Hírmorzsák 2016-12-19 (10:00)

Blake Griffin jobb térdét műteni kell, valamikor januárban térhet vissza. Nerlens Noel kikerült a Sixers rotációjából, Brett Brown szerint nem a múltkori nyilatkozata miatt. Embiidet idegesíti, hogy gyengén játszanak az országos TV-s meccseken. Siakam homály tripláját figurázta ki a Raptors twitter-fiókja. Ginobili szerint Duncan a felelős a kopaszságáért, Duncan szerint Popovich olyan volt számára, mint egy apa.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Los Angeles Clippers erőcsatárának, Blake Griffinnek meg kell műteni a jobb térdét - a hét elején sort kerítenek a hírek szerint csak kisebb jelentőségű beavatkozásra, de Griffinnek így is ki kell hagynia 3-6 hetet, valamikor januárban térhet vissza. Charania forrásai szerint az utóbbi időben a vádlija és a térde is fáj a játékosnak, ezért takarítják ki a térdét majd.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) jelentette, hogy Nerlens Noel egy időre kikerül a Philadelphia Sixers rotációjából. A gárda vezetőedzője, Brett Brown azt nyilatkozta, hogy Noel gyakorlatilag mindenből kimaradt a felkészülés során, hiszen a bal térde miatt egyáltalán nem edzhetett az edzőtáborban sem, míg például Richaun Holmes az első naptól kezdve velük készül, ezt fontosnak tartja, ezért Holmes miatt jobban is fáj a szíve, hogy neki sem tud játékidőt biztosítani. Brown szerint egy pár hét múlva lehet ez igazán komoly kérdés, amikor már együtt edzett Noel a csapattal párszor. A tréner Jessica Cameratónak (CSN Philly) azt is hozzátette, hogy ennek a lépésnek semmi köze nincs ahhoz, hogy Noel felemelte a szavát legutóbb, mikor csak 8 percet kapott a Los Angeles Lakers elleni mérkőzésen.

A Sixers centere, Joel Embiid szintén Keith Pompey-nak adott nyilatkozatot, de másról - a Phillyt idén többször közvetíti Amerikában az országos TV is, de eddig nem igazán megy nekik a játék ezeken a találkozókon. Embiid elmondása szerint az ő felelőssége, hogy változtasson az utóbbi években a franchise-nál kialakult kultúrán, és nagyon mérges amiatt, hogy az ESPN-en és a TNT-n is ilyen gyengén játszanak. Azt is hozzátette, hogy a twitteren is fel szokta idegesíteni magát, mert az emberek az elmúlt pár szezon miatt úgy gondolják, hogy még mindig az övék a leggyengébb csapat, pedig ez idén már nem így van.

A Toronto Raptorsnál van humorérzék - Pascal Siakamot nem a vajkezéről ismerik az emberek, és amikor homályt dobott az Orlando Magic ellen, a kanadaiak twitter-fiókja azonnal elővett egy ide illő meme-et.

Ma hajnalban megvolt Tim Duncan mezvisszavonultatása is a San Antonio Spursnél - ezen a linken visszanézhetitek a beszédeket. A legendás magasember sok mindent megköszönt sok mindenkinek, többek között Gregg Popovich-nak azt is, hogy több volt neki, mint egy edző, olyan volt, mint egy apa. Manu Ginobili azzal viccelődött, hogy a sok "tockos" miatt kezdett el kopaszodni. A csapat 21-es számú zokniban lépett pályára, a szurkolókat pedig egy-egy, direkt erre az estére készített póló várta a széken a mérkőzés előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus