Hírmorzsák 2016-12-30 (20:30)

Fred Hoiberg alatt inog a kispad a Bullsnál. A Rockets Kosta Koufost nézte ki magának. A Suns a deadline előtt elcseréli Brandon Knightot? Isaiah Thomas szerint még nincsenek a Cavs szintjén. Paul George szerint ez pályafutása legidegesítőbb szezonja, egyáltalán nem élvezte eddig a játékot. Melo szerint Sefoloshából kibújt az európai énje, inkább lökte ellenfelét, mint ütötte. A Lakers megtartja Thomas Robinsont az egész idényre? Nick Young szerint túl sokat egy-egyeztek a Mavs elleni meccs második félidejében, változtatniuk kell.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Chicago Bulls vezetőedzője, Fred Hoiberg alatt inog a kispad, miután az együttes kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott decemberben. A hírek szerint John Paxson és Gar Forman pozíciója is kérdéses, de természetesen előbb az edzőkérdést akarják megoldani, ha nem változik semmi. Hoiberg tavaly nyáron 5 évre 25 millió dollárért írt alá, és a klubnál amiatt aggódnak igazán, ahogyan a játékosok kezelik az általa elmondottakat.

Stein két cserepletykát is hozott. Egyrészt a Houston Rockets továbbra is magasembert keres Clint Capela sérülése miatt, és a hírek szerint a Sacramento Kings görög centerét, Kosta Koufost nézték ki maguknak - 2019-ig évente 8.3 millió dollárt keres átlagban Koufos, de 2018/19-re játékosopciója van. Másrészt Stein úgy értesült, hogy jó esély van rá, hogy a Phoenix Suns elcseréli a februári deadline előtt Brandon Knightot - ő tavaly nyáron így alá 5 évre 70 millió dollárért.

A Boston Celtics sztárja, Isaiah Thomas a ma hajnali, Cleveland Cavaliers elleni mérkőzést követően azt nyilatkozta Chris Forsbergnek (ESPN), hogy egyelőre nincsenek a Cavs szintjén, rengeteget kell még fejlődniük ahhoz, hogy eljussanak oda. Thomas szerint az igazán jó csapatok, a San Antonio Spurs, a Cleveland vagy a Golden State Warriors az ellenfelek összes hibáját kihasználják, nem hagyják élni a másikat, ők pedig egyelőre nem tudják még ezt megcsinálni.

Az Indiana Pacers kiscsatára, Paul George Jim Ayellónak (Indianapolis Star) elárulta, hogy ez a szezon eddig pályafutása legidegesítőbb idénye, egyáltalán nem élvezi a játékot. Talán túlságosan is a múltban él, hogy mennyire jó csapatban játszott, milyen emberek vették körbe - el kell fogadnia, hogy más csapatban van már, talán több mindent kell csinálnia, de bármit is kell tennie, rá fog jönni. George szerint a továbbiakban élveznie kell a játékot, mert az utóbbi időben túl sokat foglalkozott a játékvezetőkkel és azzal, ami a pályán történt, és emellett a munkát, a fejlődési folyamatot is, mert ez nemcsak a pályán, hanem az öltözőben, a csapaton belül is meg fog mutatkozni.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony az ESPN-nek elmondta, hogy szerinte nem volt semmi komoly a Thabo Sefolosha és közte történt eset, amiért kiállították az Atlanta Hawks ellen. Nem is volt túlságosan agresszív a svájci, egyszerűen fizikálisak voltak mindketten, próbáltak helyezkedni a labdáért, ennyi történt. Melo szerint Sefoloshából előbújt az európai énje, flopolt egyet - inkább lelökte magáról, minthogy megütötte volna. Jeff Hornacek vezetőedző azt mondta, hogy nem okolja sztárját, mert Sefolosha átkarolta a nyakát - néha ő is odamenne a játékvezetőkhöz, hogy átkarolja őket, aztán megkérdezné, hogy mégis mit tennének ilyen helyzetben. Szerinte ez természetes reakció volt Anthonytól.

Az Orange County Register információi szerint a Los Angeles Lakers a szezon teljes hátralévő részére megtartja Thomas Robinson- január 10-én válik teljesen garantálttá a szerződése.

Szintén az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy Nick Young a ma hajnali, Dallas Mavericks elleni vereség után azt mondta a riportereknek, hogy túl sokat egy-egyeztek a második félidőben, ez rossz kosárlabda, és ennél többet érdemelnek a szurkolóik. Young szerint csinálniuk kell valamit, mert ha így haladnak, megint egy gyenge szezont fognak zárni, és ugyanaz a Lakers lesznek, akikbe mindenki beletörölte a lábát az utóbbi években.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus