Hírmorzsák 2016-12-18 (10:15)

Westbrook már félszáz tripla-duplánál. Ezeli valószínűleg nem játszik ebben az idényben, mert térdműtéte lesz. Mirotic arról beszélt, hogy az utóbbi két meccsen nem kapott lehetőséget. Jimmy Butler nem akar játékosoknak szóló meetinget tartani a Bullsnál, szerinte keveset beszélnek a pályán. Rubio iránt egyre kisebb az érdeklődés. Noel és Brett Brown megbeszélték a játékos tegnap nyilatkozatát, a tréner szerint is nehéz lesz megoldani a helyzetet a három centerrel. Embiidnek védekezésben sem tetszik egyelőre az ő duója Jahlil Okaforral.

A nap statisztikáját az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook hozta, aki 26 pontig, 22 gólpasszig és 11 pattanóig jutott a Phoenix Suns ellen - 1983 óta ez volt mindössze az ötödik olyan tripla-dupla, amelyben volt egy 20/20-as rész is, összességében a hetedik játékos, aki 20 pont, 20 gólpassz és 10 pattanó fölé jut egy meccsen, a 22 asszisztja pedig karriercsúcs. Westbrooknak egyébként ez volt kereken az 50. tripla-duplája, ezzel a liga történetének 6. játékosa, aki elért félszáz ilyen meccsig.

A Portland TrailBlazers centere, Festus Ezeli valószínűleg nem fog bemutatkozni új csapatában ebben az idényben, miután a bal térdét jó eséllyel meg kell műteni, jelentette Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports). Egyelőre még nem döntött a csapat és maga az érintett a beavatkozás mellett, de elég erősen hajlik afelé, hogy ezt az utat válassza.

A Chicago Bulls erőcsatára, Nikola Mirotic nem játszott az előző két összecsapáson, amiről azt nyilatkozta KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy nehéz időszak ez számára, hiszen karrierje során először fordul ez elő vele. Azt is hozzátette Mirotic, hogy nem az ő döntése, hanem az edzőjé, úgyhogy tiszteletben kell ezt tartania.

A Bulls gödörben van, amiről Jimmy Butler azt nyilatkozta Nick Friedellnek (ESPN), hogy senki nem azért megy meccsre, hogy azt nézze meg, hogy úgy elpáholják őket, ahogy tegnap hajnalban a Milwaukee Bucks - elfogadhatatlan a játékuk, főleg Chicagóban. Butler elmondása szerint nem akar játékosok közötti meetinget tartani - mind tudják, mire képesek, illetve hogy mit kellene csinálniuk, nincs szükségük arra, hogy körbeüljenek, fogják egymás kezét, és erről beszélgessenek egymással. A swingman úgy gondolja, hogy a pályán sem beszélnek eleget, itt kezdődnek a problémáik - vokálisabbnak kell lenniük, segíteniük kell egymást, nem sopánkodni. A gárda vezetőedzője, Fred Hoiberg is azt mondta, hogy ebben, mármint a kommunikációban léptek vissza az elmúlt időszakban, ezen kell változtatniuk.

Bobby Marks (The Vertical, Yahoo Sports) Chris Mannix-szel beszélgetett egy podcastben, amiben a Minnesota Timberwolvesról is esett szó - egyelőre nem tudni, mik a Timberwolves tervei spanyol irányítójukkal, de Marks információi szerint a Ricky Rubio iránti kereslet egyre csökken.

A Philadelphia Sixersnél egyre több a feszültség. Tegnap délelőtt volt róla szó, hogy Nerlens Noel nem sokáig bírta, azonnal kifakadt, mikor kevesebb játékidőt kapott. Noel a riportereknek tegnap este azt nyilatkozta, hogy ő is ember, néha eluralkodnak rajta az érzelmei, és a legmagasabb szinten szeretne játszani - csak napról napra gondolkodik előre, és próbál folyamatosan fejlődni. Az előző négy évben sok mindenen ment keresztül, úgyhogy nem sok minden van, ami le tudná őt győzni. Noel egyébként tegnap reggel találkozott Brett Brown vezetőedzővel, hogy megbeszéljék a magasember nyilatkozatát - Noel szerint egy kicsit jobban átlátja a dolgokat, ezért hálás Brownnak. A tréner szerint játékosa nagyon éretten kezelte a dolgokat ezen a meetingen. Nagy benne a versenyszellem, ez pedig nem egy megszokott helyzet számára. Az volt neki furcsa, hogy ilyen hamar kibukott ez a dolog, de szerinte mindannyian tudják, hogyan kell ezt kezelni, hogy működőképes legyen a helyzet, amiről egyébként azt is elmondta, hogy ha mindhárom center egészséges és maradnak is a csapatnál, akkor borzasztóan nehéz lesz megoldani.

Joel Embiidnek is baja van, méghozzá azzal, ha Jahlil Okaforral együtt kell a pályán lennie - erről is volt már szó korábban, de akkor a támadójátékról beszélt. Embiid Jessica Cameratónak (CSN Philly) azt is elmondta, hogy a Los Angeles Lakers ellen védekezésben is nagyon gyenge meccsük volt. Ő olyan fickó, aki azt szereti, hogyha ő védekezik, akkor körülötte mindenki más is ezt teszi - szerinte az egész csapatnak jobban kell teljesítenie, főleg amikor ő és Okafor együtt vannak fent a pályán. Embiid úgy érzi, hogy rengeteget kell fejlődniük ahhoz, hogy hasznosan tudjanak ők ketten együtt játszani. Brown erről annyit mondott, hogy a kezdő feldobástól a lefújásig egyetlen egyszer sem érezte, hogy a két magasemberes felállás elkapta volna a ritmust - ez elszomorította, de azért nem lepődött meg a dolgon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus