Hírmorzsák 2017-01-05 (12:30)

Westbrook szerint véletlenül dobta arcon az egyik játékvezetőt labdával. A Blazersnek nem kell sem Noel, sem Cousins. CJ McCollum rövidre zárta Ezeli fejmosását. Embiid pályafutása végére irányító akar lenni. Bogut biztosan lelép a Mavstől, legkésőbb a nyáron. Pondexter térdét megint megműtötték, Winslow-nak pedig ma fogják a vállát - utóbbi valószínűleg befejezte a szezont. Jack nyílt edzést tart, miután lassan teljesen felépült ACL-szakadásából. Motiejunas szerint könnyű döntést hozott azzal, hogy a Pelicanshez igazolt. Stan Van Gundy szerint a Pistons jelenleg senkit nem tud megfogni, Reggie Jackson szerint ez nem az edző és az általuk használt védekezési sémák hibája. LeBron megfázott, Love-nak ételmérgezése van, Irvingnek a combhajlítója húzódott meg. Hollis Thompsont kitette a Philly.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook ma hajnalban megkapta 10. technikaiját is ebben az idényben, miután kettőt tegnap visszavont a liga - november 14-én a Pistons, december 17-én pedig a Suns ellen kapott olyan technikaikat, amiket most semmissé tett az NBA. Westbrook a Charlotte Hornets elleni meccs első negyedében kapott tekót azért, mert nekidobta a labdát az egyik játékvezetőnek, de elmondása szerint egyáltalán nem direkt csinálta - mondta a játékvezető nevét, aki odanézett, de el is nézett utána rögtön, ő meg már passzolta neki a labdát. Soha nem tenne ilyen tiszteletlenséget, nem is tett korábban. Nem a labdát "arccal megszelidítő" Tre Maddox adta egyébként a technikait, hanem az első számú bíró, Sean Corbin, aki elmondta, hogy Westbrook nem a legközelebbi játékvezetőnek passzolt, hanem egy távolabbinak, aki nem is figyelt oda, arcontalálta a labdát, márpedig ez technikai.

Chris Haynes (ESPN) forrásai szerint a Portland TrailBlazers sem DeMarcus Cousinsért, sem Nerlens Noelért nem akar cserélni - utóbbi azért érdekes, mert pont egy ilyen rim protector ötösre lenne szüksége az oregoniaknak, mégsem akarják megszerezni a Philadelphia Sixerstől.

Haynes másról is írt a Blazersszel kapcsolatban. Forrásai szerint a nyáron igazolt Festus Ezeli, aki még egy percet sem játszott új csapatában, a december  7-ei, Milwaukee Bucks elleni vereség után tartott egy kis monológot az öltözőben, mert fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy egyszerűen nem szakadnak meg eléggé a pályán, nem tesznek bele mindent. Másnap ugyanúgy kikapott a Portland, Ezeli megint elkezdte volna a mondókáját, de CJ McCollum az egyik mondat közben közbeszólt, hogy "elég lesz, köszi".

A Philly lépett a tegnapi napon: kitették keretükből Hollis Thompsont, akinek a szerződése január 10-én vált volna garantálttá. Derek Bodner (Philly Mag) információi szerint nemcsak anyagi okai voltak ennek a húzásnak, hanem az is, hogy több lehetőséget akarnak biztosítani Timothe Luwawu-Cabarrot-nak.

Még mindig maradjunk a Sixersnél: centerük, Joel Embiid a tegnap hajnali, Minnesota Timberwolves elleni győztes meccs után nyilatkozott arról, mennyire jó Noel mellett játszani. Embiid azt mondta, hogy mindig is hátvédként tekintett magára. Noel atletikus, nagyon jó ütemben és gyorsan tud leválni az elzárás után a gyűrű felé, így neki elég, ha a periméteren játszik, vagy ha centermozgásból próbál osztogatni - a lényeg az, hogy pályafutása végére szeretne irányító lenni.

Maradjunk még a centereknél, a Dallas Mavericks középjátékosa, Andrew Bogut ugyanis a Sky Sports Radio egyik adásában azt nyilatkozta, hogy szerencsére szabadügynök lesz a nyár folyamán, így már csak pár hónapja van a Mavsnél, aztán továbbléphet. Nem igazán látja maga előtt azt, hogy maradna azok után, ami idáig történt, de érdekes hat hónap lesz a következő fél év.

A New Orleans Pelicans kiscsatárának, Quincy Pondexternek továbbra sincs könnyű időszaka, miután újra megműtötték a térdét. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor léphet pályára, de a 2015-ös rájátszás óta nem tudja vállalni a játékot, visszatérése pedig így továbbcsúszik. A Miami Heatnél Justise Winslow valószínűleg befejezte a szezont - ma meg fogják műteni a jobb vállát, miután elszakadt a labrumja. Winslow egyébként is csak 18 mérkőzést játtszott ebben az idényben csuklóbántalmai miatt. A Cleveland Cavaliersnél LeBron James megfázással küzd, de játszott ma hajnalban is - a hiányzó sztárok közül Kevin Love még mindig az ételmérgezésével bajlódik, Kyrie Irvingnek pedig a combhajlítójával vannak gondok.

Vannak lassan visszatérők is. Egyrészt Jarrett Jack közel áll ahhoz, hogy teljesen felépüljön tavaly januári ACL-szakadása után, és Marc Stein (ESPN) értesülései szerint egy nyílt edzést tart majd, ahol megnézhetik az érte érdeklődő csapatok, hogy milyen formában van.

Másrészt 8 hónap után újra játszhat lassan Donatas Motiejunas, aki aláírt a Pelicanshez hivatalosan is. A litván magasember elmondása szerint Vancouverben edzett, sokan segítettek neki, és minden orvos, aki látta, játékra alkalmasnak ítélte a hátát - emiatt játszott olyan keveset tavaly, és emiatt tették semmissé a februári cserét, amelyben a Detroit Pistonshoz került volna. Elmondása szerint könnyű döntést hozott, mert bár több együttesnél is járt privát edzésen, a New Orleansnál látta a legjobb lehetőségeket.

Ha már szóba került a Pistons, akkor folytassuk velük - Stan Van Gundy elnök és vezetőedző továbbra sem elégedett. SVG az NBC Sportsnak azt nyilatkozta, hogy egyszerűen nem váltanak ki a külső emberekre, mintha abban bíznának, hogy úgysem fogja bedobni az ellenfél a triplákat, és hogy nem is kell megszakadniuk. Nagyon alaposan meg kell vizsgálnia a helyzetet, és nemcsak azt, hogy kiket kell játszatnia, de azt is, hogy min kell dolgozniuk, mert jelenleg senkit nem tudnak megállítani védekezésben. Reggie Jackson megvédte edzőjét, mert szerinte nem a sémákkal van a gond - az ellenfelek begyalogolnak a festékbe, olyan dobásokat vállalhatnak, mintha edzésen lennének, ami egy vicc. Nem az edzőn és a sémán múlik ez, csak rajtuk - ha így játszanának egymás között, az is borzasztóan kevés lenne.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus