Hírmorzsák 2016-12-18 (20:15)

Hornacek alábecsülte Rose jelentőségét, mert Jenningsre nem figyelnek annyira a védők. Cameron Payne december 29-én talán elkezdheti a szezont. Damian Lillard szerint nevetséges, amit csinálnak - nem az edzőknek, hanem a játékosoknak kellene változtatni. A Pistonsnál players only meeting volt a legutóbbi vereségük után - Marcus Morris és Stan Van Gundy szerint a támadásbeli önzőzés miatt esett szét a védekezésük is. Tim Duncan mezvisszavonultatásáról beszélt Sean Elliott, Sean Marks, Manu Ginobili és Gregg Popovich.

A New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek Stefan Bondynak (New York Daily News) bevallotta, hogy alábecsülte Derrick Rose szerepét, mivel Brandon Jennings nem von magára annyi figyelmet a védőktől. Jennings is képes megbontani a védelmet, de Rose potenciális gyűrűközeli befejezései miatt a védők rendszeresen behúzódnak, ami után a kipasszokból eredményesek tudnak lenni. Jennings is meg tudja csinálni ugyanezt, csak az ellenfelek jóval jobban odafigyelnek Rose-ra a festékben, mint Jenningsre, így a többieknek több helye van. Kristaps Porzingis is elmondta, hogy Rose fontos része a csapatuknak, úgyhogy nagy hátrány, hogy most nem bevethető, de azt is hozzátette, hogy az a legfontosabb, hogy teljesen meggyógyuljon az irányító háta, hogy 100%-osan térhessen vissza.

Az Oklahoma City Thundernél Cameron Payne egyre közelebb van az idei bemutatkozáshoz - a jobb lábfejében szenvedett lábközépcsont-törést a szezon előtt, és Chris Haynes (ESPN) információi szerint elképzelhető, hogy december 29-én, a Memphis Grizzlies elleni találkozón már bevethető lesz.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard csapata ma hajnali, 45 pontos veresége után az előbb említett Chris Haynesnek (ESPN) elmondta, hogy az rendben van, ha eladják a labdát, vagy ha hibákat vétenek, de szívvel-lélekkel kellene játszaniuk, fel kellene venniük a kesztyűt, és harcolniuk kellene. Lillard szerint ez egyáltalán nem az edzőkön múlik, csak rajtuk, a játékosokon. Felelősséget kell vállalniuk ezekért az eredményekért, mert nevetséges, ahogyan játszanak. Megvan a tehetségük, de hozni kellene magukat kiegyensúlyozottan, nem úgy, ahogyan eddig. CJ McCollum annyit tett ehhez hozzá, hogy nagyon közel vannak ahhoz, hogy legyen egy players only meeting - Lillard már próbált hatni a társaságra, de egyelőre ennek nincs foganatja. McCollum is elmondta, hogy nem az edzők felelőssége ez, 40 ponttal kikapni vagy győzni nem miattuk fognak, nekik kellene végezniük a munkájukat.

A Detroit Pistonsnál meg is volt ez a játékosoknak szóló meeting a legutóbbi zakó után, mert Reggie Jackson visszatérése óta csak rosszabb lett a gárda, nemhogy jobban teljesítenének. Marcus Morris Vince Ellisnek (Detroit Free Press) azt nyilatkozta, hogy ő beszélt leginkább - azt mondta a többieknek, hogy mindenkinek el kell döntenie, mit szeretne, győztes csapat tagja akar-e lenni, vagy azt szeretné, ha úgy megaláznák őket, mint legutóbb, hajlandó-e harcolni a mellette állóért vagy csak saját maga érdekli.

Stan Van Gundy elnök és vezetőedző azt mondta, hogy a támadójáték nincs rendben, a védekezésük pedig emiatt gyenge - nem jár eleget a labda, úgyhogy ezt ki fogja elemezni. Az Indiana Pacers elleni meccs harmadik negyedében például Jackson szerzett pontokat, de a túloldalon folyamatosan nyelték is azokat. Ez SVG szerint azért van, mert több játékosuk frusztrált amiatt, hogy elöl egyáltalán nem kap labdát, ezért hátul sem teszi magát oda teljes mértékben. Morris is elmondta, hogy ha üresen áll valaki a triplavonalon, akkor azt meg kell passzolni, mert ettől sokkal élvezetesebb lesz a játék, ráadásul ettől lesz az embernek önbizalma. Persze nem fog mindenki ugyanannyit rádobni, ilyen a játék, de arra senki nem reagál jól, ha üresen van és nem kap labdát. Morris szerint a topcsapatok, a Cleveland, a Golden State és a San Antonio mind a megfelelő módon játszanak - enélkül senki nem ér el nagyobb eredményeket, és ez a lényeg.

A megemlített San Antonio Spursnél természetesen Tim Duncan mezvisszavonultatása a téma, amire ma éjszaka kerül majd sor. Manu Ginobili azt nyilatkozta Jeff McDonaldnak (San Antonio Express News), hogy nem igazán tudni, mi várható egy meghatódott Duncantől - szerinte attól, hogy nem mutatja ki az érzéseit, még természetesen Duncannek is vannak, főleg amikor egy ilyen helyzet jön, mint ami most fog ezzel a ceremóniával. A Spurs color-kommentátora és Duncan egykori csapattársa, Sean Elliott szerint azon lepődne meg mindenki, ha egy percnél tovább tartana a legendás magasember beszéde. Egykori cseréje, a Brooklyn Nets jelenlegi GM-je, Sean Marks szerint ugyanúgy fogja lereagálni Duncan ezt az elismerést, mint minden mást - alázatosan, ahogy egész karrierje során ismertük, mert sosem róla szólt ez egész. Ginobili annyit tett még hozzá, hogy rengeteg nagy dolgot elért Duncan, ez pedig jó lehetőség lesz, hogy a hozzá méltó módon zárják le ezt a szakaszt. Gregg Popovich szerint különleges este lesz ez, megpróbálják a magasembert nem zavarba hozni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus