Hírmorzsák 2017-01-06 (20:45)

Cousins szerint vissza fogják vonultatni a mezét Sacramentóban, miután befejezi pályafutását. Bosh próbálja felmérni, hogy mik az esélyei karrierje folytatására. LeBron szerint még van dolga a Cavsnek Korver megszerzése után is - dicsérte az új szerzeményt, ahogy Tyronn Lue is. A Raptors azért nem fog Millsapért cserélni, mert hosszabbítani akarnak Pattersonnal? Middleton az All-Star gála környékén elkezdheti a szezont. Antetokounmpo meccsnyerő dobása a Knicks ellen szabálytalan volt. Nowitzki felajánlotta, hogy csereként játszik, ha így jobb lesz a csapatnak. A Hawks új GM-je is rasszista poén-botrányba keveredett. Még nem dőlt el, hogy San Francisco Warriors lesz-e a Golden State új neve a költözés után vagy sem. Michael Malone elnézést kért a Nuggets veteránjaitól. Matt Bonner visszavonult (videó). Kawhi Leonard a saját csapattársaitól is lopja a labdát (videó).

A még mindig a Miami Heat fizetési listáján lévő Chris Bosh Las Vegasban adott interjút, és elmondása szerint még mindig gondolkodik azon, hogy folytassa-e pályafutását vagy sem. Próbál olyan dolgokat csinálni, amit szeret, és megpróbálja felmérni, hogy mik a lehetőségei arra, hogy a jövőben játsszon - arra a következtetésre jutott, hogy a szívére kell hallgatnia, de egyelőre többre nem. Elég sok mindent tanul még most is magáról, erről az egész helyzetről, és arról, hogy a pályán kívül milyen az élet - most egy kis kóstolót kap abból, milyen az, amikor valaki visszavonul. Néha nem egyszerű a helyzet, de abban reménykedik, hogy egy nap a csillagok úgy állnak majd, hogy rájön, mihez is kell kezdenie, és csinálhatja majd, amit szeret, még ha egyelőre nem is tudja, mi az.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Dave McMenaminnek (ESPN) adott interjút azok után, hogy már biztos, hogy Kyle Korver a csapatukban folytatja - még mindig nem hivatalos a csere, de már csak arra várnak, hogy Mike Dunleavy-nek találnak-e harmadik csapatot vagy benyeli a szerződését az Atlanta Hawks. James azt mondta, hogy még mindig van dolguk, szerezniük kell egy irányítót, de ezt utoljára nyilatkozza le - pár napja megtette már ezt, a Chicago Bulls elleni vereség után. LeBron szerint fontos, hogy legyen három irányítójuk sérülés esetére, mert az nem véletlen, hogy minden csapatnak három egyese van, nekik viszont egyelőre csak Kyrie Irving és Kay Felder. James szerint Korver nagy segítség lesz a Cavsnek, ha dobóhelyzeteket tudnak neki teremteni - kiváló mesterlövésznek és embernek tartja a dobóhátvédet, akinek nagyon profi a mentalitása, ezt bizonyította egész karrierje során. Tyronn Lue vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy főleg Korver labda nélküli mozgása kiváló, az elzárások után pedig nagyszerűen dob, ebben talán a liga legjobbja Steph Curry és Klay Thompson mellett.

Ha már Korver, akkor térjünk ki Paul Millsapre is, akit többször is szóba hoztak már a Toronto Raptorsszal, de van egy kis probléma: Adrian Wojnarowski és Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a kanadaiak Patrick Pattersont nemhogy nem akarják elcserélni, hanem hosszabbítani akarnak vele, ez pedig nehézkessé teszi Millsap megszerzését.

Maradjunk még a Hawksnál: a GM-i posztjukat a rasszistának titulált kommentek lengik be az utóbbi időben. A Luol Deng afrikai származását megemlítő Danny Ferry utódja, Wes Wilcox egy decemberi, bérleteseknek tartott sajtótájékoztatón válaszolt több kérdésre is. Kicsit dühösebbek voltak a megjelenők a csapat állapota miatt, aminek Wilcox azzal próbálta elvenni az élét, hogy azt mondta, neki afro-amerikai felesége, félvér gyerekei vannak, szóval tudja, milyen az, amikor a körülötte lévők dühösek és állandóan vitáznak. Ez nem tetszett az egyik bérletesnek és a felelségének, ezért most Wilcox egy közleményben elnézést kért.

A Sacramento Kingsnél időről időre felröppen DeMarcus Cousins elcseréléséről egy-egy pletyka, maga az érintett azonban szerdán az NBA TV-nek azt nyilatkozta, hogy ha az ő véleményét kérdezik, akkor szerinte vissza fogják vonultatni a mezét Sacramentóban, miután visszavonul - nem úgy tűnik, mint aki le akar lépni. Cousins saját elmondása szerint csak arra koncentrál, hogy minél több mérkőzést nyerjenek, illetve hogy a következő szintre jussanak. A center úgy gondolja, hogy rengeteg lehetőség van a jelenlegi keretben, de még borzasztóan sokat kell dolgozniuk, ha ki akarják magukból hozni a maximumot. Egy védekező szellemiségű csapatot akarnak felépíteni, ebbe az irányba kell haladniuk.

A Milwaukee Buckshoz két hír tartozik. Egyrészt Khris Middleton az előre gondolt felépülési üteme előtt van, és akár az All-Star hétvége előtt vagy akörül elkezdheti a szezont - mint ismert, a bal combhajlítóját szakította el még az edzőtáborban, és úgy volt, hogy a teljes szezont ki kell hagynia, legalábbis az alapszakaszt. Middleton azt nyilatkozta Steve Aschburnernek (nba.com), hogy ha minden a terveknek megfelelően halad, nem lesz visszaesés az állapotában, és rendesen tud edzeni, akkor elképzelhető, hogy februárban már játszani fog. Egyelőre még nagyon messze van ettől, de dolgozik, ahogyan tőle telik.

A másik hír az a Bucksszal kapcsolatban, hogy a liga álláspontja szerint Giannis Antetokounmpo vétett az 5 másodperces szabály ellen a New York Knicks elleni találkozó legvégén, mikor bedobta a győztes kosarat. Igaz, ez semmit nem számít, a Milwaukee így is nyert, a Knicks pedig kikapott, ráadásul a New York javára háromszor is tévedtek az utolsó két percben, egy 3 másodpercnél, egy be nem fújt faultnál és egy vonalra lépésnél.

A Golden State Warriors 2019-ben költözik át San Franciscóba, legalábbis a jelenlegi tervek szerint, de egyelőre nem eldöntött, hogy lesz-e névváltoztatás vagy sem. Rick Welts, a klub egyik vezetője azt mondta Monte Poole-nak (CSN) a Warriors Insider podcastben, hogy a sikerek miatt nagyon elgondolkodtak rajta, hogy szükséges-e vagy egyáltalán akarják-e a változtatást. Még nem dőlt el semmi, de azt is elmondta Welts, hogy ha valaki szeret fogadni, akkor jelenleg jobb esélyei vannak annak, hogy maradnak Golden State.

A Dallas Mavericks hiába javult az idény elejéhez képest, ma hajnalban nyerhető meccset buktak a Phoenix Suns ellen, ami után Dirk Nowitzki Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, hogy természetesen PO-ba akarnak jutni, minél jobb eredményeket akarnak, és ha ez azt jelenti, hogy ő csere lesz, a 10. ember a csapatban, akkor ez van, elfogadja. Rá kell jönniük, hogyan tudnak egy hosszabb győzelmi sorozatot összerakni, úgyhogy mindenre nyitott. Andrew Bogut egyébként pár nappal korábban elmondta már ugyanezt, de Nowitzki szerint az ausztrál centernek kezdenie kell a védekezése miatt, nagyon fontos szerepe van a gyűrű védésében egy viszonylag alacsony csapatnál.

Két napja volt arról szó, hogy a Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone kiakadt a Sacramento elleni vereségük után, és lehordta a csapat veterán vezéreit is. A tréner az ESPN-nek azt nyilatkozta ma, hogy egyetlen dolog miatt kér bocsánatot: ami az öltözőben történik, annak ott is kellene maradnia, nem lett volna szabad a médiában kiemelnie a veteránokat. Ezért elnézést kér, az érzelmei eluralkodtak rajta - van gondja a tapasztaltabb kosarasaival, de ezt majd négyszemközt, egyenként megbeszéli velük, és megpróbálnak megoldást találni a problémáikra.

Matt Bonner ma a The Players' Tribune-on keresztül bejelentette, hogy hivatalosan is visszavonul a kosárlabdázástól - erre készítettek egy videót is:

A végére pedig a San Antonio Spurs sztárja, Kawhi Leonard maradt, aki annyira jól védekezik már, hogy a saját csapattársaitól is lopja a labdát:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus