Hírmorzsák 2016-12-23 (10:45)

Goran Dragic nyitott arra, hogy a Heat elcserélje, és a csapat sem zárkózik el a dologtól. Shaq tudta, hogy van esélye Wade-del, Wade szerint a korai sikereiből sokan köszönhet O'Nealnek. Adam Silver nagyon akarta a Designated Veteran lehetőséget az új kollektív szerződésbe, de a Houston dobta fel először az ötletet - Harden 6 éves hosszabbítást kaphat. Popovich csak a Rockets játékát nézi most még az ellenfelek közül, őket is csak Harden miatt. Draymond Greennek és Julius Randle-nek is gyereke született, ezért nem játszottak ma hajnalban. Kenyon Martin és Reggie Evans is elküldték melegebb éghajlatra George Karlt, Melo elegáns volt. Rose szerint vissza fogják csalogatni a Knicks mellé a szurkolókat. Porzingis lett az év sportolója Lettországban, családi előadás lett a díjátadó (videó).

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Miami Heat irányítója, Goran Dragic nagyon is nyitott arra, hogy elcseréljék, miután a csapat újjáépülő fázist kezdett Dwyane Wade és Chris Bosh elvesztése után. A szlovén játékmester anno két elsőkörös pickjébe került a Heatnek, ezt kompenzálhatják némileg - 30 esztendős és a sapka emelkedése miatt egészen vállalható szerződése is van. Több együttes is megkereste a Miamit Dragic miatt, és a hírek szerint a csapat is nyitott a tárgyalásokra.

A Heatről térjünk ki egy kicsit Shaquille O'Nealre, akinek a 32-es mezét ma hajnalban vonultatták vissza a Miaminél - ezen a linken megnézhetitek az egész ceremóniát. Shaq azt mondta az Inside the NBA adásában, hogy nem számított erre az elismerésre, mert kevés ideig volt a csapat játékosa. Látott valamit Wade-ben, amikor a Los Angeles Lakersnél kosarazott, aztán elkezdtek megindulni a pletykák, hogy idecserélnék. Tudta, hogy ha így lesz, akkor Wade-del az oldalán lesz sansza megint a bajnoki címre - nélküle ez teljesen esélytelen lett volna. O'Neal szerint az emberek alapvetően is szeretnek Miamibe menni, aztán amikor a Heathez került, rájött, hogy olyan a város, mint Los Angeles, csak kicsiben. Rengeteg híres szomszédja volt Miamiben is, és tudta, hogy ha jól fognak játszani, jönnek az eredmények, akkor kíváncsiak lesznek rájuk, menni fognak a meccseikre.

A "megszólított" Dwyane Wade instagramon emlékezett meg Shaq Heatnél töltött időszakáról. A franchise ikonja köszönhetet mondott a centernek azért, hogy segített valóra váltani az álmaikat - nagyszerű csapattárs, vezér és még ennél is jobb barát volt abban az időszakban, amit együtt töltöttek a floridai franchise-nál. Wade szerint sokat köszönhet Shaq-nek a korai sikereiből, és gratulált O'Nealnek a mezvisszavonultatáshoz, amit természetesen nagyon megérdemeltnek gondol.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Kevin Durant Golden State Warriorshöz igazolása miatt alakították ki az új Designated Veteran lehetőséget, amivel a csapatok idő előtt hosszabb periódusra és a korábbiaknál nagyobb összegre hosszabbíthatnak saját sztárjaikkal. A hírek szerint Adam Silver a júliusi Board of Governors gyűlésen nem rejtette véka alá, hogy nem örül az oaklandiek összeállásának, mert tartott a liga egyensúlyának megborulásától, és szerette volna még inkább megnehezíteni az ilyen szupercsapatok összeállását. Meg akarták teremteni a kisebb piacon lévő csapatok sztárjainak a lehetőséget, hogy saját klubjaiknál maradhassanak az eddigieknél jobb anyagi feltételek mellett. Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint a Houston Rockets volt az a csapat, amely először felvette a super-max lehetőségét, mert minél előbb minél hosszabb távra le akarták kötni James Hardent, hiába kötöttek vele tavaly új szerződést - ő a hírek szerint 6 éves hosszabbítást is kaphat, All-NBA csapatba kell érte kerülnie.

Ide kapcsolható, hogy a San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich Tom Haberstroh-nak (ESPN) elmondta, hogy nem néz felvételeket az ellenfelekről a szezon ezen szakaszában, kivéve a Rocketset, mert James Harden egészen képtelen dolgokat csinál.

Ha már a Warriors, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Draymond Green ma hajnalban azért nem játszott a Brooklyn Nets ellen, mert megszületett a fia, emiatt visszautazott a Bay Areába - a következő két találkozón, ma este a Detroit Pistons, valamint vasárnap a Cleveland Cavaliers ellen kérdéses a játéka. A Los Angeles Lakersnél Julius Randle-nek szintén gyereke született, ő ezért nem játszott a Miami Heat ellen.

Arról volt szó tegnap este, hogy George Karl új könyvében szépen osztja a volt játékosait, legalábbis Carmelo Anthony és JR Smith megkapták a magukét. Volt denveri csapattársuk, Kenyon Martin twitteren jelezte, hogy nem feltétlenül ért egyet a trénerrel - az egykori erőcsatár úgy vezette fel mondandóját, hogy Karl írása egy pocsék és gyáva edző agyszüleménye. Martin szerint neki apa nélkül kellett felnőnie, de mi Karl mentsége arra, hogy ennyire sz*r ember? Az, hogy sok győzelme van, nem jelenti azt, hogy jó tréner is, egyszerűen jó csapatai voltak - mivel ők ennyire rossz játékosok voltak Denverben, talán le kellene mondania az ott szerzett győzelmeiről. Martin szerint nem csoda, hogy Karlt minden csapatától kirúgták, a könyve tele van hazugsággal és megtévesztéssel, és messze a legrosszabb edző volt, akinek valaha a kezei alatt játszott. Arról beszél Karl, hogy Melo sosem védekezett, de Martin szerint az edző sosem tanított védekezést, és Karl volt az, aki miatt Kiki Vandeweghe-nek távoznia kellett a Nuggets GM-i posztjáról - megmondta a szakmai stábnak, hogy két királyt nem szolgálhatnak, pedig Martin szerint Karl minden, csak nem király.

Szintén ott volt Denverben két szezonban is Reggie Evans, aki twitterén keresztül azt írta, hogy van néhány nagyon jó barátja abból a Nuggetsből, és Karl egy öreg, boldogtalan ember.

A megszólított Carmelo Anthony elegánsan reagált a megjelent részletekre - ő annyit mondott Ian Begley-nek (ESPN), hogy reményei szerint boldogságra lel Karl, bármit is csinál.

Ha már Anthony, akkor itt kitérhetünk Derrick Rose-ra, aki az előbb említett Ian Begley-nek azt mondta, hogy el fognak érni arra a pontra, mikor a szurkolók újra a New York Knicks mellett lesznek - sokan vannak olyanok, akik egy ideje lemondtak a klubról amiatt, hogy rossz irányba ment a franchise, de őket vissza fogják szerezni. Rose arra is kitért, hogy a Chicago Bullsnál a drukkerek látták az MVP formáját, és onnantól kezdve annál kevesebbről nem is akartak hallani. Nem az elvárásokról szól ez a dolog, hanem arról, hogy most értékelik azt is, hogy ha ott van és keményen játszik.

A végére pedig Kristaps Porzingis családja maradt. A New York sztárja nyerte az Év Sportolója díjat Lettországban, az elismerést pedig nagymamája, testvére és nagynénje vették át, akik nem megszokott stílusban mondtak helyette "beszédet" (ha megnyitjátok Youtube-ban a linket, vagy bekapcsoljátok a feliratokat, akkor nagyjából azt is lehet érteni, hogy mit énekelnek).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus