Hírmorzsák 2016-12-26 (12:00)

Russell Westbrook tagadja, hogy a ma hajnali meccs előtt azt kiabálta volna, hogy "Kösz, Kyrie" (videó). Durant szerint nem véletlenül esett el, Jefferson szerint mindenki úgy gondolja, hogy minden labdabirtoklásnál faultolják. Steve Kerr nem Curry dobóformája, hanem a döntéshozatalai miatt aggódik. A Cavs a Warriors öltözőjétől nem messze, a TNT pedig Draymond Greennel trollkodott. Aldridge egyáltalán nem érezte előre, hogy ez valami különlegesen jó nap lesz. Elindult az All-Star szavazás. Jim Buss próbál kihátrálni a 3 éve tett ígéretéből. Paxson szerint a Bullsnak az atletikusság, a triplák, az inkonzisztens cserepad és az is problémája, hogy a negyedik negyedekben lassúak és nem jár a labda. Lillard bokája kificamodott (day-to-day), Larry Nance Jr. 4 hetet kihagy térdsérülése miatt.

Az Oklahoma City Thunder twitterfiókja tegnap este kitett egy videót, amin Russell Westbrook a hírek szerint azt kiabálta a Minnesota Timberwolves elleni mérkőzés előtti dobóedzés végén, hogy "Kösz, Kyrie!" - mint ismert, a Cleveland Cavaliers irányítója megint elsüllyesztette a végjátékban a Golden State Warriorst, ahogyan azt az előző idény nagydöntőjében a hetedik meccs végjátékában is megtette. Westbrook nem is tudott erről a videóról, amíg rá nem kérdeztek a mérkőzés előtti interjúkban, de csak annyit kérdezett vissza, hogy minek tenne ilyet? Az edzője lányához beszélt, akit Jaime-nek hívnak, és azt mondta, hogy "Kösz, Jamie!". Azt is hozzátette, hogy ezzel a butasággal vagy ilyen dolgokkal nem akar többet foglalkozni - egyébként korábban fejezte be a dobóedzését, minthogy vége lett volna a Cavs-Warriorsnak.

Ha már szóba került a Warriors, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Steph Curry mindössze 15 pontig jutott a bajnok ellen 4/11-es mezőnymutatóval és 3 eladott labdával. A találkozó után Steve Kerr vezetőedző azt nyilatkozta, hogy nem a gyenge dobásmutató izgatja, hanem az, hogy Curry rossz döntéseket hoz a pályán - szerinte játszhatna okosabban is irányítója, ez pedig mindenki ellen működne, és Curry döntései mellett amiatt aggódik, hogy csapatként azon a szinten vannak-e, ahol kellene lenniük. A Golden State 20 eladott labdát jegyzett, és 14 pontos előnyt adtak le a negyedik negyedben. Kerr szerint a meccs elején sokszor úgy szórták el a játékszert, hogy nem is volt rajtuk nyomás, csak nem figyeltek oda eléggé - a festékben nem kellenek a hát mögötti passzok, az egyszerű lépéseket kellene meghúzniuk. Erről sokat beszélgetnek, de ezt szokássá is kell tenniük a pályán.

A tréner azt is elmondta, hogy ettől függetlenül a kezükben volt az irányítás, volt esélyük rá, hogy lezárják a találkozót, mégsem tették, a negyedik negyedben csődöt mondtak. Kerr úgy érzi, hogy nagyon hasznos lesz majd az erről a meccsről készült felvétel, mert láthatják, hol hibáztak, hol engedték ki a kezükből a mérkőzést.

A meccs végén Richard Jefferson és Kevin Durant összeakadása szolgáltatott beszédtémát. A Warriors sztárja azt mondta, hogy ő megpróbálta megcsinálni, amit akart, és nem magától esett össze. Jefferson annyit mondott, hogy minden játékos azt gondolja, hogy minden egyes labdabirtoklásnál lefaultolják, tudja, hogy nagyon nehéz dolga van a bíróknak. Ő ráváltott Durantre, aztán látta, hogy ellenfele elveszíti az egyensúlyát - KD próbálta visszanyerni azt, de mikor elbotlott, akkor már el is futott mellette.

A San Antonio Spurs erőcsatára, LaMarcus Aldridge a Chicago Bullst szórta meg 33 ponttal, és főleg a találkozó elején volt ellenállhatatlan, képtelen volt hibázni. Aldridge a meccs után azt mondta, hogy vannak olyan napok, mikor valaki felkel és érzi magában azt az extra energiát - na ez esetében biztosan nem ez a nap volt. LMA szerint 2-3 sikeres tempó után úgy érzi az ember, hogy nagyobb lesz a kosár, üresen volt, úgyhogy folytatta a dobálást. Palánk alatti társa, Pau Gasol szerint a Bulls nem is nagyon váltott Aldridge-on védekezést, hagyták, hogy ritmusból és elég üresen dobjon.

A karácsonyi meccsekhez kapcsolódik, hogy tegnaptól kezdve lehet szavazni az All-Star csapatokra.

Ha már szóba került a Bulls: pocsék formában vannak az utóbbi időben, erről beszélt John Paxson a média képviselőivel. Paxson szerint az atletikusság a problémájuk - vannak tapasztalt játékosaik, akik tudják, hogyan kell hatékonyan kosárlabdázni, de a mai ligában atletikusság nélkül nem lehet megélni. Ezt próbálják az utóbbi időben fejleszteni a draft és a szabadügynökpiac útján, ott van lehetőségnek a csere, de most olyan az állományuk, amilyen. Az is baj, hogy a negyedik negyedekben lelassulnak, a labda nem jár eleget, és a cserepadjukról is nagyon kiegyensúlyozatlan teljesítmények érkeznek. Paxson itt kiemelte, hogy Doug McDermott agyrázkódása visszavetette őket, mert a rotációjukat teljesen felborította. A triplázás is természetesen gond, hiszen ebben ligautolsók, de erre valamennyire számítottak is, mikor nekivágtak az idénynek. Még mindig úgy gondolják, hogy Nikola Mirotic és McDermott lehetnek 40%-os hármasdobók, és erre óriási szükségük is lenne.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard bokasérülést szenvedett még szombat hajnalban, a San Antonio Spurs elleni vereség alkalmával - állapota day-to-day. Lillard azt mondta, hogy azonnal tudta, hogy nem egy kisebb bokaficama van, mert megpróbált visszaállni a meccsbe, megnézte, mit bír, és nagyon fájt a bokája, tudta, hogy nincs értelme erőltetni - járógipszben hagyta el a csarnokot. A Los Angeles Lakersnél Larry Nance Jr.-t megviszgálták komolyabban is, és az erőcsatár 4 hetet hagy ki, mivel megzúzódott egy csontja a bal térdében.

A Lakershez tartozik az is, hogy bár lassan három éve azt ígérte egy interjúban Jim Buss, hogy ha 3-4 éven belül nem lesz bajnokesélyes a csapat, akkor lemond posztjáról a klubnál, most azt nyilatkozta Bill Oramnek (Orange County Register), hogy ha megtették a megfelelő lépéseket a pozitív irányba, és ha nagy lépésekkel elindultak felfelé, akkor nem igazán látja, hogy váltás lenne. Buss azt is elmondta a múlt héten, hogy anno nem konkrét PO-pozíciókra gondolt, és az időintervallum sem olyan konkrét, mint amilyennek az emberek gondolják - a sérülések és Kobe Bryant búcsúéve is elodázták azt, hogy elérjék a várakozásokat. Jeanie Buss, Jim testvére legutóbb februárban mondta el, hogy ha nem jut be legalább a PO második körébe a csapat, akkor azt csalódásnak fogja megélni.

A végére a trollkodás maradt. A TNT stábja Draymond Greent rakta természetes környezetébe, a Rockettes tánccsoportba, a Cavaliers pedig a döntő hetedik meccséről LeBron James óriási blokkját rakta ki egy egész falas poszterre, nem messze a Warriors öltözőjétől:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus