető az erőcsatár. A Cavsnél a floridaiak ellen Kevin Love (hát) és JR Smith (térd) játéka is kérdéses. A Philadelphia Sixersnél viszont visszatérő lehet - Brett Brown tegnap bejelentette, hogy elképzelhető, hogy Nerlens Noel vasárnap, a Detroit Pistons ellen elkezdheti az idényt. Mint ismert, térdsérülése és műtétje miatt nem tudott eddig pályára lépni.

A Golden State Warriorsnél Klay Thompson a 60 pontos meccse után végigülte a Utah Jazz elleni mérkőzés végjátékát - Ian Clark játszott helyette, akinek két fontos hármasa is volt az utolsó öt percben. Steve Kerr vezetőedző a mérkőzés után azt mondta, hogy Clark jól játszott, ráadásul odatette magát védekezésben is, úgyhogy ez volt a legmegfelelőbb döntés szerinte. 25 pontos előnyét majdnem elszórakozta a Warriors a második félidőben, erről pedig annyit mondott a tréner, hogy koncentrációs gondjaik voltak. Az első negyedben pazarul kezdtek elöl-hátul, aztán egyszerűen kiengedtek, elkezdték eladogatni a labdákat, és volt néhány olyan labdabirtoklásuk is, mikor azt sem tudták, mit is szeretnének pontosan.

Az is a Warriorshöz tartozik, hogy a Jazz vezetőedzője, Quin Snyder még a találkozó legvégén kikért egy időt, amin elkezdett nevetni Draymond Green és Kevin Durant. Nem volt világos, hogy Durant technikaiján mosolyognak-e vagy sem, de Green az összecsapás után a CSN Bay Area munkatársának elmondta, hogy a Utah vezetőedzőjén röhögtek, hiszen volt hátra kb. 6 másodperc, vezettek vagy 10 ponttal, úgy érezték, vége van a meccsnek. Green szerint hagyni kellett volna őket, hadd menjenek vacsorázni az étterembe, és ki is emelte, hogy nem a technikain nevettek egy sort, hanem az időkérésen.

A New Orleans Pelicansnél ennél nagyobb problémák vannak - 11 hónap után ők lettek az első csapat, amely kikapott hazai pályán a Philadelphia Sixerstől. A találkozó után a gárda trénerét, Alvin Gentryt kérdezték arról, hogy aggódik-e az állása miatt, de erre annyit mondott, hogy "le se sz*rja" ezt - ő keményen dolgozik, és mindaddig ezt is fogja tenni, amíg azt nem mondják neki, hogy már nem ő az edző. Öt másodpercig nem gondolkodott azon, hogy most mi lesz a pozíciójával - elmondása szerint értékesíteniük kell a helyzeteiket, le kell venniük némi terhet Anthony Davis válláról. Davis se volt épp nyugodt, ő olyan bő válaszokkal szolgált a neki feltett kérdésekre, mint például "igen". Annyit azért elmondott az erőcsatár, hogy nem a megfelelő módon játszanak jelenleg, és nagyon gyorsan helyre kell ezt tenniük. Solomon Hill annyit tett ehhez hozzá, hogy szerencséjük volt, mert a Philly sokkal jobban is megverhette volna őket.

Ha már Pelicans: kitették keretükből Anthony Brownt, így ők most 14 fővel vannak - nemrég igazolták a korábban a Los Angeles Lakersnél megforduló swingmant.

Az előbb említett Marc Stein jelentette, hogy az új kollektív szerződésben mégsem fog változni az újoncszerződések hosszabbítási lehetőségének ideje - voltak arról pletykák, hogy már a második év után lehet majd hosszabbítani az újoncszerződésen lévőkkel, de marad a mostani rendszer, hogy leghamarabb a harmadik szezon után lehet megkötni az új kontraktust.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus