Hírmorzsák 2017-01-02 (21:45)

Harden és Wall a hét játékosai. George Karl szerint a Seattle tulajdonosa mondott vissza egy Scottie Pippen-Shawn Kemp cserét 1994-ben. DeRozan szerint még mindig nem tisztelik őket annyira, mint amennyire megérdemelnék. A Houston már harmadik a hatékonyság-különbség táblázaton. A Knicks Jrue Holiday-t nézegeti a nyári szabadügynökpiaccal kapcsolatban. Hornacek szerint az egész meccsen meg kell szakadniuk. Smart és Tyler Zeller kórházban vannak. Cody Zeller agyrázkódást szenvedett. Alec Burks ma este elkezdi a szezont.

A Houston Rockets sztárja, James Harden, illetve a Washington Wizards irányítója, John Wall lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Harden 4-0-t ment a texasiakkal a héten, ami alatt 37.3 pontot, 12.5 gólpasszt és 9.8 pattanót átlagolt - az 53 pontos, 17 gólpasszos, 16 pattanós meccsével ő lett az első játékos, aki 50/15/15-ös statsort hozott egy mérkőzésen, és beállította Wilt Chamberlain rekordját a tripla-dupla közben dobott pontok tekintetében. Wall 3-0-t teljesített a Washingtonnal, ami alatt 24.3 pontot, 13.0 gólpasszt, 5.3 pattanót és 2.67 szerzett labdát átlagolt.

Az idei karácsonyi meccseken nem kapott szerepet az előző év keleti döntőse, a Toronto Raptors, és a szezon során csak 6 meccsüket közvetíti országos TV. A csapat egyik sztárja, DeMar DeRozan azt nyilatkozta David Aldridge-nak (nba.com), hogy hat meccsre kényszerítették a bajnokot a rájátszásban, franchise-rekordot állítottak fel a győztes meccsek számában, rengeteg mindent elértek, és még mindig nem kapják meg az ehhez szerinte járó elismerést, mintha csak véletlenül történtek volna ezek a dolgok. Minden évben előrébb léptek, és ezt motivációként használják minden mérkőzésen: úgy érzik, hogy a liga legjobb csapatai között kellene emlegetniük őket.

A dobóhátvéd arról is beszélt, hogy a végjátékokban kell előrelépniük, hogy feljebb léphessenek például a Cleveland Cavaliers szintjére - jobban kell teljesíteniük hátul és elöl is a legjobbukra van szükség ahhoz, hogy a nagy meccseket is meg tudják nyerni. DeRozan egyénileg is kiváló idényt fut, ráadásul a Raptors történetének legeredményesebb játékosa lett nemrég. Erről annyit mondott, hogy el sem hiszi, hogy eljutott idáig - játszott együtt Chris Bosh-sal, és nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy le tudta hagyni ebben a kategóriában (is).

A Toronto egyébként második a hatékonyság-különbség táblázaton (+8.3) a Golden State Warriors (+12.6) mögött, a harmadik helyre pedig a Houston Rockets (+7.9) jött fel a hatodik pozícióból - a teljes listát ezen a linken megnézhetitek.

Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy a New York Knicksnél még mindig gondolkodnak azon, mennyit is ér meg nekik pontosan Derrick Rose, de a hírek szerint már nézegetik Jrue Holiday-t is. Phil Jackson kedveli a New Orleans Pelicans irányítójának stílusát, és ugyanúgy szabadon igazolható lesz, ahogy Rose is, az utóbbi időben pedig elég jól is játszik.

Szintén a Knickshez kapcsolódik, hogy a Houston Rockets ellen ugyan kikaptak legutóbb, ami zsinórban már a negyedik vereségük volt, de Jeff Hornacek vezetőedzőnek tetszett az a mentalitás, amit látott a csapattól, és reményei szerint a 2017-es naptári évben többet lát majd ebből. A tréner Al Iannazzone-nak (Newsday) azt nyilatkozta, hogy 48 percig keményen kell játszaniuk - úgy kell bemenniük az öltözőbe egy-egy találkozó után, hogy hullafáradtak, mert ha nem ez a helyzet, akkor nem tettek meg minden tőlük telhetőt a pályán. A kevesebbet játszó cserék közül Maurice Ndour, Willie Hernangomez és Mindaugas Kuzminskas is jól játszottak, róluk pedig annyit mondott Hornacek, hogy meg kell néznie a rotációt. Lehet, hogy több lehetőséget kell nekik adni, így az idősebb játékosaik is többet pihenhetnek, és a fiatalabbak is több minden mutathatnak magukból. 17 meccsük van januárban, úgyhogy a cseréknek fontos szerepük lesz. 

A Utah Jazz dobóhátvédje, Alec Burks ma éjszaka elkezdi az idényt - a bal bokáját műtötték, eddig ezért nem állhatott csapata rendelkezésére. A Charlotte Hornetsnél Cody Zeller hiányozni fog ma este, mivel bekerült a liga agyrázkódás-protokolljába, miután kapott egy könyökös a vasárnap hajnali, Cleveland Cavaliers elleni összecsapáson. Egy másik Zellerrel, Tyler Zellerrel és Boston Celtics-es csapattársánál, Marcus Smartnál is gondok vannak - mindkettejüknek kórházba kellett menni tegnap fej- és hasfájás miatt, valószínűleg elkaptak valami vírust.

A végére pedig George Karl könyvéből maradt egy részlet, amely ezúttal egy majdnem végbement, potenciális korszakmeghatározó cserét írt le. Karl 1994-ben a Seattle SuperSonics vezetőedzője volt, a Chicago Bulls GM-je, Jerry Krause pedig felhívta őt, hogy Scottie Pippent odaadnák Shawn Kempért, Ricky Pierce-ért és az 1994-es első körös draftjogukért. Kedvelte Kempet, de neki tetszett az ötlet, hiszen Pippen Gary Paytonnal egészen félelmetes védekezést csinálhatott volna a periméteren. Felhívta az akkor éppen baseballozó Michael Jordant is, aki azt mondta, hogy Kemp jó játékos, de Pippen sokkal jobbá teszi a körülötte játszókat, amit Kemp nem tud megtenni, ezért Karl belement a cserébe a draft előtti napon.

Erről ki is jöttek a pletykák, ami után a Seattle-i drukkerek nem voltak túlságosan boldogak, Barry Ackerley, a csapat tulajdonosa pedig azt mondta, várjanak. Krause nem örült, ráadásul ezt követően megpróbálta többször is javítani az ajánlatot a Bulls GM-je: előbb lemondott az elsőkörös pickről, aztán rengeteg készpénzt ajánlott, amit utána még meg is duplázott. Ackerley azonban úgy gondolta, hogy nem jó nekik ez a húzás, így kihátráltak a cseréből - Krause rendesen anyázott is utána Karlnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus