Hírmorzsák 2016-12-21 (11:15)

LeBron már a 8. az örökranglistán. Whiteside kiakadt, hogy nem kap elég labdát. Barton iránt érdeklődik a Pelicans és a Wizards. Embiidnek Noel a legjobb barátja a Sixersnél, látni szeretné, hogy megy nekik együtt a pályán. Westbrookot kétszer is faultolták a Hawks elleni mérkőzés végjátékában. Cousins elnézést kért a Furillóval történt balhéja miatt - ma hajnali fogvédő-kiköpéséről egy árulkodó felvétel (videó). Mahinmi megint kidőlt 6 hétre (mindkét térd). Blake Griffinnek 4-6 hetet kell kihagynia (térd). A Cavsnél attól tartanak, hogy eltört JR Smith hüvelykujja. Ingramet elkezdte irányítóként is használni a Lakers. Shaq szobrát március 24-én mutatja be a Lakers. Craig Sager falfestménye Venice Beach-en. JaVale Nowitzki (videó).

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James már a 8. az örökranglistán, Moses Malone-t előzte meg ezúttal James - két pontra volt mindössze szüksége ehhez, de ő 34-et is beszórt, köztük a győztes hármassal a Milwaukee Bucks ellen. 27.442 pontja van ezzel LeBronnak - Shaquille O'Neal áll előtte a hetedik helyen 28.596 ponttal.

Ha már a Cavs és a Bucks elleni meccs: Brian Windhorst és Dave McMenamin (mindketten ESPN) értesülései szerint a Clevelandnél attól tartanak, hogy JR Smith-nek eltört a hüvelykujja. A Washington Wizards új magasembere, Ian Mahinmi újabb 6 hétig nem játszhat - sérülten kezdte a szezont, miután a bal térdében elszakadt a meniscus, azt kellett helyrehozni, majd a rehab során mindkét térde megsérült, ezért most mindkét térdén PRP kezelést hajtanak majd végre. Közben megműtötték a Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin jobb térdét is, az artroszkópos beavatkozás során kitakarították az oda nem illő részeket, és a hivatalos álláspont szerint 4-6 hét lesz visszatérési ideje (eredetileg 3-6 hétről volt szó), úgyhogy január vége előtt nem nagyon lehet várni Griffint.

Térjünk még vissza egy kicsit Shaquille O'Nealre: a Los Angeles Lakersnél bejelentették, hogy a center szobrát a 2017. március 24-ei meccsük előtt fogják hivatalosan bemutatni a Staples Center előtt.

A Lakersnél közben elkezdték Brandon Ingramet irányítóként is használni. Luke Walton vezetőedző azt mondta Tania Gangulinak (Los Angeles Times), hogy irányítóktól látható az, ahogyan Ingram átlátja a pályát, meglátja a lehetőségeket, a passzsávokat, és meg is tudja csinálni az átadást. Támadja a gyűrűt, de még eközben is fel tudja mérni, hogyan lehet a többieket helyzetbe hozni, ezt pedig nem sok olyan játékosnál látni, aki nem irányító. Maga az érintett azt mondta, hogy korábban sokszor játszott egyes poszton, még a középiskolában is, aztán a Duke egyetemen már nem, de ott is sokszor használta a hátvéd adottságait, mert az egyetemen is folyamatosan olyan helyzeteket teremtettek számára, hogy ezen dolgozhasson.

Szóba került a Wizards, folytassuk velük: Chris Haynes (ESPN) forrásai szerint több csapat is megkereste a Denver Nuggetset Will Barton miatt, és köztük van a Washington és a New Orleans Pelicans is.

A Philadelphia Sixersnél az utóbbi napok a túl sok center problémájáról szóltak, egyetlen biztosnak tűnő pontjuk, Joel Embiid pedig letette a voksát. Nerlens Noel 7 percet kapott mindössze ma hajnalban, a New Orleans Pelicans ellen (az is csoda volt, hogy beállították, miután nemrég még az volt a fáma, hogy kikerült a rotációból), a philadelphiai közönség pedig álló ovációval fogadta a magasember pályára lépését. Embiid azt nyilatkozta a mérkőzés után Kyle Neubecknek (Liberty Ballers), hogy nagyon tetszett ez neki, mert Noel a legjobb barátja, és örült neki, hogy lehetőséget kapott. Embiid szerint Noel is kidolgozza a belét, mint mindenki más náluk, és látni szeretné, hogyan tudnak együtt játszani a pályán, mert kedveli őt. Azt is hozzátette, hogy szerinte főleg védekezésben lehetnek nagyon hasznosak, mert minden elzárás-leválást el tudnak váltani, mozgékonyak tudnak lenni.

Ha már botrányok, akkor itt lehet megemlíteni DeMarcus Cousinst, aki tegnap este 50.000 dolláros büntetést kapott azért, mert nem változtatott a média egyes képviselőivel szemben mutatott viselkedésében - mint ismert, Andy Furillót küldte el melegebb éghajlatra. Cousins közleményében azt írta, hogy minden reakciónak megvan a maga helye, ideje és módja, és ő rosszat választott minden szempontból - mint mindenki, ő is megvédi a családját, de az érzelmei eluralkodtak rajta. Megérti, hogy a viselkedése megengedhetetlen volt, nem felelt meg az NBA és a Kings által elvárt szintnek. Elnézést kér a csapatától, a csapattársaitól és a szurkolóktól, hogy ilyen problémát okozott. Furillótól és az újságíróktól nem kért bocsánatot, Leo Beas (Cowbell Kingdom) pedig már el is kezdte kavarni azt a bizonyost - állítása szerint a Kings egyik játékosa elnézést kért tőle, hogy az idézőjelbe tett "vezérük" így viselkedik. Cousinsnak korábban Beas-zel is voltak nézeteltérései.

Cousins újabb botránya ma hajnalban volt, amikor kiküldték a Portland TrailBlazers elleni mérkőzésről, mert azt hitte a bíró, hogy odavágta a fogvédőjét az oregoniak kispadjához. Miután tárgyalt a három játékvezető, visszavonták az ítéletet, mert állítólag véletlenül esett ki Cousins szájából a fogvédő, van azonban felvétel, ami nem erről tanúskodik - ezen a linken megnézhetitek. A Portland magasembere, Meyers Leonard le is nyilatkozta a meccs után, hogy szerinte teljesen megérdemelten állították ki először Cousinst, mert a viselkedése és a reakciói nagyon sokszor túlmennek minden határon.

A Miami Heatnél sincs nyugodtság, a ma hajnali, két hosszabbításos, Orlando Magic elleni vereség után, Hassan Whiteside ugyanis kiakadt több dolog miatt is. A center a találkozó után azt nyilatkozta, hogy azt mondják, ő a franchise-player a klubnál, de akkor szerinte több labdát kellene kapnia a végjátékokban - egyáltalán nem érzi úgy, hogy eleget hoznák játékba, de az edző dönti el ezt úgyis. Whiteside arról is beszélt, hogy szerinte ez a vereség volt a legnagyobb csalódás eddig idén, mert rengeteg lehetőségük volt befejezni a meccset - kellett volna pár lepattanó, 1-2 jó védekezés, úgyhogy most nagyon fájó, hogy kikaptak a floridai riválistól. Whiteside szeme fölött három öltéssel kellett összevarrni egy sebet, és a nem 100%-os bordái is rosszabb állapotba kerültek néhány könyököstől - ezekről annyit mondott, hogy sok véleményes fújás és megmozdulás volt szerinte a meccsen.

Az Oklahoma Citynél is forrnak az indulatok, de nem belső villongások miatt, hanem azért, mert az Atlanta Hawks elleni mérkőzés végjátékában Russell Westbrookot kétszer is faultolták, ezt az L2M report is megerősítette - először egy betörésnél 7 másodperccel a vége előtt, majd a legvégén a triplakísérleténél. Westbrook kiabálta is a játékvezetőnek, hogy "Ott álltál az esetnél, fújd meg a sípot *csúnya beszéd*", és Billy Donovan vezetőedző is kiállt sztárja mellett az összecsapást követően, szerinte mindkétszer szabálytalankodtak az irányító ellen.

Craig Sager falfestményt kapott Venice Beach-en:

A végére pedig JaVale McGee maradt, aki Dirk Nowitzki nyomdokaiba akar lépni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus