Hírmorzsák 2016-12-12 (10:30)

Westbrookot nem érdekli az MVP díj és az sem, hogy megszakadt tripla-dupla sorozata - utóbbival poénkodott Steven Adams. Metta World Peace szerint a Knicksnek szüksége volt erre a Phil Jackson - Carmelo Anthony csörtére, nem lepődött meg Jacksonon. Oladipo csuklósérülést szenvedett. Nerlens Noel bokasérüléssel kezdte az idényét. Derrick Rose a Knicks orvosi stábját dicsérte. Kristaps Porzingisnek a jobb térdével voltak gondok az utóbbi időben, de visszaesett teljesítményét nemcsak erre fogta a lett játékos. Austin Riversnek át kell esnie az agyrázkódás-protokollon. Nick Young és D'Angelo Russell is visszatértek.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook Fred Katznek (Norman Transcript) adott nyilatkozatott az MVP-címmel kapcsolatban. Amikor az újságíró arra kérdezett rá Westbrooknál, hogy szerinte lehetne-e valaki a legértékesebb játékos a konferencia legjobb két csapatán kívüli együttesből is, akkor azt válaszolta az irányító, hogy nem tudja, mert nem igazán ismeri, hogy megy ez a szavazás, és nem is igazán érdekli ez a dolog. Megkérdezte tőle Katz, hogy maga a voksolás vagy a díj nem érdekli, amire azt mondta Westbrook, hogy egyik sem, mert a bajnoki cím volt mindig is az első számú célja. Ma hajnalban, a Boston Celtics ellen megszakadt a 7 meccses tripla-dupla sorozata, amiről viszont szintén azt mondta, hogy nem izgatja, a lényeg az, hogy megvan a győzelem. Steven Adams mondta is erről a sorozatról, hogy haszontalan volt, és hozzátette, hogy csak hét TD volt egyhuzamban?

Térjünk rá a sérülésekre, és folytassuk a Thunderrel: Victor Oladipo jobb csuklósérülést szenvedett, mikor ma hajnalban elszállt Jonas Jerebko dobócselére, a lába beakadt a Boston Celtics svéd csatárának vállába, és emiatt elég nagyot esett - Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a röntgen negatív lett, többet egyelőre nem tudni. A Philadelphia Sixersnél nem tartott sokáig Nerlens Noel bemutatkozása ebben az idényben - 10 perc játék után, a második negyedben megsérült a bal bokája - annyi a szerencse talán, hogy nem a térde miatt szállt ki. A Los Angeles Lakersnél is visszatérők voltak, a kezdőhátvpáros ugyanis játékra jelentkezett - D'Angelo Russell mellett Nick Young is ott volt a New York Knicks elleni vereség alkalmával a parketten.

A Knicksnél Derrick Rose újra játszhatott hátsérülése után, a New York irányítója pedig nagyon dicsérte a meccs előtt a csapat orvosi stábját - Rose Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy most kapta a legtöbb infót a testéről és arról, hogy mit csináljon annak érdekében, hogy egészséges maradjon. Csapattársának, Kristaps Porzingisnek a jobb térdével voltak gondjai az utóbbi időben, a ma hajnali meccs előtti 5 mérkőzésen nem ment neki a játék (ma azért 26 ponttal és 7 blokkal jelezte, hogy kezd rendbejönni) - a térd körüli izmokkal nem stimmelt valami. Porzingis azt is elmondta, hogy ettől függetlenül túl sokat gondolkodott a dobásain, hogy nem esnek be, hogy talán betörést kellene választania, ez is közre játszott a gyengébb teljesítményében. A Los Angeles Clippersnél Austin Riversnek át kell esnie az agyrázkódás-protokollon - tegnap hajnalban kapott egy könyököst Terrence Jonestól.

Ha már szóba került a New York, térjünk még ki rájuk egy kicsit, Metta World Peace még a ma hajnali Lakers-Knicks előtt beszélt volt csapatáról. MWP Marc Bermannek (New York Post) azt mondta, hogy nem lepődött meg azon, hogy Phil Jackson bekóstolta Carmelo Anthonyt, az elnök rendszeresen tesztelte korábban is játékosait, és szerinte Melo jól reagált - látta, miket nyilatkozott a kiscsatár, és örült neki, hogy nem hátrált meg. World Peace szerint a Madison Square Gardennek erre van szüksége, az ilyen impulzusokra - mikor ő a Knicksnél volt, mindenki nyugodtan szemlélte az eseményeket, de kell egy kis pörgés. Azt is hozzátette, hogy az utóbbi időben nagyon jól is játszik a csapat a gyengébb kezdés után, és Melo is a megfelelő módon kosarazik. Elmondása szerint ő ennél cifrább szóváltásokba keveredett Jacksonnal edzéseken, volt, hogy anyázta az edzőt, akinek a lételeme, hogy ilyen konfilktusokat generáljon. Ha kicsit gyengébb állapotban érkezett meg egy edzésre, Jackson azonnal rászállt, felpaprikázta őt, ezt követően pedig általában sokkal jobban dolgozott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus