Hírmorzsák 2016-12-17 (21:00)

Cousins "nekiment" egy újságírónak, a csapat és a liga is vizsgálja az esetet (videó). Iverson nem súlyzózott karrierje során, a perclimitet nem viselte volna szó nélkül, de nem ítélkezik a mostani játékosok és csapatok fölött. Dirk Nowitzki szeretne karácsonykor visszatérni. Stanley Johnson szerint jót tett neki, hogy leküldték a D-Ligába. Austin és Doc Rivers sztereóban reklamálnak (videó).

A Sacramento Kings ma hajnalban megverte a Memphis Grizzliest, méghozzá idegenben, de megint nem a csapat jó teljesítményéről szólnak a hírek, hanem arról, hogy DeMarcus Cousins még a Los Angeles Lakers elleni találkozó után nekiment a Sacramento Bee egyik újságírójának, Andy Furillónak. Furillo a múlt héten írt cikket a Matt Barnes-féle New York-i incidensről, amiben előkerült egy májusi történet is, amiben Cousins és testvére, Jaleel volt érintett, utóbbit le is tartóztatták.

Cousins azt mondta az újságírónak, hogy gondok lesznek köztük, ha még egyszer előhozza a testvérét, nem is ismeri őt - róla írhatnak bármit, de a családját hagyják békén. Furillónak és Cousinsnak nem ez volt az első összetűzése, 2015 októberében is összeszólalkoztak már, mikor a center épp interjút adott, válaszolt egy kérdésre, erre Furillo közbekérdezett - Cousins annyit mondott, hogy "még beszélek", majd hozzátette, hogy "te k*baszott bohóc". A Kings annyit írt közleményében, hogy vizsgálják az esetet, meg fogják húzni a megfelelő lépéseket, és támogatják a média képviselőit. Sam Amick (USA Today) értesülései szerint a liga is vizsgálódik, és elég komoly esélye van egy büntetésnek a következő napokban.

Ma délelőtt volt arról szó, hogy Allen Iverson Hall of Fame estéje volt a Philadelphia Sixersnél. A legendás hátvéd természetesen nyilatkozott is a meccs előtt és után, és Derek Bodnernek (Philly Mag) el is mondta, hogy ő bizony karrierje során soha nem súlyzózott, mert túl nehéz volt. Arról is beszélt Iverson, hogy ha perclimitre tették volna, akkor valószínűleg komoly büntetéseket kapott volna verbális inzultálásért. Iverson Jalen Rose-nak azt mondta, hogy sosem gondolta volna, hogy ilyen elő fog fordulni. Ő olyan játékos volt, aki hiába volt fáradt vagy hiába fájt valamije, minden este nagyon szeretett megküzdeni az ellenféllel, de azt is hozzátette, hogy nem akar ítélkezni sem a játékosok, sem a csapatok fölött - ha nekik ez segítség és így jobb, akkor legyen így.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki Tim MacMahonnal (ESPN) beszélgetett sérüléséről. A német sztár elmondása szerint legutóbb egy kicsit korán próbált meg visszatérni, ezért sérült le újra az Achillesével, most azonban nagyon óvatosak - senki nem akar semmit elsietni, mert tartanak tőle, hogy ugyanaz lesz, mint novemberben. Nowitzki azt is hozzátette, hogy egyre jobb állapotban van, mert egyre többet edz, mégsem fáj most az Achillese. Reményei szerint valamikor a közeljövőben újra játszani tud majd, talán ő lesz a karácsonyi ajándék.

A Detroit Pistonsnál Stanley Johnsonnak nem indult egyszerűen az idény, kevés játéklehetőséget kapott, le is küldték a D-Ligába, de az utóbbi időben mintha kezdené visszanyerni helyét Stan Van Gundy rotációjában. Johnson Aaron McCann-nek (MLive) azt nyilatkozta, hogy motivált volt amiatt, hogy nem tudott annyit játszani, mint korábban, és bármit megtett azért, hogy jobb játékos legyen akkor is, amikor nem került pályára. A swingman úgy érzi, hogy jót tett az is, hogy játszott a D-Ligában, mert támadásban egy kicsit fel tudta venni a ritmust, jobban érezte a dobásokat, függetlenül attól, hogy nyilván nem NBA szinten játszott. Johnson szerint az a következő lépcsőfok, hogy visszanyerje Van Gundy önbizalmát.

A végére pedig Austin és Doc Rivers maradt, akik sztereóban nyomták a játékvezetőnek a ma hajnali, Miami Heat elleni összecsapáson:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus