Hírmorzsák 2017-01-01 (21:30)

Rondo találkozott Gar Formannal, cserét kér, ha továbbra is padoztatják. Hoiberg nem kommentálta azt a pletykát, hogy veszélyben lenne az állása. Cousinsnak elege van a Kings védekezéséből. Motiejunas 1 évre veterán minimumért a Pelicansnél folytathatja - Reggie Williamst kitette a New Orleans. Marc Gasol bokája megsérült. Porzingisnek az Achillesével vannak gondok. A Nets a nyáron rá akar menni Otto Porterre. A Cavs Cedi Osman játékjogával próbál csereirányítót szerezni.

A Chicago Bullsnál egyre komolyabbak a gondok, Rajon Rondo teljesen testidegen a csapatban, a Milwaukee Bucks ellen már pályára sem került - az irányító Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy ma este találkozni fog a GM-mel, Gar Formannel, aztán meglátják, hogyan tovább, de KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint már tegnap este beszélt a játékmester Formannel és John Paxsonnal. Arra a kérdésre, hogy cserét kér-e, ha továbbra is padoztatják, egyértelmű igennel válaszolt. Rondo azt mondta, hogy nem lepte meg, hogy Michael Carter-Williams kezdett helyette, mert elég nagy hullámvölgyben van a csapat, próbálkoznak több mindennel. Johnson úgy tudja, hogy ha februárig nem kerül vissza Rondo a rotációba, akkor lehet csere a vége.

Közben Fred Hoiberg vezetőedző alatt is inog a kispad, mint arról volt szó a napokban, de Hoiberg az előbb említett Nick Friedellnek azt nyilatkozta, hogy említettek ugyan erről valamit neki, de semmi konkrétat, szóval nem fogja kommentálni ezt a pletykát. A tréner szerint az a feladata, hogy olyan helyzetbe hozza a csapatát, ahonnan meccseket tudnak nyerni - nagyjából 24 másik edzőhöz hasonlóan próbálja elérni, hogy együttese kiegyensúlyozott játékot hozzon meccsről meccsre. Hoiberg úgy érzi, hogy az utóbbi pár mérkőzésen már mutattak abból valamit, amit az idény elején játszottak - ahhoz kell visszatérniük.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a New Orleans Pelicans 1 éves szerződést köt Donatas Motiejunasszal a veterán minimumért - Reggie Williamst tették ki a keretből.

A sérültlistát a Memphis Grizzlies centerével, Marc Gasollal kezdjük, akinek a ma hajnali, Sacramento Kings elleni siker alkalmával kiment a bokája, azonnal be is ment az öltözőbe. Gasol annyit mondott a meccs után, hogy érzékeny a bokája, de nem tört el - day-to-day-ként kezelik, ahogyan ilyenkor mindig. A New York Knicks magasembere, Kristaps Porzingis azért nem játszott a Houston Rockets ellen, mert fájt a bal Achillese. Porzingis Calvin Watkinsnak (ESPN) elmondta, hogy úgy kelt, hogy húzódott az Achillese, és hiába próbálta bemelegíteni, nem lett jobb a helyzet - nem egy konkrét szituációtól sérült meg, ő úgy gondolja, csak simán a játéktól. Már az Atlanta elleni meccs előtt is érezte, hogy vannak gondjai, de akkor a bemelegítés megoldotta a problémákat, most nem. Az Oklahoma City Thundernél Victor Oladipo ma hajnalban, a Los Angeles Clippers ellen visszatért csuklósérülése után.

A Kings egyébként pocsékul védekezett a Memphis ellen, a meccs után pedig DeMarcus Cousins azt nyilatkozta Sean Cunninghamnek (ABC100), hogy elege van az állandó kifogásokból.

A New York Post információi szerint a Brooklyn Nets a nyáron rá fog menni Otto Porterre - a hírek szerint ugyanúgy meg akarja majd nyomni a ceruzát az esetében a Nets, ahogy megtették ezt Tyler Johnsonnál és Allen Crabbe-nél, és Porter állítólag maximum szerződést akar.

Joe Vardon (Cleveland.com) információi szerint a Cleveland Cavaliers Cedi Osman játékjogát szeretné bedobni egy cserébe, amivel csereirányítót szerezhetnek Kyrie Irving mögé. A bajnoknak ott van Mo Williams és Chris Andersen szerződése is, amiket felhasználhatnak fizetéskiegyenlítésre, de valami értéket is kell adniuk, ha szeretnének valaki használhatót kapni. Osman jelenleg az Anadolu Efes játékosa, a 2015-ös draft 2. körének 31. helyén kelt el, és a hírek szerint több gárda is érdeklődik iránta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus