Hírmorzsák 2016-12-20 (10:30)

Harden és DeRozan lettek a hét játékosai. Capela 6 hétre kiesett (szárkapocscsonttörés). Gobert szerint ő a liga legjobb centere jelenleg, Diaw szerint csapattársa azért fejlődik folyamatosan, mert nem próbál meg több lenni, mint ami. Jameer Nelson szerint öreg és elhízott, de még egy lábról is magasabbra ugrik, mint Jokics. Stan Van Gundy kifakadt a Pistons ma hajnali veresége után. Anthony Davis szerint 1-2, de maximum 2.5 hetük van eldönteni, mit akarnak ettől a szezontól. A Warriors és a Cavs a legesélyesebb a bajnoki címre a fogadóirodáknál.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan és a Houston Rockets irányítója, James Harden lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. DeRozan 3-1-es hetet ment a kanadaiakkal, mialatt 31.5 pontot, 4.5 pattanót és 3.5 gólpasszt átlagolt. Harden és a Rockets egy 4-0-s héten van túl, ezalatt ő majdnem tripla-duplás mutatót hozott össze - 27.0 pont, 12.8 gólpassz és 9.8 pattanó voltak a számai, és megelőzte Hakeem Olajuwont a Houston tripla-dupla listáján.

Van rossz hír is a Rockets szempontjából, miután centerük, Clint Capela szárkapocscsontja eltört még vasárnap hajnalban, a Minnesota Timberwolves elleni összecsapáson - Karl-Anthony Townsszal ütközött a svájci, valószínűleg akkor szenvedte el a sérülést. Capela 6 hetet lesz kénytelen kihagyni, tehát nagyjából február elején várható vissza.

Maradjunk még a centereknél: a Utah Jazz játékosát, Rudy Gobert-t kérdezte Tim MacMahon (ESPN) arról, hogy szerinte ki a legjobb játékos most a ligában ötös poszton, amire azt válaszolta a francia, hogy szerinte ő. Gobert azt is hozzátette, hogy hosszú a szezon - próbál minden meccset az éppen aktuális legnagyobb kihívásnak felfogni, de az a legnehezebb az egészben, hogy ezt egy teljes idényen keresztül meg tudja tenni. Gobert úgy érzi, hogy a poszt legjobbjai ellen mindig nagy dolog játszani - ilyenkor mindig megpróbálja megállítani az emberét és ugyanakkor annak csapatát is. Úgy gondolkodik, hogy ha a győzelem megvan, akkor az éppen aktuális kihívást teljesítette. Csapat- és honfitársa, Boris Diaw szerint Gobert egyre jobb lesz, és azért van ez, mert figyel, nem próbál meg a saját szerepénél többet vállalni, olyan dolgokat, amikben nem biztos. A játék bizonyos részein nagyon sokat dolgozik, ezt bizonyítja a meccseken is.

A Denver Nuggets centeréről, Nikola Jokicsról csapattársa, Jameer Nelson azt mondta még a ma hajnali találkozó előtt, hogy kiváló játékos, de ő öreg és elhízott, viszont még így is magasabbra ugrik a szerb kosarasnál... egy lábról. Jokicsnak faultgondjai vannak rendszeresen, amiről Michael Malone vezetőedző azt mondta, hogy ha valaki fáradt, akkor mentálisan gyengébb, hibákat vét, ez természetes - hozzátette, hogy Jokics akkora szerepet játszik az együttesnél, hogy ezeket a faultproblémákat el kell kerülnie, fegyelmezettebbnek kell lennie a jövőben. Malone azt is hozzátette, hogy Jokics passzolási készsége onnan jön, hogy fiatalabb korában egy elhízott irányító volt, és ezt a center is be fogja vallani, ha megkérdezik tőle.

A Detroit Pistons újabb vereséget szenvedett ma hajnalban, ezúttal a Chicago Bullstól kaptak ki, Stan Van Gundynak pedig megvolt a véleménye a meccs után. Az elnök-tréner úgy fogalmazott, hogy "csapatmegbeszélés, meg a f*szom" - mint ismert, volt egy meeting a játékosok között a legutóbbi zakót követően, de sok mindent nem ért. SVG szerint az a lényeg, ami a pályán történik - pénteken még a második legjobb védekező csapat voltak a ligában, az azóta eltelt három összecsapáson viszont senkit nem tudtak megfékezni. Undorító teljesítmény volt ez a csapattól, de saját magát is beleértve.

A New Orleans Pelicans magasembere, Anthony Davis Justin Verrierrel (ESPN) beszélgetett, és elmondása szerint nagyjából egy-két, talán két és fél hetük van arra, hogy tisztázzák, mit is akarnak játszani, addig eldőlhet a szezonjuk. Davis szerint ez bőven lehetséges, mert megmutatták már a pályán, mit szeretnének, úgy játszottak, ahogyan akartak, de ezt sokkal többször kell megtenniük annál, ahányszor most teszik. Úgy érzi, hogy nagyon kiegyensúlyozatlanok. Az egyik meccsen kiválóan játszanak támadásban, védekezésben pedig nagyon sokat segítenek egymásnak, vokálisak is, a következőn viszont egyszerűen nem így kosaraznak. Ki kell találniuk, mi legyen az identitásuk, mert az nem mehet tovább, hogy ez meccsről meccsre változik. Nincs már olyan sok idejük, úgyhogy olyan gyorsan kell lépniük, amilyen gyorsan csak tudnak.

A bajnoki címre a fogadóirodáknál továbbra is a Golden State Warriors (4 az 5-re) és a címvédő Cleveland Cavaliers (5 a 2-re) a legesélyesebb - a Westgate Las Vegas SuperBook teljes listáját ezen a linken megtaláljátok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus