Hírmorzsák 2016-12-27 (12:15)

A liga szerint Jefferson faultolta a karácsonyi meccs végén Durantet, LeBronnak technikait kellett volna adni a zsákolása után a gyűrűn lógásért. LeBron Halloween-partiján Curry-t kellett átlépni. Cousins szerint Embiid lehet a liga legjobb magasembere... már ha ő visszavonult. Paul George szerint egyszerűen nem fújják be nekik azokat a faultokat, amiket más csapatoknak igen. Linnek megint meghúzódott a bal combhajlítója. George Karl szerint egyértelmű, hogy többen is doppingolnak a ligában. Billups szerint Karl átlépett bizonyos határokat a könyvében, amiket nem lett volna szabad. Kemba Walker, a Charlotte-i kopó (videó).

 

A liga bejelentette, hogy a Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors karácsonyi meccs utolsó játékában szabálytalanságot kellett volna ítélni Richard Jefferson ellen, "lábkontakt" volt közte és Kevin Durant között, ami befolyásolta a Warriors kiscsatárának mozgását. A liga azt is nyilvánosságra hozta, hogy LeBron Jamesnek technikait kellett volna kapnia azért, mert 1:43-mal a vége előtt, a zsákolása után hosszasan és szándékosan csimpaszkodott a gyűrűbe, ami tilos.

Két dolog tartozik még LeBronhoz. Egyrészt az, hogy mióta 2014 nyarán visszatért Clevelandbe, azóta 4-18-as mérleget tud felmutatni a Cavs, ha ő nem lépett pályára - ma hajnalban is kikaptak a Detroit Pistonstól. Másrészt Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint az idei Halloween partiján nemcsak olyan sírkő formájú sütiket lehetett enni, amiken a Golden State játékosainak nevei voltak, hanem volt egy Steph Currynek beöltöztetett, lefektetett bábu is, amin minden partin résztvevőnek át kell lépnie.

A Sacramento Kings ma hajnalban a Philadelphia Sixerst győzte le, a találkozó után pedig DeMarcus Cousinst kérdezték, hogy mi a véleménye Joel Embiidről. Cousins azt válaszolta, hogy nem sok embert szokott dicsérni, de nagyon kedveli a Philly centerét, és szerinte minden esélye megvan Embiidnek arra, hogy a liga legjobb magasembere legyen... miután ő visszavonul.  A meccsen is jól érezte magát a két center.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George a ma hajnali, Chicago Bulls elleni találkozó után kifakadt a játékvezetésre. George elmondása szerint rengeteget beszélt már erről, többször meg is büntették, de a liga is elismerte már nem egyszer, hogy hibázott, sőt, a játékvezetők is megteszik ezt a pályán, még a mérkőzés folyamán. Szerinte a bírók tisztában vannak a szabályokkal, tudják mi fault és mi nem, úgyhogy a hiba gyökere valahonnan máshonnan eredeztethető. Amióta ő a Pacers játékosa, tehát amióta a ligában játszik, azóta megvan ez a problémájuk, hogy nem kapják meg a nyilvánvaló faultokat sem. Szerinte lehetnek olyan csapatok az NBA-ben, akikkel szemben pozitív a bánásmód, velük pedig úgy bánnak, mint a kistestvérekkel.

A Brooklyn Netsnél nincs nyugodtság, legalábbis Jeremy Lin esetében - az irányító bal combhajlítója ma hajnalban, a Charlotte Hornets elleni mérkőzés harmadik negyedében meghúzódott. Ez ugyanaz a sérülés egyébként, amivel a szezon korai szakaszában 17 találkozóról hiányzott a játékmester - most még nem tudni, mennyit kell vele az oldalvonal mellett töltenie.

George Karl könyvéből nap mint nap kapunk új részleteket. Az egyikben Karl arról beszél például, hogy bár alaposabb a drogellenőrzés, mint az NFL-ben vagy az MLB-ben, még mindig probléma ez a témakör annak ellenére is, hogy persze másfajta gond van most vele, mint 30 évvel ezelőtt. Nem is a szintetikus szerek okoznak gondot Karl szerint, hanem a teljesítményfokozók, a szteroidok, és szerinte teljesen egyértelmű, hogy többen is doppingolnak a ligában. Feltette a kérdéseket, hogy hogyan lehet az, hogy az idősebb játékosaik egyre vékonyabbak és fittebbek? Hogyan tudnak olyan gyorsan felépülni a sérüléseik után? Minek mennek állandóan Németországba a nyár folyamán?

Kétli, hogy a savanyúkáposztáért, jóval jobban hihető, hogy a legújabb és nehezen kimutatható teljesítményfokozó szerekért. Karl is elmondta, hogy a doppingvizsgálat mindig pár lépéssel a doppingkészítők mögött lesz, és például Lance Armstrong sem bukott meg soha pályafutása során egyetlen teszten sem. Szerinte az emberek a legjobb sportolót szeretnék győzni látni, nem a legnagyobb, leggazdagabb csalókat, akiknek a legjobb tudósaik vannak. Azt is hozzátette, hogy nem tudja, mit lehetne ezzel kezdeni.

Legutóbb egyébként Chauncey Billups mondta el, hogy Karl túlment bizonyos határokon a könyvében, amiket nem lett volna szabad átlépnie. Az egykori tréner például azt is leírta, hogy Carmelo Anthonynak és Kenyon Martinnak is ugyanazt a két terhet kellett cipelniük: a rengeteg pénzt és azt, hogy nem volt apjuk, aki megmutatta volna, hogyan kell felnőtt férfiként viselkedniük. Billups szerint vannak a könyvnek olyan részei, amik lehet, hogy edzőként teljesen érthetőek, de vannak bizonyos dolgok, amiket nem hoz nyilvánosságra az ember, és amikkel nem él vissza, ez iratlan szabály.

A végére pedig az All-Star gála maradt. Elkezdődött a szavazás 25-én, így természetesen jönnek is a videók a különböző játékosok marketingstábjaitól. A Charlotte Hornetsnél Kemba Walker "Walker, a Charlotte-i kopó" szerepét kapta meg - ezen a linken megnézhetitek a Spencer Hawes által elénekelt promódalt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus