Hírmorzsák 2017-01-07 (12:00)

Chris Paul már a gólpassz-örökranglista 10. helyezettje. Még nem eldöntött, hogy Mo Williams is a Korver-csere része lesz-e. Draymond Greent nem érdekli, mit csinál a Cavs. Millsapért a Kings, a Raptors és a Nuggets mellett a Sixers is érdeklődik. Tim Hardaway Jr.-t második körösökért elcserélné a Hawks. Az Atlanta GM-jét nem bünteti a liga. Kupchak szerint a Lakers nem fog lépni a deadline előtt, de senki nem érinthetetlen. A Heat kikérte Winslow sérülése miatt az 1.3 milliós DPE-t. Batum térdsérülés miatt nem játszik ma este. Pachuliát nem az All-Star gála, hanem a szurkolók támogatása érdekli - Green rá fog szavazni. Antetokounmpo szerint 1 millió szavazata lenne, ha le tudnák írni a nevét az emberek. John Wall képben van az All-Star szavazással kapcsolatban (videó). Kitett játékosok: Ryan Kelly (Hawks), John Jenkins (Suns), Pierre Jackson (Mavs), Alonzo Gee (Nuggets).

A híreket a nap statisztikájával kezdjük: a Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul a Top10-be lépett a gólpassz örökranglistán, miután ma hajnalban megelőzte Rod Stricklandet. Paul valószínűleg idén már nem lép feljebb, mivel 7994 asszisztja van, míg a 9. helyezett Andre Millernek 8524, de a következő idényben Miller mellett átlépheti Gary Paytont (8966) és Isiah Thomast (9061) is akár.

Tegnap reggel beszámoltunk már arról, hogy Kyle Korver a Cleveland Cavaliersnél folytatja pályafutását. Egyelőre továbbra sem hivatalos a csere, és ellentmondó információk láttak arról napvilágot, hogy Mo Williams belekerül-e a tranzakcióba - Jason Lloyd (Cleveland Plain Dealer) forrásai szerint igen, Dave McMenamin (ESPN) viszont úgy tudja, hogy egyáltalán nem dőlt még el ez. Annyi biztos csak, hogy Mike Dunleavy Jr. és egy 2019-es első körös ellenérték lesz.

Erről a cseréről kérdezték a Golden State Warriors erőcsatárát, Draymond Greent, aki annyit mondott, hogy nem nagyon érdekli, hogy mit csinál a Cavs, mert nincs hatással arra, amit ők tesznek.

Arról volt már szó tegnap délelőtt, hogy Chris Vivlamore (Atlanta Journal Constitution) értesülései szerint a Sacramento Kings érdeklődik a leginkább az Atlanta Hawks erőcsatáráért, Paul Millsapért, de az újságíró szerint továbbra is nagy érdeklődéssel figyeli a Millsap körül történő eseményeket a vele az elmúlt egy évben többször is szóba hozott Denver Nuggets és a Toronto Raptors, valamint a Philadelphia Sixers is.

Ugyanide kapcsolódik, hogy Zach Lowe (ESPN) információi szerint az Atlanta Tim Hardaway Jr.-t második körös pickekért árulja - másfél éve még egy első köröst adtak érte a drafton. A dobóhátvéd egészen jó szezont fut (11.3 pont, 54.3% TS 21.9 perc alatt), Lowe viszont úgy tudja, hogy nem akarja őt fizetni a csapat.

Szintén a Hawkshoz tartozik az is, hogy Tim Bontemps (Washington Post) forrásai szerint GM-jüket, Wes Wilcoxot nem fogja büntetni a liga a többek által kicsit rasszistának, sértőnek tartott kommentjei miatt - tegnap este volt róla szó, hogy egy rosszul sikerült poénnal próbálta elvenni a szakvezető az élét a szurkolók elégedetlenkedésének.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak Anthony Irwinnek (Silver Screen & Roll) nyilatkozott. Kupchak azt mondta, hogy sok pletyka kezd beindulni ebben az időszakban, de nem véletlen, hogy az ő játékosaikkal kapcsolatban nem hallani semmit, szerinte nem lépnek semmit. Azt is hozzátette a szakvezető, hogy van még 7 hetük, hogy többet megtudjanak a csapatról, és még a PO-ról sem kell lemondaniuk. Kupchak szerint senki nem érinthetetlen a keretben - 20 évig volt egy ilyen játékos, Kobe Bryant, de most nincs egy Kobe-juk. Reménykednek benne, hogy páran elérnek majd annak a szintnek a közelébe, de ezt most még nem tudják.

Több rostermozgás is történt, miután január 10-én garantálttá válnak a nem vagy részben garantált szerződések. Az Atlanta Ryan Kellyt rakta waiverre - 9 mérkőzésen szerepelt az erőcsatár. A Phoenix Suns John Jenkinsnek köszönte meg a részvételt - idén 4 meccsen 1.8 pont volt az átlaga, tavaly 22 összecsapáson szerepelt az arizonaiaknál a triplaspecialista hátvéd. A Dallas Mavericks Pierre Jacksontól vált meg - nemrég igazolták le 2 éves szerződéssel a D-Ligából. A Denver pedig Alonzo Gee-től búcsúzott - 12-szer szerepelt idén a kiscsatár a coloradóiaknál.

A Miami Heatnél is lehetnek változások, ők kikérték a DPE-t (Disabled Player Exception) Justise Winslow sérülése miatt - mivel Winslow a teljes szezonra kiesett, így maximum a fizetése 50%-ának értékében kérhetnek egy kivételt. Jelen esetben ez egy 1.3 milliós DPE lesz, amit március 10-ig felhasználhatnak majd igazolásra vagy egy szerződése utolsó évében lévő játékos csere vagy szabadlista útján történő megszerzésére.

A Charlotte Hornets francia swingmanje, Nicolas Batum térdsérülést szenvedett péntek hajnalban, ezért biztos, hogy a ma esti, San Antonio Spurs elleni összecsapást kihagyja, de állapota day-to-day, tehát nem tűnik súlyosnak a gond.

A végére az All-Star szavazás maradt.

A Golden State centere, Zaza Pachulia Monte Poole-nak (CSN Bay Area) azzal viccelődött, hogy a 440.000 szavazata, amivel második a nyugati frontcourt játékosok között, vajon számítógépes hackelés következménye-e vagy sem. A grúz center szerint ő csak hátradől és élvezi a helyzetet. Nagyon köszöni a támogatást, és csak ez érdekli, nem az All-Star státusz vagy az a hírnév, ami ezzel együtt jár. Ez a sok voks azt mutatja, hogy valamit jól csinál, valamit tesz a közösségért, a saját népéért.

Csapattársa, Draymond Green azt nyilatkozta a riportereknek, hogy egyértelműen Pachuliára fog szavazni majd a játékosok voksolásánál, és biztatni fogják a többieket is, hogy tegyenek így. Tavaly nem vette ennyire poénosra Green a Pachulia iránti "nézői szeretetet", de a grúz akkor még a Dallas Mavericks játékosa volt - saját bevallása szerint is kiakadt, idén viszont viccesnek tartja.

A Milwaukee Bucks sztárja, a keleti frontcourt játékosok között több mint fél millió szavazattal második helyen álló Giannis Antetokounmpo azt mondta az újságíróknak tegnap, hogy el lehet képzelni, hány voksot adtak le rá, ami nem számított - 1 millió szavazata lenne, ha mindenki helyesen le tudná írni a nevét. Adam Himmelsbach (Boston Globe) megjegyezte, hogy megkérdezte a ligát, és a rosszul leírt neveket is számolják, mint például a Dwayne-t a Dwyane helyett, vagy az Isiah-t az Isaiah helyett.

A Washington Wizards irányítója, John Wall pedig nem akadt ki, de abban biztosak lehetünk, hogy pontosan követi, hol áll éppen és milyen a támogatottsága:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus