Hírmorzsák 2016-12-20 (22:10)

A Kings 50.000 dollárra büntette Cousinst, a center nagyon tiszteli Joergert, hogy felszólalt mellette. A Houston magasembert keres Capela sérülése miatt. Irving szerint a médiának nem kellene számítania az All-Star kezdők szavazásánál. Westbrook vezeti a PER-listát, Antetokounmpo már a Top5-ben van. Oladipo csuklóját nem kell műteni. Favors ma éjszaka nem játszik, de holnap igen. 120 millióra saccolják a 2020-as fizetési sapkát.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) jelentette, hogy a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins komoly pénzbüntetést kapott azért, mert szóváltásba keveredett a Sacramento Bee munkatársával, Andy Furillóval a Los Angeles Lakers elleni mérkőzés után - a pontos összeget nem hozták nyilvánosságra, de a Sacramento Bee infói szerint 50.000 dollárra vágta meg a Kings Cousinst, eltiltást pedig nem kapott. A csapat az ESPN-nek eljuttatott közleményében azt írta, hogy szóban többször figyelmeztették már Cousinst, hogy viselkedjen normálisan a média bizonyos képviselőivel, ez nem történt meg, ezért jött most a büntetés, amelyet komolyabb szankciók fognak követni, ha nem változik a helyzet.

Tegnap este volt róla szó, hogy a Sacramento vezetőedzője, Dave Joerger megvédte játékosát, Cousins pedig köszönetét fejezte ki emiatt a trénernek. A center úgy gondolja, hogy nem csupán arról volt szó, hogy Joerger megmutatta, hogy kiáll egy játékosáért, hanem tényleg átérezte a helyzetét - az edzőnek is volt gondja a Sacramento Bee-vel, mert közölték a felesége és a két gyereke nevét és életkorát egy augusztusi cikkben. Cousins úgy érzi, hogy Joerger is volt ugyanabban a szituációban, amiben ő, ráadásul ugyanazokkal az emberekkel kapcsolatban. Tiszteli az edzőt, mert megszólalt az ügyben, pedig nem volt kötelező.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Houston Rockets szét akar nézni a piacon egy magasember után most, hogy Clint Capela hivatalosan is kiesett 4-6 hétre a szárkapocscsonttörése miatt.

Tegnap hozta nyilvánosságra a liga, hogy 25%-ban a média, 25%-ban pedig a játékosok is beleszólnak majd az All-Star kezdők meghatározásába. A Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving Chris Fedornak (Cleveland.com) azt nyilatkozta, hogy próbálja a liga inkább azokat "beszavaztatni", akik jobban megérdemlik, hogy ott legyenek a gálán. Úgy érzi, hogy a játékosok és a szurkolók része rendben is van a voksolásnak, de a média szavazatait el kellene felejteni. Irving szerint a média képviselői a kedvenceiket, az általuk követett csapatok játékosait fogják favorizálni, bár azt is hozzátette, hogy mindenki másnál is meglesz ez a faktor.

A PER-listát Russell Westbrook vezeti (29.9), a Top4 gyakorlatilag a szokásos mögötte - Anthony Davis a második (28.6), Kevin Durant a harmadik (28.2), James Harden pedig a negyedik (28.0) -, utánuk viszont már a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo következik 27.1-del. A Top20-at ezen a linken megtaláljátok!

Az Oklahoma City Thundernél Victor Oladipo ma hajnalban zsinórban negyedik meccsén nem lépett pályára - a mérkőzés előtt melegített, de csak bal kézzel vezetett labdát. Billy Donovan, a Thunder vezetőedzője azt nyilatkozta, hogy Oladipo nem a napokban fog visszatérni, de folyamatosan javul az állapota - jobb kézzel semmit nem tud még csinálni, de nem kell műteni. Donovan szerint fáj Oladipo csuklója, limitált is a mozgása, úgyhogy semmit nem akarnak elsietni, mert ha túl korán tér vissza, akkor ez a sérülés nagyon hosszú ideig elnyúlhat.

A Utah Jazz erőcsatára, Derrick Favors ma éjszaka nem játszik a Golden State Warriors ellen - továbbra is vannak problémái a térdével, de holnap este, a Sacramento ellen pályára léphet a magasember.

A végére pedig egy kis számolgatás: Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint 120 millió dollár lesz a fizetési sapka 2020-ban 143 milliós luxusadóval - jövőre 103 milliós sapkával számolnak jelenleg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus