Hírmorzsák 2016-12-14 (21:15)

Westbrook szerint az is nagy dolog, hogy egy lapon emlegetik őt valamiben Magic Johnsonnal, Jordannal és Oscar Robertsonnal. Nowitzki visszavonulhat idén nyáron a sérülések miatt, a korával poénkodott egyik csapattársa. Fizdale szerint LeBron nem lesz edző, mert megölne valakit, de nagyon dicsérte volt játékosát - James egyetértett. Draymond Green szerint hiába beszél sokat, rengeteg dologról így is hallgat a csapata érdekében. A Pacers meg se hallgatja a Paul George-ra érkező ajánlatokat. Gay-re talán a Thunder, a Houston és az Indiana mehet rá. A Kings ma éjszaka Cousins, McLemore és Gay nélkül játszik. Rondo holnap esti játéka kérdéses. Haywardot 2014-ben meg akarta szerezni a Clippers. Russell magára vállalja a Lakers gyengélkedését. A Magic D-Ligás csapatot vett. Gond van Noel pályán kívüli mentalitásával? Ben Simmons elkezdett pályán edzeni.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook tripla-dupla sorozata megállt 7-nél, de az irányító Ananth Pandiannak (CBS Sports) elmondta, hogy azt is óriási megtiszteltetésként fogja fel, hogy egy lapon emlegetik Michael Jordannel, Magic Johnsonnal vagy éppen Oscar Robertsonnal. Ezt a sorozatot mindig is nagy dolognak fogja tartani, de szeret a jelenben élni, és mindig arra törekszik, hogy csapattársait jobbá tegye. Szerinte az említett három legenda is attól volt akkora kosaras, hogy amellett, hogy bajnoki címeket szereztek, a mellettük játszók jobb játékosok lettek általuk, ezt szeretné ő is. Azt is elmondta, hogy sokszor kérdezik, de a válasz ugyanaz: a győzelem a legfontosabb számára, az is marad.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green ma hajnalban idei első tripla-dupláját szerezte, de Chris Haynesnek (ESPN) nem erről, hanem arról nyilatkozott, hogy szeret elég nagy vihart kavaró nyilatkozatokat tenni. Green szerint ez még semmi, rengeteg dolgot magában tart, főleg a csapata érdekében. Csapatsportokban fontos, hogy a játékosok tudják, mit bírnak el a társaik, és tudja, hogy néhány dolog, amit kimondana, zavarólag hatna a Warriors számára, ezért hallgat inkább. Szerinte nagyon sok mindent előre megírnak a ligában, ő pedig sosem fogja azt mondani, amit mások szeretnének vagy betanítottak neki, mindig őszinte lesz. Az édesanyja azt tanította neki, hogy mindig mondja ki, amit gondol, és bár szerinte megvan a határ aközött, amit még ki kell ejteni a száján, és aközött, amit már nem, de ő sosem fog előre lediktált nyilatkozatokat adni

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint az Indiana Pacerst több együttes is megkereste Paul George-dzsal kapcsolatban, de mindenkit elutasít Larry Bird, és azt mondja, hogy annak sincs értelme, hogy meghallgassa, ki mit ajánl, mert megtartják a kiscsatárt. Wojnarowski úgy tudja, hogy továbbra is George és Myles Turner köré akar építkezni az Indiana, és köréjük próbálnak olyan együttest felhúzni, amivel hosszabbításra tudják bírni George-ot. Ettől függetlenül az újságíró szerinte George-on kívül bárkire meghallgatnak ajánlatokat, mert valamit csinálni akarnak, hogy javuljon a csapat.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Sacramento Kings kiscsatára, Rudy Gay gyakorlatilag biztosan el lesz cserélve jelenlegi csapatától a deadline előtt, mert nem követheti el ugyanazt a hibát a Kings, amit elkövetett a New Orleans Pelicans az előző idényben Ryan Andersonnal. Az erőcsatár is megmondta, hogy nem fog hosszabbítani a Pelicansnél, mégis megtartották, aztán a semmiért lépett le Houstonba, a Sacramentónak pedig egyébként is kevés értéke van, nem engedhetik el ingyen az egyiket. Állítólag a Thunder érdeklődött nagyon Gay iránt, mielőtt megsérült Cameron Payne, mellettük pedig a Pacerst és a Rocketset dobta be Wojnarowski, de szerinte nincs cserealapjuk Gay-ért.

A Kingshez kapcsolódik, hogy a ma éjszakai, Houston elleni meccset feladják gyakorlatilag, miután Gay, DeMarcus Cousins és Ben McLemore sem játszanak majd. Gay-nek a csípőjével van gond, McLemore-nak a bal vádlijával, Cousins viszont egyszerűen csak pihen. A Chicago Bullsnál Rajon Rondo könnyített edzést végzett ma, holnap esti játéka a Milwaukee Bucks ellen kérdéses.

Nem mostani pletyka, hogy Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Clippers sign-and-trade cserét szeretett volna 2014-ben Gordon Haywardért - a Utah Jazz kiscsatára 4 évre 63 millió dollártért írt alá akkor a Charlotte Hornetshez, azt az ajánlatot meccselte a Jazz. Hayward idén nyáron már oda igazol, ahova akar, korlátozások nélkül, de a Clippersnek meglesz a saját problémája, mert ugyanez lesz a helyzet Chris Paullal és Blake Griffinnel is.

A Memphis Grizzlies vezetőedzőjét, David Fizdale-t kérdezték a ma hajnali mérkőzés után, hogy szerinte tréner lesz-e valaha a ligában LeBron James, amire Fizdale Dave McMenaminnek (ESPN) egyértelműen kijelentette, hogy nem - ők a Miami Heatnél dolgoztak együtt. A Memphis mestere szerint LeBronnál a tökéletesség a mérce, és ezt is várja el másoktól. Azt simán el tudja képzelni, hogy tulajdonos lesz Jamesből, vagy valami hasonló, de edzőként megölne valakit, ha nem tudja hozni a csapata az általa támasztott elvárásokat. Jamesnek elmondták Fizdale véleményét, amire azt válaszolta a Cavs ikonja, hogy egy kicsit igaza van a trénernek. Edzőként türelmesnek kell lennie az embernek, de neki ebből az erényből nem adatott meg elég. Fizdale többek között arról is beszélt egyébként, hogy nem nagyon van olyan játékos, aki jobban átlátja a játékot, mint James, illetve a fiatalok mellé is őt tartja a legjobb mentornak.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki a német Bildnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy ha fáj mindene, akkor nagyon könnyedén elképzelhető, hogy 2017 nyarán, tehát a szezon végeztével befejezi pályafutását - mint ismert, Achilles-sérülése miatt alig játszott eddig idén. Nowitzki azt mondta, hogy szeretne 20 évet játszani a Mavsnél, tehát 2017/18-ban is kosarazni akar, de az, hogy két évre írt alá, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ki is tölti szerződését.

Nowitzki közben kapja a savat a csapaton belül is: a német ikon twitteren osztotta meg követőivel, hogy tegnap egy nyugdíjas otthonban jártak az ünnepek miatt, erre az egyik csapattársa megkérdezte, hogy "mit keresünk Dirknél?". Andrew Bogut sejtelmesen retweetelte a kiírást, a szókimondó ausztrál a "legfőbb gyanúsított".

Délelőtt volt arról szó, hogy a Philadelphia Sixers centere, Nerlens Noel nagyon kíváncsi arra, működik-e együtt az ő, Joel Embiid és Jahlil Okafor triója. Brett Brown Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) kifejtette, hogy szerinte létezik ilyen forgatókönyv - Embiid lenne a franchise player, Noel a csere, aki védekezésben kiemelkedőt alkot, támadásban pedig főleg elzárás-leválásból játszanák meg, Okafor pedig akkor hozná támadásban az új lendületet, ha szükség van rá. Brown szerint ha hisznek benne mind a hárman és hagyják, hogy irányítsa őket, akkor úgy tudja majd alakítani a játékot, hogy mindhárom magasember sikeres lehet.

A korábban már említett Adrian Wojnarowski információi szerint egyébként az a gond Nerlens Noel esetében, hogy azok a csapatok, akik érdeklődtek iránta, és utána is jártak egy kicsit a magasembernek, azok nem voltak elájulva a pályán kívüli szokásaitól, viselkedésétől, ez pedig csökkenti Noel csereértékét.

Az is a Sixershez kapcsolódik, hogy Ben Simmons elkezdett a pályán edzeni járógipsz nélkül - igaz, egyelőre csak büntetőket dobált az idei 1/1-es, de Brown azt mondta, hogy ezt is nagy dolognak tartja.

A Los Angeles Lakersnél D'Angelo Russell saját magát hibáztatja a gárda gyengélkedéséért. Russell Mark Medinának (Orange County News) azt nyilatkozta, hogy ő a védelem első vonala, neki kellene a labdás ember életét nehézzé tennie, ezért egyértelműen ő a felelős azért, hogy nem megy nekik. Az irányító úgy érzi, hogy a kommunikáció megvan védekezésben, hallgatnak egymásra, de most meg kell tenniük a következő lépést, meg is kell csinálniuk a dolgokat védekezésben, ez egyelőre még nem megy.

A végére pedig az Orlando Magic maradt, akik megvették az Erie Bayhawks D-ligás csapatot, és 2017/18-tól kezdve ez a gárda már nem Pennsylvaniában fog játszani, hanem Floridában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus