Hírmorzsák 2016-12-27 (21:30)

Durant nagyon élvezte az első Cavs-Warriors meccsét, a meccs végi fault be nem fújásán nem nagyon idegesítette fel magát. LeBron lett az Associated Pressnél az év férfi sportolója. A PER-listát továbbra is Westbrook vezeti, Cousins már ott van a Top5-ben. A Mavs leigazolta Pierre Jacksont, kitették Jonathan Gibsont. Josh McRobertsnek fáradásos törés van a bal lábfejében. Gerald Hendersonnak csípőgondjai vannak.

Arról volt már szó ma este, hogy az Associated Pressnél is LeBron James lett az év férfi sportolója.

A karácsonyi Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors mérkőzésen Kevin Durant ízelítőt kaphatott a két együttes közötti rivalizálásból, a kiscsatár pedig Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) elmondta, hogy fantasztikus volt a meccs - mindig hihetetlen érzés, ha ilyen atmoszférában játszhat az ember, és már nagyon várja a következő egymás ellni összecsapást. Nagyon élvezte a mérkőzést, és még szívesen játszott volna tovább. Durant a meccs végi, Richard Jefferson-féle gáncsolásról azt mondta, hogy ha nem rúgja fel őt védője, akkor bedobta volna a kosarat, de ezt a Cavs pályáján nem fogják befújni - ez nem Jefferson vagy a játékvezetők hibája.

A Dallas Mavericksnél változás van a keretben. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette először, hogy a D-Ligából, a Texas Legendsből leigazolták Pierre Jacksont egy 2 éves, részlegesen garantált szerződéssel - a hátvéd idén eddig 29.1 pontot, 4.5 pattanót és 6.0 gólpasszt átlagolt a Legendsnél 35.7 perc alatt. A Dallas Morning News infói szerint a csapat cserébe Jonathan Gibsonnak int búcsút, őt teszik ki a keretből.

Két sérülésről lehet beszámolni. Egyrészt a Philadelphia Sixers swingmanje, Gerald Henderson lecseréltette magát a ma hajnali, Sacramento Kings elleni találkozón. Állítása szerint kisebb csípőfájdalmai voltak csak, amik azonban a meccsen felerősödtek. Nagyon szerette volna, ha a csapat nyer, és úgy érezte, hogy mások ezért többet tehetnek a pályán - rendszeresen megverte könnyedén az embere, ezért szólt Brett Brownnak, hogy vigyék le őt. Henderson csípőjét kétszer műtötték korábban, 2011-ben és 2015-ben. A Miami Heatnél Josh McRobertsnek nagyobb gondjai vannak - az előző PO-ban tört el a bal lábfeje, most pedig fáradásos törés miatt határozatlan időre kiesett ugyanemiatt a lábfeje miatt.

A PER-listán az élen nincs változás, Russell Westbrook az első (31.0), Anthony Davis a második (28.9), Kevin Durant pedig a harmadik (28.3). James Harden csúszott ki a Top5-ből, ahova DeMarcus Cousins került be az ötödik pozícióba (27.8) - a Top20-at ezen a linken megnézhetitek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus