Hírmorzsák 2017-01-06 (10:30)

A Bulls cseréli Jimmy Butlert? Millsapről több csapattal is tárgyal a Hawks, köztük a Kingsszel. Korver a Cavsben - vegyes érzések vannak benne, de nagy lehetőségnek tartja. Jenningsnek is megvolt a véleménye a Korver-cseréről. LeBron szerint a sérülések lassítják a fejlődési folyamatukat. Nash szerint Durant nyári csapatváltása ugyanolyan, mint James két átigazolása. Melo szerint nem fognak összezuhanni a vereségektől - ha nyernek, az a csapat érdeme, ha kikapnak, az ő hibája. Lillard felépült bokasérüléséből. George Hill szerdán tudott először szilárdat enni Alex Len könyököse óta. Noel szerint túlélőtúra volt az előző pár év a Sixersnél. Embiid fake-tweetje Donald Trumppal és az All-Star szavazással. Nemhogy eltörlik az L2M reportot, de lehet, hogy a teljes meccsekre kiterjesztik.

A nap híréről már beszámoltunk reggel: a Cleveland Cavaliers megszerezte Kyle Korvert, részleteket ezen a linken olvashattok. Korver azt nyilatkozta a ma hajnali, New Orleans Pelicans elleni meccs után, hogy vegyes érzések vannak benne. A bajnokhoz került, és úgy érzi, hogy nagyszerű fit ez számára, de rengeteg nagyon jó kapcsolatot épített ki Atlantában, sok barátja van a városban, borzasztóan sok minden köti oda, többek között a családja is, és pályafutása legjobb időszakát is a Hawksnál töltötte. Nagy lehetőség számára, hogy Clevelandbe került, de sok minden hiányozni fog neki.

A Cavs egyébként a csere előtt is második volt a ligában bedobott triplák és a hármasmutató alapján is - a Knicks irányítója, Brandon Jennings twitteren jelezte is, hogy LeBron James kapott még egy shootert.

Ha már szóba került LeBron James, akkor folytassuk vele - még a Chicago Bulls elleni mérkőzés után azt nyilatkozta a Cavs ikonja Dave McMenaminnek (ESPN), hogy a sérülések sokba kerülhetnek nekik, lassítják a fejlődési folyamatot. Sok olyan játékosuk van, akiknek nagy szerepük lenne, de most a sérültlistán vannak, így a többieknek kell fellépniük a helyükre. Nem akar kifogásokat keresni, de ez lassítja őket - nem is edzenek úgy, ahogy szeretnének, csak 8 egészséges játékosuk van jelenleg. Nem tudnak napról napra fejlődni, és ez az, ami igazán zavarja.

Az szintén részben LeBronhoz kapcsolódik, hogy a Golden State Warriors tanácsadója, Steve Nash Tim Kawakaminak (San Jose Mercury News) Kevin Durant nyári átigazolásáról beszélt. Nash szerint sokan úgy nézik, hogy a lehető legjobb csapathoz igazolt KD, de ugyanezt csinálta James is a legutóbbi két alkalommal, mikor csapatot váltott - mindkétszer két maximum szerződésű játékos mellé igazolt. Akkor nem volt olyan csapat, ahol 3 All-Star lett volna, de ha lett volna, lehet, hogy oda megy. Nash beszélt Duranttel, és nemcsak azért igazolt a Golden State-hez a kiscsatár, hogy a kosárpályán sikeres legyen, bajnoki címet nyerjen - azt szerette volna, ha új kihívások elé kerül emberként, és minél több tapasztalatot szerez ebből az új szituációból.

Vannak természetesen további pletykák, miután az utolsó másfél hónapba léptünk az idei deadline előtt. Az Atlantánál Paul Millsap is hamarosan távozhat, miután Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) megerősítette azokat a múlt heti híreket, hogy a Hawks felméri a terepet az erőcsatár értékével kapcsolatban - Wojnarowski úgy tudja, hogy Mike Budenholzerék több együttessel is aktív tárgyalásban állnak Millsapről. Korver cseréje azt mutatja, hogy az Atlanta újjáépülési fázisba kezd, ingyen pedig nem akarják elveszíteni Millsapet, ahogy tavaly nyáron Al Horforddal történt mindez. Chris Vivlamore (Atlanta Journal Constitution) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings az egyik csapat, akivel tárgyal a Hawks - korábban a Toronto Raptorstól és a Denver Nuggetsről is volt szó.

Nagyon óvatosan kell vele bánni, mert enyhén szólva nem a legmegbízhatóbb forrás, de Ric Bucher (Bleacher Report) értesülései szerint a Chicago Bulls hetekkel ezelőtt tudatta a többi klubbal, hogy Jimmy Butler elérhető. A csapat állítólag továbbra sem biztos abban, hogy Butler köré szervezzék meg az újjáépülést. A hírek szerint Gar Forman azért nem erőltette a cserét korábban, mert meglepően jól kezdte az idényt a Bulls, de most, hogy jóval gyengébbben megy a játék a Chicagónak, Butler újra elérhető lett Rajon Rondóval egyetemben - mint ismert, már a nyáron is voltak arról pletykák, hogy Butler a megfelelő ellenértékért vihető.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony a Milwaukee Bucks elleni vereség után elmondta, hogy ez most olyan társaság, amelyik biztosan nem fogja engedni a negativizmust az öltözőben - nem is akar az előző vagy az azt megelőző szezonra gondolni, mert ez a csapat nem fog összezuhanni a jelenleg adott játékosaikkal, ebben biztos. Tudják, hogyan kell reagálni ilyen helyzetekben - van olyan, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt az ember eltervezi, de most annyi a feladatuk csak, hogy rájöjjenek, hogyan tudnak kimászni ebből a gödörből. Anthony azt is hozzátette, hogy szerinte ha győznek, akkor a csapatról beszélnek az emberek, ha viszont veszítenek, akkor róla.

A Portland TrailBlazersnél Damian Lillard felépült bokasérüléséből, ma hajnalban már játszott is a Los Angeles Lakers elleni győztes találkozón, miután az előző 5 összecsapást kihagyta. A Utah Jazz irányítója, George Hill nagyon peches szezont fut, szilveszterkor a Phoenix Suns centere, Alex Len könyökölte úgy szájba, hogy szerdán tudott először szilárd táplálékot enni, addig csak folyékony formában került a szervezetébe étel, illetve rizst tudott fogyasztani. Hillnek egyébként az agyrázkódás-protokollon át kell előbb mennie, de valószínűleg nem keveset fogyott az utóbbi napokban, időbe telik majd, mire visszanyeri formáját fizikailag.

A Philadelphia Sixers magasembere, Nerlens Noel van a legrégebben a csapatnál, Hollis Thompson kirakása után ő az egyetlen, aki a 2013/14-es idényben is a keret tagja volt. Noel azt nyilatkozta Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer), hogy azt hitte, többen fognak megragadni az együttesnél, de félelmetes látni, hányan fordultak meg náluk az évek során, és hány csapattársának emlékszik alig a nevére is. Mindig, mikor leült velük Brett Brown vezetőedző, akkor volt egy bejelentés, hogy ez és ez távozott, szóval lelkileg régóta felkészült arra, hogy hogyan kezelje, ha egyszer az ő nevét mondják. Azt is hozzátette a magasember, hogy olyan volt az utóbbi pár év, mint egy túlélőtúra.

A nap tweetje természetesen a Sixers másik centeréhez, Joel Embiidhez köthető, aki úgy csinált, mintha még Donald Trump is rá szavaztott volna az All-Star voksolásnál.

A végére pedig ezúttal az L2M report marad: a liga alelnöke, Kiki Vandeweghe azt nyilatkozta Zach Lowe-nak (ESPN), hogy hiába kérte gyakorlatilag mindenki az utolsó 2 percek bírói tevékenységét elemző jelentések eltörlését, ez nem fog bekövetkezni, sőt, a liga gondolkodik azon a megoldáson, hogy a teljes meccseket elemzik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus