Hírmorzsák 2017-01-09 (21:00)

Draymond Green szerint egyértelműen Cousins a liga legjobb magasembere, mindegy, mennyire próbálják lehúzni az emberek. Gallinari szerint a Nuggets javulni fog a szezon második felére, sokpontos meccset vár a Pacers ellen. Jimmy Butler ma esti játéka kérdéses. A Magic a nyáron is megpróbálta megszerezni Paul Millsapet még Serge Ibaka előtt. Clarkson 15.000 dolláros büntetést kapott a Dragic-féle balhé miatt. A Nets kitette Anthony Bennettet, Quincy Acy érkezik a helyére 10 napra. A Sixers Chasson Randle-lel köt szerződést. A Warriors mögött már a Spurs a második a hatékonyságban.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Ethan Sherwood Straussnak (ESPN) adott nyilatkozatot, amelyben elmondta, hogy szerinte DeMarcus Cousins a liga legjobb centere. Green úgy érzi, hogy a Sacramento Kings sztárja nem kapja meg az ehhez járó elismerést, mindig próbálják lehúzni az emberek a balhéi meg a kapott technikai faultjai miatt. Green ezek után azt mondta, hogy Cousins kérdés nélkül a legjobb magasember az NBA-ben. Mindig nagyon élvezetes nézni a játékát, ellene vagy vele játszani, annyira tehetséges - képzett, és az utóbbi években megtanult triplákat is dobni. Green szerint Cousins nagyon domináns, jó egy-egyező, a középtávoli játéka mindig is pontos volt, jól látja meg a réseket, és a palánknak háttal is megvannak a mozdulatai. Elképesztő játékosnak tartja, aki ráadásul évről évre folyamatosan fejlődik.

A Chicago Bulls sztárja, Jimmy Butler beteg, kihagyta a ma esti, Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés előtti dobóedzést, játéka pedig majd csak a találkozó előtt fog eldőlni.

Kevin O'Connor (The Ringer) értesülései szerint az Orlando Magic sokadjára is megpróbálta megszerezni az előző off-szezonban az Atlanta Hawks erőcsatárát, Paul Millsapet - 2015-ben ők álltak a legközelebb a szerződtetéséhez, mielőtt hosszabbított volna az Atlantával, de már a 2012/13-as szezon előtt is próbáltak érte cserélni. Miután nem jutottak dűlőre a Hawksszal, ezt követően koncentráltak inkább Serge Ibakára és szerezték őt meg az OKC-től.

Chris Haynes (ESPN) információi szerint a Warriors el fog gondolkodni Mike Dunleavy szerződtetésén, amennyiben sikerül megegyeznie a kivásárlásáról az Atlantával.

A hatékonyság-táblázatot továbbra is a Golden State vezeti (+11.7, tehát 100 támadásra vetítve ennyivel dobnak több pontot, mint amennyivel kapnak), de már a San Antonio Spurs a második mögöttük (+9.0), a Houston Rockets (+7.7) pedig visszacsúszott egy pozíciót a harmadik helyre - a teljes listát ezen a linken megtaláljátok!

A Los Angeles Lakers hátvédjét, Jordan Clarksont 15.000 dollárra büntette a liga a Goran Dragic-féle balhéért, amiben ő volt a kirobbantó fél - gyakorlatilag felöklelte a Miami Heat szlovén irányítóját, ami után Dragic revansot akart venni, ezért mindkettejüket kiállították.

A Brooklyn Nets kitette keretéből a korábbi 1/1-est, Anthony Bennettet - a kanadai erőcsatár ebben az idényben 23 meccsen 11.5 percet, 5.0 pontot és 3.4 pattanót átlagolt. Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy Bennett helyére 10 napos szerződéssel Quincy Acy-t fogja leszerződtetni a klub - Acy idén a D-Ligában, a Texas Legendsnél 12 meccs alatt 17.3 pontot, 8.2 pattanót, 1.6 szerzett labdát és 2.0 blokkot átlagolt.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Philadelphia Sixers a D-Ligás Westchester Knicks hátvédját, Chasson Randle-t igazolja le 10 nap erejéig.

A Denver Nuggets olasz kiscsatára, Danilo Gallinari már Európában nyilatkozott a csütörtök esti, Indiana Pacers elleni londoni összecsapás előtt. Gallo szerint voltak hullámvölgyeik ebben a szezonban, és szerinte jobban is teljesíthetnek - javulni fognak a szezon második felében, aztán majd kiderül, hogy ez mire lesz elég. Úgy érzi, hogy egyénileg jó éve van, sokoldalú kosarasnak tartja magát, és a játék összes elemében próbál folyamatosan fejlődni. Nagy meccsre számít a Pacers ellen, mert az Indiana jó formában van, és valószínűleg sok pont esik majd a találkozón. Gallinari szerint nagyon fontos nekik meccs, nemcsak egy sima alapszakasz mérkőzésről van szó a körítés miatt. Paul George lesz a kulcs, aki az olasz játékos szerint rengeteg módon képes pontot szerezni, úgyhogy nehéz dolguk lesz, ha szeretnék megállítani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus