Hírmorzsák 2016-12-16 (20:45)

Whiteside szerint DeAndre Jordan semmi mást nem csinál, csak a fellöbbölt labdákat bezsákolja, ő viszont ennél többet tesz hozzá a játékhoz. Wall szerint nincsenek eleget az országos TV-ben, azért nem tud egyéni elismeréseket begyűjteni. Patrick Beverley meg akarja szerezni az Év Védője díjat, szerinte ő a legjobb védő jelenleg a ligában. Conley játszik ma éjszaka. Wade nem aggódik a Bulls gyengébb periódusa miatt. Embiid a festékben akar játszani, nem a triplavonalon. Draymond Greennek nem a saját szemszögéből van gondja az új kollektív szerződéssel, hanem a minimumot kereső játékosok miatt. Két Designated Player lehetőség lesz az új CBA-ban. 

Ma éjszaka találkozik egymással a Los Angeles Clippers és a Miami Heat, Hassan Whiteside-ot pedig arról kérdezték, hogy hasonlít-e a játéka DeAndre Jordanéhez, és ha igen, akkor mennyiben. Whiteside elég egyértelműen kijelentette a Miami Herald munkatársának, hogy egyáltalán nem hasonló a játékuk, mert Jordan semmi mást nem csinál, csak a fellöbbölt labdákat zsákolja be, amíg ő megcsinálja ugyanezt, de tud tempót is dobni, plusz védekezésben rengeteg blokkja van. A Heat centere hozzátette azt is, hogy Jordannek ott van Chris Paul irányítóként.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Ethan Sherwood Straussnak (ESPN) elmondta, hogy neki nem a saját szemszögéből van baja a most megkötött új kollektív szerződéssel, hanem azokra a játékosokra gondol, mint James Michael McAdoo vagy Ian Clark a saját csapattársai közül, akik azért harcolnak, hogy a ligában maradhassanak, és ligaminimumért játszanak. Nekik, az All-Staroknak nem lesz gondjuk, de az ilyen CBA tárgyalásoknál leginkább azoknak a lehetőségeit nézi, akik nincsenek ezen a szinten, hogy hogyan lehetne számukra jobb feltételeket kicsikarni. Green szerint lehetne más a struktúra, amiben nem lenne ennyi minimumért játszó kosaras - most vannak a maxos játékosok, a minimumosok, meg néhányan közöttük, de lehetne ezt sokkal arányosabban is elosztani.

Az is a Warriorshöz tartozik, hogy ma hajnalban, a New York Knicks ellen első 36 mezőnykosarukat gólpassz után dobták - összesen 41 asszisztig jutottak. Az első olyan mezőnykosarat, amelyet nem előzött meg gólpassz, a Green által is említett Ian Clark dobta, aki egy sima ziccert értékesített 1:10-zel a harmadik negyed vége előtt.

Az új kollektív szerződéshez kapcsolódik az is, hogy Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint az is változás lesz, hogy nem egy, hanem kettő Designated Player lehet majd egy csapatban - nem összekeverendő a napokban többször tárgyalt Designated Veteran opcióval. Ez a Designated Player jelentette azt, hogy egyszerre egy franchise-nál csak egy játékos kaphatott idő előtti 5 éves hosszabbítást az újoncszerződése lejárta előtti ősszel, most majd kettő ilyen lehet egyszerre egy klubnál. Ennek egyik legemlékezetesebb példája az volt, mikor a Minnesota Timberwolves Ricky Rubiónak adott 5 éves kontraktust, de így Kevin Love-nak nem adhatott. Love kicsit besértődött, emiatt csak 3 évre írt alá, így távozhatott hamarabb a csapattól egy csere keretein belül - mindenki tudta, hogy nem marad Minnesotában az idény után. Az egyik nyertes is a TWolves lehet most, hiszen így nem kell spórolni sem Andrew Wigginsen, sem Karl-Anthony Townson - igaz, ez egy technikai dolog, mert a Washington Wizardsnál John Wall 2013-ban idő előtt kapott 5 éves szerződést, Bradley Beal így nem kaphatott tavaly ősszel, viszont Beal RFA-ként aláírhatott 5 évre a fővárosiakkal idén nyáron, azt úgy nem tilos.

Ha már szóba került, akkor folytassuk vele: a Wizards irányítója, John Wall Candace Bucknernek (Washington Post) elmondta, hogy szerinte nincsenek eleget az országos TV-ben - mikor a második All-Star szezonja volt, 20/10-et átlagolt és kezdő is volt a gálán, akkor sem tudott All-NBA csapatba kerülni. Szerinte ezeket az egyéni elismeréseket csak akkor lehet megkapni, ha valaki győztes, nyerő csapatban van, de mikor neki ez megvolt, akkor sem tudott helyet követelni magának az ilyen szavazásoknál. Ha valakinek nincs League Pass-e, nem látja a meccseket, nem tudja, mit tesz le az asztalra, és mi mindent próbálnak meg megtenni a győzelemért. A többi csapat sokkal többet szerepel a TV-ben, ezért kapnak több szavazatot a média képviselőitől és a szurkolóktól is, és amíg ez nem változik, addig az emberek nehezen fogják látni, hogyan is játszik.

A Houston Rockets hátvédje, Patrick Beverley Sean Deveney-nek (Sporting News) azt nyilatkozta, hogy az egyik legnagyobb célja az, hogy megnyerje az Év Védője díjat. Beverley úgy érzi, hogy jelenleg ő a legjobb védő a ligában, és reményei szerint ezt sokan így látják - úgy gondolja, hogy minél többször nyernek, annál inkább fel fogják ezt ismerni mások is. Beverley a liga történetének egyik leghíresebb egyes posztos védőjéről, Gary Paytonról azt mondta, hogy ugyanaz a gyilkos ösztön van benne is, mint a Kesztyűben, a laterális gyorsasága is hasonló, és ő is rengeteget használja a kezeit. Beverley szerint ha sikerül elérnie célját, besöpri ezt az egyéni díjat, akkor a csapat is olyan helyzetben lesz, hogy sok meccset nyerhet, sokáig juthat.

A Memphis Grizzliesnél Mike Conley részt vett a reggeli edzésen, zöld utat kapott a ma esti játékra a Sacramento Kings ellen.

A Chicago Bulls dobóhátvédjét, Dwyane Wade-et kérdezte Nick Friedell (ESPN), hogy aggódik-e a csapat gyengébb sorozata miatt, de Wade azt válaszolta, hogy rossz embert kérdez az újságíró, talán valaki mást kellene, mert már rengeteg mindent átélt, egyáltalán nem aggódik. Ez a 14. éve a ligában, de a Bullsnál még csak az első - próbálja megismerni a klubot, a társait, de minden rendben lesz. Wade szerint egyértelmű, hogy végig kell járniuk egy fejlődési folyamatot, de türelmesnek kell lenniük, nem lehet mindent egyszerre. Most tanulják még meg, mennyire nehéz behúzni egy-egy találkozót, legyen szó otthoni vagy idegenbeli meccsről.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid viszont nem tetszését fejezte ki Jessica Cameratónak (CSN Philly) - legutóbb mindhárom center bevethető volt a Sixersnél, emiatt Embiid kevesebbet volt a palánk alatt Jahlil Okafor mellett. Embiid szerint ő nem tripladobó, nem is akar sok hármast vállalni, hanem a festékben akar dominálni. A Raptors elleni meccs nagyon frusztráló volt számára, mert nem lehetett a helyén, de meg kell találnia a módját, hogy így is eredményes legyen, be kell illeszkednie a rendszerbe. Nerlens Noel is elmondta, hogy szerinte Embiid nem igazán akart a periméteren játszani - nehéz lesz rájönni, arra, hogyan oldják ezt meg, ha egyáltalán meg lehet oldani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus