Hírmorzsák 2016-12-29 (10:30)

DeRozan a Raptors történetének legeredményesebb játékosa. George Karl szerint Lillard a Portland problémája. Draymond Green nem változtat a viselkedésén, még ha technikait kap ezért, akkor sem. Love All-Star szintű játékosnak gondolja magát minden évben, és nincs szüksége a gálán való részvételhez arra, hogy ezt megmutassa. Embiid szerint nem kell Cousins visszavonulásáig várnia, hogy ő legyen a legjobb magasember. Cousins szerint akkor is ő lenne a legjobb center a ligában, ha szandálban játszana. A Lakers megnézte privát edzésen Motiejunast. McMillant 10.000, Paul George-ot 15.000 dollárra büntette a liga. LeBron és a játékvezetők szerint sem jó így az L2M report. Noel megbékélt a kevesebb játékidővel. Egy Top5 játékos megpróbálta kihúzatni magát a Shaqtin'-ből. George Hill talán ma este visszatérhet.

A híreket a nap statisztikájával kezdjük, DeMar DeRozan ugyanis a Toronto Raptors történetének legeredményesebb játékosa lett ma hajnalban, Chris Bosh-t előzte meg. DeRozan ezzel már ezt a címet is magáénak tudhatja a franchise-nál amellett, hogy ő játszotta a legtöbb meccset a kanadaiaknál, ő érte el a legtöbb győzelmet a klubnál, illetve övé a legtöbb bedobott mezőnykísérlet is a Raptors színeiben. Az egész ligában összesen hét olyan aktív játékos van egyébként, aki egy franchise-nál az All-Time legeredményesebb kosaras: Dirk Nowitzki (Dallas), Dwyane Wade (Miami), LeBron James (Cleveland), David West (New Orleans), Dwight Howard (Orlando), Mike Conley (Memphis) és most már DeRozan.

A Philadelphia Sixers magasembere, Nerlens Noel azt nyilatkozta Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer), hogy kezd megbékélni a limitált játéklehetőséggel - úgy érzi Noel, hogy az utóbbi időben sokkal jobban akar, és ez a helyzet is erősebbé fogja tenni. Eddig is a nehézségekről szólt a karrierje, hiszen a draft előtt ACL-szakadást szenvedett az egyetemen (emiatt csúszott le a 6. helyig, pedig 1/1-nek várták), aztán a Phillynél rengeteg vereséget gyűjtöttek be az utóbbi években.

Maradjunk még a Sixersnél: két napja volt arról szó, hogy DeMarcus Cousins dicsérte Joel Embiidet, szerinte a liga legjobb magasembere lehet a Philly ötöse, már amint ő visszavonul. Embiid válaszolt a felvetésre: szerinte nem kell megvárnia Cousins visszavonulását ehhez. Közben Cousins a Sacramento Kings hivatalos twitter-oldalán közölt videóban próbálja rábeszélni a szurkolókat, hogy szavazzanak rá az All-Star voksoláson - szerinte akkor is ő lenne a liga legjobb magasembere, ha szandálban játszana.

Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers Larry Nance Jr. sérülése miatt megnézte egy próbajátékon Donatas Motiejunast, de egyelőre úgy döntöttek, hogy nem igazolják le a litván játékost. Mint ismert, Motiejunas most már UFA, tehát oda igazol, ahova akar, semmi köze nincs a Houston Rocketshez.

Itt térjünk ki egy kicsit a sérülésekre is. A Salt Lake Tribune és egy ligaforrás is azt állítja, hogy a Utah Jazz irányítója, George Hill csütörtök éjszaka, a Philadelphia Sixers ellen térhet vissza lábujjsérüléséből - attól függ, hogy hogyan érzi magát a szerdai edzés után. A Portland TrailBlazersnél Damian Lillard a Sacramento Kings elleni találkozón zsinórban a második mérkőzését hagyta ki a bal bokája miatt.

Lillardhoz kapcsolódik George Karl is, aki csak nem tudja befogni a száját - most nem a könyvéből jöttek ki részletek, hanem a New York Magazine-nak adott interjút, amiben szóba került a Portland és az idei gyengélkedésük. Karl szerint Lillard túl nagy figyelmet kap - egy csapat az edző és az irányító kezében van, márpedig az idei együttes nem működik. Terry Stottsot kiváló edzőnek tartja, úgyhogy szerinte Lillard a probléma. Tavaly összetartó, egységes társaságot alkottak, idén nem, és feltette a kérdést, hogy vajon mi változott.

A liga Paul George-ot 15.000, Nate McMillant pedig 10.000 dollárra büntette, amiért kritizálták a játékvezetést - az Indiana Pacers sztárja és vezetőedzője is arra panaszkodott a napokbana Chicago Bulls elleni vereséget követően, hogy nem kapják meg a fújásokat.

Ide kapcsolódik egyébként, hogy Kevin Durant után LeBron James is elmondta, hogy szerinte ezeknek az L2M reportoknak, tehát az utolsó két percek bírói tevékenységeit nyilvánosan elemző jelentéseknek semmi értelme nincs, mert lenézik azt a munkát, amit egyébként 48 percig végeznek a bírók - szerinte ha marad ez a metódus, akkor a teljes meccseket kellene elemezni, mert az első két percet is ugyanúgy kell lejátszani, ahogy az utolsó kettőt. A játékvezetők egyébként beidézték Durant tegnapi nyilatkozatát twitteren, és annyival kommentálták, hogy igaza van a Golden State Warriors sztárjának, reformra van szükség ebben a témakörben.

Maradjunk még a Warriorsnél: Draymond Greennek már 7 technikaija van ebben az idényben (az alapszakaszban 16 után jár automatikusan 1 meccs eltiltás, aztán minden minden második után újabb 1 meccs), amiből hármat azért kapott, mert dobott kosarak után ünnepelt, egyet pedig a Cavs ellen azért, mert kinyilvánította nem tetszését egy bekapott fault után úgy, hogy nem szólt a játékvezetőhöz. Green azt mondta az ESPN-nek, hogy nem tudja, mire kellene még figyelnie, mert már nem is beszél a bírókhoz - a továbbiakban is önmaga marad, aztán ha technikait kap, akkor legyen. Nem is igazán tudja, hogy hogyan lehet máshogy reagálni egy ítéletre, minthogy elindul az oldalvonal mellé - úgy fog viselkedni, ahogyan ő tud, egyébként is nagyon sokan vannak a ligában, akik elfáradnak a nap végére, annyit színészkednek. 

A Cleveland Cavalierstől Kevin Love Chris Fedornak (Cleveland.com) adott nyilatkozatot, amelyben azt mondta, hogy minden idénynek úgy kezd neki mindenki, hogy a tőle telhető legjobbat akarja nyújtani, a legjobbakban reménykedik. Love úgy érzi, hogy minden egyes évben All-Star kaliberű játékos, és nincs szüksége arra, hogy ott legyen a gálán, hogy ezt megmutassa. Ha továbbra is így játszanak, van esélye rá szerinte, hogy ott legyen a New Orleans-i főmeccsen, de annak semmi értelme, hogy minden este elmondja, hogy ott a helye. Szerinte sok embernek megváltoztatta a nézőpontját az, hogy bajnoki címet nyertek - ez olyas valami, amit nem is igazán érthet meg az ember, amíg nem esik át ezen. 

A végére pedig Mike Goldfarb, a Shaqtin' A Fool egyik készítője jutott, aki twitteren azt állította, hogy egy mindenki által Top5-be sorolt játékos ügynöke felhívta Shaquille O'Neal ügynökét, hogy az ügyfelét ne nagyon rakják be a Shaqtin' A Foolba, ha van rá mód...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus