Hírmorzsák 2016-12-30 (10:00)

LeBron szerint semmi hasonlóság nincs az ő játéka és Jordané között. Kemba Walker elővett egy Nick Youngot (videó). James szerint pocsékuk játszott ma hajnalban. Westbrook nem tudja, miért állították ki - az egyik játékvezető elmagyarázta. 20 éve nem látott első negyedet produkált Westbrook. Nurkicnak nem tetszik, hogy alig és össze-vissza játszik. Durant szerint túlpasszolják a helyzeteiket. Kerr szerint mind a négy sztárja megérdemli az All-Star gálát. Stan Van Gundy szerint a Pistons gyengélkedése az ő sara. Gary Payton szerint Karlnak hagynia kellene mások családját - először ők sem jöttek ki, aztán változott a helyzet. Egyes csapatok teljes meccsre ki akarják terjeszteni a játékvezetők tevékenységének elemzését. Karl szerint Tim Donaghynak sok mindenben igaza volt. Alec Burks közel a visszatéréshez. Patrick Patterson térdsérülést szenvedett. Wade-nek migréngondjai voltak a Nets ellen.

A Cleveland Cavaliers ikonját, LeBron JamesMichael Jordanről kérdezték tegnap este, a Boston Celtics elleni mérkőzés előtt - James lassan abba a korba ér, mint amiben Jordan volt, mikor visszatért másfél éves kihagyása után, és sokak szerint még jobban játszott, mint korábban. Jamestől azt kérdezték, hogy tanulmányozta-e Jordan játékát, hogy hogyan őrizte meg az atletikusságát és a képességeit azután, hogy 1993-ban ideiglenesen visszavonult, de LeBron elmondása szerint nem - Jordan sokkal inkább scorer volt, rengeteget használta a post up játékot. Más a játékuk, más a testfelépítésük is - a dominancia persze megkérdőjelezhetetlen, de egyáltalán nincs közös pont a játékukban. A fade-away tempó külön szóba került, amire LeBron azt mondta, hogy az is teljesen más kettejüknél, Jordan sokkal magasabbra tudott ugrani belőle, és az egy olyan fegyvere volt, amit minden fontos pillanatban használni tudott. Ezt követően megint elmondta, hogy teljesen más kettejük játéka.

James egyébként ma hajnalban 23 pontig, 8 pattanóig és 11 gólpasszig jutott, de saját elmondása szerint gyakorlatilag a játék összes elemében pocsék volt. Elfogadhatatlan teljesítményt nyújtott, és nem kosarazhat így, ha azt akarja, hogy odáig jussanak, ameddig szeretnének. Ha értékelni kellene a ma hajnali teljesítményét, akkor egy F-et adna magának (a legrosszabb osztályzatot). James a koncentráció hiányát emelte ki (8 eladott labdája volt), és főleg egy eladott labdát jegyzett meg a mérkőzés végén, amit Avery Bradley szorításában szórt el. Tyronn Lue vezetőedző is elmondta, hogy a kispadnál és az öltözőben is elmondta LeBron mindenkinek, hogy az ő hibája volt, borzasztóan gyengén játszott, és nem fog előfordulni többet. James szerint nem mindig a statisztikák érdeklik, hanem az, ahogyan egy meccshez áll - ma szerencsés volt, hogy ott volt mellette két All-Star játékos, akik hozták a csapatnak a győzelmet. Kyrie Irving azt mondta, hogy ettől olyan különleges LeBron - F-et adna magának, miközben 23/8/11-es statsort hozott. Az irányító szerint az igazán nagyok ettől igazán nagyok.

Ma hajnalban az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook mással került a középpontba, mint szokott: kiállították a Memphis Grizzlies elleni mérkőzésen két technikaival szövegelésért. Westbrook a találkozó után azt mondta, hogy fogalma sincs, miért küldték ki, ő semmit nem csinált. Úgy érzi, hogy a játékvezetők nem úgy fújnak az esetében, mint más játékosoknál - ő nem mondhat semmit, de közben lemészárolják minden egyes betörésénél. Az egyik bíró, Jason Phillips a liga hivatalos honlapján megjelent magyarázatban azt mondta, hogy volt egy dobás a fault előtt, amit Westbrook úgy érzett, hogy nem ért gyűrűt, ők meg úgy, hogy igen, ezért indították újra a támadóidőt jelző berendezést. Westbrook folyamatosan mondta a magáét a büntetők közben is, mikor odament hozzá egy másik játékvezető, Brian Forte, aki megmondta neki, hogy hallják, amit mond, tudomásul is vették, de túl kell lépni a dolgon, mert nem tudják visszanézni sem, ez nem tartozik a visszanézendő esetek közé. Westbrook nem hagyta abba a szöveget, ezért kapta az első technikait, aztán már elkezdett trágár szavakat is használni, akkor jött a második technikai és a kiállítás.

Szintén Westbrookhoz tartozik, hogy a Memphis elleni első negyedben 6 eladott labdája és 0 gólpassza volt - erre 20 éve nem volt példa a ligában.

A Denver Nuggetsnél Jusuf Nurkic játékideje meccsről meccsre változik, a bosnyáknak pedig nem is tetszik a jelenlegi helyzet. Nurkic Harrison Windnek (BSN Denver) azt nyilatkozta, hogy 22 éves, és nem azért van az NBA-ben, hogy a padon üldögéljen, hanem hogy kosarazzon. Nem fogadja el a kialakult szituációt - kezdett, aztán nagyon kevés perceket kapott, volt, hogy pályára sem küldték. Azt sem tudja, hogy kezd-e a következő meccsen vagy sem, de erre nincs is befolyása - csak azzal foglalkozik, amire van, a többi meg az ügynöke dolga. A bosnyák szerint nem jó érzés, ha valaki nem játszik és nem érzi magát a csapat részének. Az előszezonban még kezdett, aztán hirtelen kikerült a rotációból, és senki nem szólt egy szót sem, hogy ez miért történt.

A Golden State Warriorsnél az eladott labdák jelentik a problémát, Kevin Durant pedig Anthony Slaternek (San Jose Mercury News) azt nyilatkozta, hogy szerinte túl sokat passzolnak - a Cavs ellen például úgy érezte, hogy ő volt a legrosszabb ilyen szempontból, akkor is továbblőtte a labdát, mikor teljesen üresen állt a triplavonalnál. Durant szerint ezt a gondot orvosolni tudják, mert nem arról volt szó, hogy az ellenfél kikényszerítette a sok eladott labdát, olyan keményen védekeztek - üres helyzetekből is passzoltak még 2-3 alkalommal ahelyett, hogy elvállalták volna a tiszta ziccereket az első vagy a második adandó alkalommal. A kiscsatár azt is hozzátette, hogy kellemes probléma ez, hiszen azt is mutatja, hogy nagyon önzetlen a társaság.

A Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Connor Letourneau-nak (SF Gate) azt nyilatkozta, hogy szerinte mind a négy sztárja megérdemelné azt, hogy ott legyen az All-Star gálán, de azt is hozzátette, hogy nehéz kérdés ebben az esetben, hogy akkor ki maradjon ki a többiek közül?

A Detroit Pistons nem tud kilábalni a gödörből, legutóbb a Milwaukee Bucks ütötte ki őket, Stan Van Gundy pedig a mérkőzés után Vince Ellisnek (Detroit Free Press) elmondta, hogy ha ilyen sok leolvadása van a csapatnak, az nem a játékosok, hanem az edző felelőssége, ez az ő sara. Nem a játékosok hibája ez, neki kell rájönnie, min kell változtatni, és szégyelli magát a saját teljesítménye miatt, nem végzi jól a feladatát. Valamin muszáj lesz változtatnia, mert túl sokszor jönnek ilyen pocsék produkciók. 

A Utah Jazznél Alec Burks is a teljes felépülés küszöbére lépett - ő ebben az idényben nem lépett még pályára bokasérülése miatt, de ezen a héten elkezdte az edzéseket. A Toronto Raptorsnél Patrick Patterson ma hajnalban, a Phoenix Suns elleni meccsen megsérült, a bal térde húzódott meg. A Chicago Bullsnál Dwyane Wade a Brooklyn Nets ellen migrénnel küzdött - már a találkozó előtt is volt ilyen problémája, aztán a meccsen egy földetérés után visszatért ez a gondja. Nem is látta a gyűrűt egy ideig, fájt a feje, ekkor cseréltette le magát. 

Most volt játékosa, Gary Payton szólt George Karlnak, hogy átlépett egy határt. A Kesztyű a CBS Sports Tiki and Tierney című műsorában mondta el, hogy szerinte Karlnak a játékosok családjairól nem kellene beszélnie, mert az egyáltalán nem egy pozitív dolog, ha valakinek nincs apja, aki példakép lehet. Neki egy csomó ismerőse úgy nőtt fel, hogy nem volt apjuk, és az ő édesapját tekintették annak, de ha Kenyon Martinékon ezt látta, akkor segíteni kellett volna nekik, nem évekkel később egy könyvben negatív színben írni róluk. Először egyébként ők sem jöttek ki túl jól, megvoltak a vitáik, de Payton szerint ha valaki jóban van Karllal, akkor utána megkönnyíti a helyzetét a tréner. Bizonyos szempontból apaként tekintett a trénerre, aki egy magasabb szintre is emelte a játékát - az ő érkezéséig elég komoly problémái voltak az NBA-ben, utána kezdett el All-Star gálákra meghívást kapni, összeállt a játéka, nyaranta pedig egyre többet edzett.

Karl egyébként a New York Magazine-nak adott interjújában arra is kitért, hogy Tim Donaghy nagyon sok igazságot mondott - ő volt az a játékvezető, akit 15 hónapra lecsuktak, miután az FBI vizsgálatot indított ellene fogadási csalás és a meccsek befolyásolása miatt, és aki később könyvet is írt erről, hogy hogyan működik ez szervezetten a ligában. Karl szerint Donaghy könyvét szépen a szőnyeg alá söpörte az NBA, de arra is kitért, hogy egy edző nem tudja úgy alakítani a dolgokat, hogy 3 pontnál többel vagy kevesebbel győzzön egy csapat, és szerinte egy játékos sem képes erre - egy személy maradt így, aki befolyásolni tudja úgy a dolgokat, hogy pont meglegyen a megfelelő hendi a mérkőzés végére.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint több csapat is azt szeretné, ha L48M reportok lennének ezentúl, tehát a játékvezetők teljes meccsen végzett munkáját elemeznék, a bírók viszont azt akarják, hogy az ilyen jelentések teljesen megszűnjenek.

A végére pedig ezúttal a Charlotte Hornets sztárja, Nick Young Kemba Walker maradt, aki Swaggy P-t idézte ma hajnalban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus