Hírmorzsák 2017-01-04 (20:45)

Casey és D'Antoni lettek a hónap edzői. Terry Stotts pozíciója biztonságban van a Blazersnél. Michael Malone szerint a Denveré a legrosszabb védelem és nincsenek vezéreik, Gallinari szerint nem ez a gondjuk. Rondo szerint nem tisztázott mindent a Bulls vezetőségével, még fognak beszélni. A Knicks kinézte magának PJ Tuckert, lehet, hogy cserélnének érte. Durant a Celticshez igazolt volna, ha a Warriors nyeri a döntőt? Durant szerint a média képviselői nem értenek úgy a kosárlabdához, ahogyan a játékosok. A Hawks visszavonultatja Pistol Pete 44-es mezszámát.

A Toronto Raptors trénere, Dwane Casey, illetve a Houston Rockets mestere, Mike D'Antoni lettek a hónap edzői keleten és nyugaton. A kanadaiak 10-4-et teljesítettek decemberben, 5-2-t idegenben is otthon is, és a klub történetének legnagyobb arányú győzelmét (44 pont az Atlanta ellen), valamint a franchise leghosszabb idegenbeli győzelmi sorozatát (7) állították fel 2016 utolsó hónapjában. A texasiak 15-2-vel a liga legjobb mérlegét hozták, 15 győzelemmel pedig beállították a klubrekordot az egy hónapban aratott győzelmek számában.

Ha már edzők, akkor itt lehet megemlíteni, hogy hiába teljesít gyengén a Portland TrailBlazers, Chris Haynes (ESPN) forrásai szerint Terry Stotts pozíciója biztonságban van a kispadon. A vezetőség állítólag úgy gondolja, hogy újra PO-helyen lesz a csapat, amint egészséges lesz mindenki.

Az is az edzőkhöz tartozik félig, hogy a Denver Nuggets trénere, Michael Malone a ma hajnali, Sacramento Kings elleni vereség után kifakadt. Szerinte ha egy csapat 26 pontot enged Darren Collisonnek, 8/9-es mezőnymutatóval dob ellenük 18 pontot Kosta Koufos, akkor egyértelműen a leggyengébb védelmük van, és azt is kiemelte, hogy egyáltalán nincsenek vezéreik, nem hallatja senki a hangját, senki nem áll a csapat élére. Danilo Gallinarit kérdezték erről, aki annyit mondott, hogy nem ért egyet, szerinte nem ez a Nuggets gondja, és ezzel minden veterán játékosuk egyetért - ez hasonlít a New York Knicksnél tapasztalható nézeteltérésekhez.

A Chicago Bullsnál Rajon Rondo a feszültségforrás - a játékmester ma azt mondta Nick Friedellnek (ESPN), hogy egyáltalán nem tisztáztak mindent a vezetőséggel az előző meetingen, lesz még találkozójuk. Azt is elmondta, hogy továbbdolgozik, hogy minél jobb játékos legyen - kikerülte a választ arra, hogy mi van azzal, hogy cserét fog kérni. Dwyane Wade azt mondta, hogy Rondo nem játszhatja a játékot, amit szeret, senki nem várhatja el, hogy boldog legyen, de a csapattársaival nagyon segítőkész továbbra is. Wade azt is kijelenette, hogy semmilyen befolyást nem akar a vezetőségre tenni ebben a témakörben, őt jobb, ha ki is hagyják ebből az egészből.

Ian Begley (ESPN) értesülései szerint a New York Knicksnél érdeklődnek PJ Tucker iránt - a kiscsatár a Phoenix Sunsnál lejáró szerződéssel rendelkezik, és az újjáépülő arizonai gárda hosszútávú terveiben biztosan nem szerepel, elérhető célpontnak tűnik a deadline előtt. Annyi biztosnak tűnik, hogy első körös picket nem akar feláldozni a Knicks sem Tuckerért, sem másért.

Már nincs túl nagy jelentősége, de Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint sok forrás úgy gondolja, hogy Kevin Durant a Boston Celticshez igazolt volna, amennyiben a Golden State Warriors nyeri a 2016-os döntőt.

Durant az előbb említett Chris Haynesnek azt mondta, hogy szerinte a média képviselői nem értenek úgy a kosárlabdához, ahogyan a játékosok, szóval senki nem menjen oda azzal, hogy ki kell rúgni az edzőjét. Ő sem mondja azt, hogy például Ethan Strausst ki kellene penderíteni, mert nem elég jó - ha ezt tenné, akkor az összes újságíró a kolléga pártját fogná. Mindenki azokat védi, akikkel jóban van, ő pedig a csapatával dolgozik együtt minden nap. Ez egyébként egyértelműen nem a mostani helyzettel kapcsolatos - Durant évekkel ezelőtt megmondta az újságíróknak, hogy nem a barátai, amikor még az Oklahoma City Thundernél Scott Brooks volt az edzője, és többen is pedzegették, hogy le kellene váltani.

Az Atlanta Hawks visszavonultatja Pistol Pete Maravich 44-es mezszámát - azt még nem tudni, mikor. A Hall of Famer irányító 1970 és 1974 között játszott a Hawksban, és mint ismert, 1988-ban szívrohamot kapott kosarazás közben, 40 évesen életét vesztette.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus