Hírmorzsák 2016-12-10 (11:45)

Folytatódik a mini-dráma a Knicksnél - Melo üzent Phil Jacksonnak, hogy semmi szükségük nincs a negativitásra, az instagram-képeket is neki szánta. LeBron már a 9. az örökranglistán, Westbrook beérte Jordan és Robertson tripla-dupla sorozatát. Cuban szerint Westbrook még mindig nem szupersztár. Spoelstra üzent Whiteside-nak: ebben a ligában csak azok élnek meg, akik felveszik a kesztyűt. Chris Pault kérdezték, hogy egy csapatban játszhatnak-e ő, Anthony, Wade és James, az irányító szerint minden elképzelhető. Doc Rivers és Blake Griffin sem ért egyet Mo Speights kritikáival. Matt Barnes ellen letartóztatási parancsot fognak kiadni. Cousins kifigurázta Noah büntetődobását (videó). A Pelicans Reggie Williamsszel próbálkozik. A Magic leküldi a D-Ligába vagy/és elcseréli Hezonját?

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony még a Kings elleni meccs előtt elmondta Stefan Bondynak (New York Daily News), hogy jól játszanak, és csak ez számít jelenleg, úgyhogy szerinte semmi szükségük nincs arra, hogy bármilyen negativitás érje őt vagy a csapatot. Nem beszélt Phil Jacksonnal azokról a bizonyos ballhog kommentekről, úgyhogy nem tudja, honnan jöttek. Ha beszélni akar vele az elnök, az jó, ha nem, az is kiváló, de ő lezártnak tekinti a témát. Anthony állítólag célozgatott arra, hogy a két instagram-postja is Jacksonnak szólt a kisebb egóról és arról, hogy nem érdeklik a kritikák és a támadások.

Maradjunk még Melónál: a Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul az Open Run podcast vendége volt nemrég, ahol rákérdeztek, hogy együtt játszhat-e ő, Anthony, Dwyane Wade és LeBron James - Paul sejtelmesen annyit válaszolt, hogy minden elképzelhető. A játékmester felidézte, hogy mikor játszottak így együtt legutóbb: a 2007/08-as idény után Wade váll- és térdsérülésből tért vissza, és felhívta őket, hogy edzzenek már együtt, mert szüksége van arra, hogy visszaszokjon. Paul szerint természetes volt, hogy segítenek, erre valók a barátok.

LeBron Jamesnél meg kell említeni, hogy a Cleveland Cavaliers ikonja ma hajnalban az örökranglista 9. helyére lépett, miután megelőzte Elvin Hayest - 27.315 pontja van jelenleg LeBronnak, és nem sokára meglesz neki Moses Malone is, aki 27.409 ponttal áll a 8. helyen. A másik napi statisztika az Oklahoma City Thunder sztárjáé, Russell Westbrooké, aki beérte Michael Jordant és Oscar Robertsont a zsinórban szerzett tripla-duplák számában, miután ma hajnalban sorozatban 7. TD-jét szerezte.

Westbrookról kapcsoljunk rögtön a Dallas Mavericks tulajdonosára, Mark Cubanre, aki Tim MacMahonnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy bár Westbrook szupersztár számokat hoz, ő tartja magát az eddigi definíciójához - korábban elmondta Cuban, hogy azokat a játékosokat sorolja a szupersztár kategóriába, akik egy átlag alatti csapattal is 50 meccset nyernek az alapszakaszban, és mennek 1-2 kört a rájátszásban. Nem akar semmit elvenni a Thunder játékosától, nagyon kevesen csinálták meg azt, amit ő eddig ebben a szezonban, nem lehet letagadni ezt, és nem is akar tiszteletlen lenni Westbrookkal szemben. Ettől függetlenül nála még mindig ugyanaz a definíció, mégha természetesen az is elképzelhető, hogy a szezon végére majd bebizonyítja Westbrook, hogy nincs igaza. 

Térjünk vissza New York-ra egy kicsit: a tegnap esti hírek alapján a New York-i rendőrség nagyon közel áll ahhoz, hogy letartóztatási parancsot adjanak ki Matt Barnes ellen. Graham Rayman (New York Daily News) rendőrségi forrása szerint elég bizonyítékuk van, hogy vádat emeljenek Barnes ellen testi sértés miatt. A hírek szerint DeMarcus Cousins ellen nem lesz majd vádemelés, ő tehát megúszta az esetet, legalábbis egyelőre úgy tűnik.

Cousinsnak ma hajnalban is volt ideje poénkodni az újabb vereség alatt, ezúttal Joakim Noah büntetődobásának mozdulatát figurázta ki:

Máshol sincs nagy megnyugvás a ligában. Két napja volt arról szó, hogy a Los Angeles Clippers magasembere, Mo Speights kiosztotta csapatát, hogy min kellene változtatniuk, ezzel pedig sem Doc Rivers, sem Blake Griffin nem értett egyet. Rivers szerint a játékvezetéssel kapcsolatban azért nincs igaza Speightsnek, mert ha ez így lenne, a Golden State Warriors is bajban lenne, tavaly ők kapták a második legtöbb technikait, szóval szerinte nem itt kell keresni a probléma okát. Rivers szerint abban is téved játékosa, hogy egyénieskednének, ezt szerinte bizonyították az utóbbi években. Griffin arra a részre tért ki, amelyben Speights azt fejtegette, hogy amikor a Clippers ellen játszottak, az volt a scouting report, hogy 1-2 alkalommal keményebben oda kell nekik ütni, és akkor teljesen megtörik az akaratuk. Griffin szerint ez olyan, mintha azt mondanák, hogy több pontot kell dobni a győzelemhez, ugyanis minden csapat ellen az a scouting report, hogy meg kell törni őket.

A Miami Heat ma hajnalban súlyos zakót kapott a bajnok otthonában, Erik Spoelstra pedig különösen Hassan Whiteside-dal volt elégedetlen - a harmadik negyed elején lecserélte, volt egy hevesebb mondókája, majd a negyedik negyedig ültette. A tréner a mérkőzés után azt mondta, hogy több energiát szeretett volna a pályán látni, jobb pattanózást, jobb védekezést az elzárás-leválás ellen, ezért váltott. Spoelstra szerint ebben a ligában csak azok élnek meg, akik felveszik a kesztyűt - minden este óriási küzdelem van a pályán, Whiteside-nak nagy a felelőssége, de szerinte ezt a center kezdi egyre jobban megérteni. Maga az érintett annyit mondott, hogy szerinte azért cserélték le, mert Kyrie Irving dobott róla egy tempót, aztán elment mellette egy ziccerért, és dobott egy triplát is. Szerinte nagyon nehéz Irvinget fogni, és őszintén bevallja, hogy fogalma sincs, mit csinálhatott volna még, ő minden tőle telhetőt megtett

A New Orleans Pelicansnek máris megvan az embere a tegnap kitett Anthony Brown helyére. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint Reggie Williamst fogják leigazolni, aki idén az Oklahoma City Blue D-Ligás csapatában 17.1 pontot, 5.8 pattanót és 3.3 gólpasszt átlagol meccsenként 33.3 perc alatt.

Brian K. Schmitz (Orlando Sentinel) információi szerint az Orlando Magicnél szóba került az, hogy a nagy tervekkel draftolt, de az utóbbi időben kevés lehetőséget kapó és csak szenvedő Mario Hezonját leküldjék a D-Ligába. Marc Stein (ESPN) azonnal ráharapott a témára, és mivel volt már róla szó a napokban, hogy a Magic scorert keres, így könnyen elképzelhető, hogy a floridai gárda megválna a horvát játékostól is ennek érdekében - mindenképpen be akarnak kerülni a rájátszásba, azonnali segítség kell nekik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus