Hírmorzsák 2017-01-04 (10:00)

Harden és Wall lettek a hónap játékosai, Embiid és Hield a hónap újoncai. Jae Crowder felkapta a vizet a bostoni szurkolók viselkedésén, nincs gondja azzal, ha el kell hagynia a csapatot. Ryan Anderson szerint a Rockets titka az, hogy mindenki tudja, mire képes és mi a szerepe. Belinelli ma este visszatérhet (bal boka). A Hawks kétszer is majdnem elcserélte Millsapet az elmúlt egy évben (Denver, Toronto). A Sixers megpróbálja a Noel-Embiid felállást, Okafort és Embiidet annyira nem erőltetik már egymás mellett. Január 17-én elkezdik a Warriors San Francisco-i stadionjának építését.

A Houston Rockets sztárja, James Harden, illetve a Washington Wizards irányítója, John Wall lettek a hónap játékosai nyugaton és keleten. Harden 28.3 pontot, 12 gólpasszt és 9.1 pattanót átlagolt, miközben a texasiak 15-2-es mérleget produkáltak - 53 pontos karriercsúcsot dobott emelett, ráadásul az első játékos lett a liga történetében, aki legalább 50/15/15-ös statsort hozott egy találkozón. Wall a fővárosiaknál 24.5 pontot, 10.7 gólpasszt, 4.4 pattanót és 2.67 szerzett labdát rakott a közösbe mérkőzésenként a 2016-os naptári év utolsó hónapjában.

December hónap legjobb újoncai Joel Embiid és Buddy Hield lettek. A Philadelphia Sixers centere vezette az összes első évest decemberben a pontokat (19.8), a lepattanókat (6.8) és a blokkokot tekintve is (2.4). A New Orleans Pelicans dobóhátvédje pontszerzésben (10.8) és triplamutatóban (47.8%) volt nyugati első, és ő dobta az összes újonc közül a legtöbb triplát (33).

Maradjunk még a Sixersnél, eljutottak ugyanis arra a pontra, hogy megpróbálják visszailleszteni Nerlens Noelt a rotációba, és elkezdik Embiid mellett használni. Brett Brown vezetőedző Jessica Cameratónak (CSN Philly) azt nyilatkozta, hogy szeretnék megnézni, hogyan tud együtt játszani a két magasember, mert azt már látták, hogy Embiid hogyan mutat a pályán Jahlil Okaforral, és az hagyott kívánnivalót maga után. Brown szerint a jövőben valószínűleg kevesebbet lesz a pályán együtt Okafor és Embiid, de nem zárja ki ezt sem, ha olyan a helyzet, fault- vagy sérülésgondokba keverednek. Az egyetlen hiba, amit elkövethetnek, hogy bárkit vagy bármilyen felállást megbélyegeznek, mert még minden nagyon képlékeny.

Térjünk vissza a Houstonra is egy kicsit, ők ugyanis borzasztóan jól szerepelnek idén. Vezetőedzőjük, Mike D'Antoni Kevin O'Connnornak (The Ringer) azt nyilatkozta, hogy nagyon jó embereket sikerült összeválogatniuk - vannak kemény fickók és kedves emberek is, de mindenki kidolgozza a belét a csapatnál. Ryan Anderson azt mondta, hogy szerinte a keretben lévő harmónia oka az, hogy mindenki pontosan tudja, kicsoda és mit tud. Az évek során megtanulta, hogy a sikerhez az kell, hogy a játékosok elfogadják a szerepeiket. Lesznek olyan meccsek, amikor neki, Trevor Arizának vagy éppen Eric Gordonnak lesz jobb estéje, de minden Harden köré épül. Az erőcsatár szerint Harden nem tipikus sztárjátékos, mert ritkán látni, hogy valaki ilyen scorer legyen és így lásson emellett a pályán. Passzol, mozgatja a labdát folyamatosan, lepattanózik - a kisebb dolgokat is megcsinálja a csapat eredményessége érdekében.

A Charlotte Hornetsnél elképzelhető, hogy Marco Belinelli ma éjszaka, az Oklahoma City Thunder ellen visszatér - a bal bokája miatt kihagyta az előző öt találkozót.

Az Atlanta Hawks erőcsatáráról, Paul Millsapről rengeteg pletyka jött ki az utóbbi napokban, hetekben, tegnap ő maga mondta el, hogy maradni szeretne Atlantában, a Hawks azonban már kétszer is majdnem elcserélte az elmúlt egy évben. Brian Windhorst (ESPN) azt állította, hogy forrásai szerint már kész volt egy tranzakció az előző szezon deadline-jánál, amikor a Denver Nuggetshez cserélték volna Millsapet - Jeff Teague-nek is megvolt már a helye. Végül úgy döntöttek, hogy mindkettejüket megtartják, így is kisöpörte azonban őket a Cleveland Cavaliers a keleti rájátszás második körében. Nyáron aztán, miután Teague-et már elboltolták, Dwight Howard pedig aláírt, készen álltak elcserélni Millsapet a Toronto Raptorshoz, amennyiben Al Horford hosszabbított volna náluk - ez a szál akkor bukott meg, amikor a center a Boston Celticset választotta.

A Boston Celtics ma hajnalban legyőzte a Utah Jazzt, de a vendégek kiscsatára, Gordon Hayward komoly ünneplést kapott a hazai közönségtől, ami Jae Crowdernek nem is tetszett. Crowder twitteren le is írta, hogy az ellenfél játékosát éltetik a drukkerek. Valaki válaszolt neki ilyenek a bostoni szurkolók, és a "love it or leave it" kifejezéssel érzékeltette, hogy megszoksz vagy megszöksz. Crowder erre azt válaszolta, hogy semmi problémája nincs azzal, ha el kell hagynia a Celticset - ezt a tweetet később törölte. Egy másik beírásra reagálva azt is hozzátette, hogy azt csinálnak a drukkerek, amit akarnak, ő tudja, hogy máshol elismerik, úgyhogy nyugodtan alszik. A kiscsatár már a meccs utáni interjúban is jelezte, hogy szerinte tiszteletlenség volt ez a szurkolók részéről az irányába.

A végére pedig a Golden State Warriors maradt, akik tegnap este bejelentették, hogy január 17-én elkezdődnek a tényleg munkálatok San Franciscóban az új stadionjuk építkezésén - a 2019/20-as szezonban költözik át a jelenlegi oaklandi alakulat a "szomszédba".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus