Hírmorzsák 2017-01-09 (11:00)

Embiid szerint van esélyük idén is a PO-ra, ezt kell kitűzniük célul - a center történelmet írt tegnap este. LeBron a 14. játékos a liga történetében 10.000 bedobott mezőnykosárral. James nem lesz edző, nincs hozzá türelme. Dunleavy nem jelent meg a Hawksnál, azt akarja, hogy kivásárolja új csapata. A Nuggets 10 napos szerződést kötött Alonzo Gee-vel. Cousins felidegesítette magát, a széke bánta (videó).

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid a tegnap esti, Brooklyn Nets elleni győzelem után (amivel egyébként elértek a 10. sikerüket, ennyi volt az egész előző idényben) azt nyilatkozta, hogy szerinte van esélyük bekerülni idén a PO-ba, legalábbis ezt a célt kell kitűzniük maguk elé. Embiid elmondta, hogy az utóbbi 4 meccsükből 3-at megnyertek, egyre inkább kezdenek arra rájönni, hogy mi kell ahhoz, hogy behúzzák ezeket a találkozókat. Brett Brown vezetőedző szerint jó, hogy begyűjtöttek pár győzelmet az utóbbi időben, de még mindig az a legfontosabb, hogy hogyan játszanak, elvégzi-e mindenki a feladatát, nem ugornak-e át fontos dolgokat.

A nap egyik statisztikája is Embiidhez tartozik - ő az első játékos a liga történetében, aki zsinórban 6 meccsen elérte a 20 pontot úgy, hogy egyiken sem játszott 30 percet. A másik a Cleveland Cavaliers ikonjához, LeBron Jameshez kapcsolódik, aki a liga történetének 14. játékosa lett ma hajnalban, aki elérte a 10.000 bedobott mezőnykosarat.

Nem először merül fel az utóbbi időben, hogy LeBronból edző lesz-e valaha. Most is megkérdezte a Phoenix Suns elleni mérkőzés előtt ezt egy riporter, amire annyit mondott az érintett, hogy biztos, hogy nem, mert nincs türelme hozzá. A saját fia csapatának sem tud az edzője lenni, így abban biztos, hogy olyan együttesnek még kevésbé lehet a trénere, ahol olyanokat kell irányítania, akiket nem is ismer.

A hétvégén hivatalossá vált Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks cseréhez kapcsolódik, hogy Mike Dunleavy Jr. még nem jelent meg a Hawksnál orvosi vizsgálaton, azt szeretné, ha kivásárolná új együttese, így szabadon igazolhatna oda, ahova akar. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy már dolgozik az ügy megoldásán a két fél, bár állítólag a csapat szeretné megtartani, miután nem tudtak egy harmadik együttest találni, aki átvette volna a veterán kiscsatárt.

A Denver Nuggets 10 napos szerződést kötött az általuk nemrég szabadlistára tett Alonzo Gee-vel - 13 meccsen 6.9 percet átlagolt a kiscsatár a coloradóiaknál november 16-tól január 6-ig.

A végére pedig szegény szék esete maradt Tóth Marival DeMarcus Cousinsszal:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus