Hírmorzsák 2017-01-10 (10:00)

Hova tűnt Derrick Rose? A Knicks irányítója nem jelent meg a Pelicans elleni meccsen. Jimmy Butler és Steph Curry a hét játékosai. Anthony Davis történelmet írt. A fogadóirodáknál továbbra is a Warriors, Cavs, Spurs hármas a befutó. Millsapet már nem árulja a Hawks. Mike Dunleavy-t sikerült meggyőznie az Atlantának, csatlakozik a csapathoz. Prigioni visszavonult. Paul George új cipőjét, a PG1-et a londoni meccsen mutatják majd be. Két Warriors-Timberwolves mérkőzés lesz Kínában a következő előszezonban.

A Chicago Bulls sztárja, Jimmy Butler, illetve a Golden State Warriors irányítója, Steph Curry lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Butler vezetésével 3-0-t teljesített a Chicago az elmúlt héten, mialatt a swingman 38.0 pontot átlagolt 9.3 pattanóval és 6.3 gólpasszal - Michael Jordan és 1989 óta ő lett az első játékos a Bullsnál, aki egy 6 meccses sorozatban háromszor is elérte a 40 pontot. Curry 3-1-es hetet teljesített a Warriorsszel, és ezalatt átlagban 31.8 pontot, 5.5 gólpasszt és 4.5 pattanót hozott a konyhára csapatának.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis történelmet írt - a támadóidő 1954/55-ös bevezetése óta ő az első játékos, aki 40 pontos, 15 pattanós mérkőzést produkált kevesebb mint 30 percnyi játékidő alatt.

A hajnal vezető híre azonban nem ez volt, hanem az, hogy a Knicks irányítója, Derrick Rose egyszerűen nem jelent meg a csapatnál a ma hajnali, Pelicans elleni összecsapás előtt, és senki nem tudta elérni sem őt, sem a bizalmasait. A gárda centere, Joakim Noah nyugtatott meg mindenkit a találkozó után, hogy beszélt Rose-zal telefonon, rendben van az irányító, Ramona Shelburne (ESPN) pedig úgy tudja, hogy bár engedély nélkül távozott a játékos, utána felvette a kapcsolatot a klub vezetőivel. Shelburne értesülései szerint családi okok miatt nincs az együttessel Rose, ezt támasztja alá Frank Isola (New York Daily News) forrása is, aki szerint jó esély van rá, hogy a játékmester visszatért Chicagóba. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) hozta az eredeti hírt és azt is, hogy Jeff Hornacek és Rose között megromlott a viszony az utóbbi hetekben - állítólag az sem tetszett a játékosnak, hogy a Milwaukee Bucks elleni szombat hajnali összecsapás negyedik negyedében csak a padon ült, de ennek valószínűleg nincs köze Rose ideiglenes távozásához.

Az Atlanta Hawksnál közben két változás is történt. Egyrészt Paul Millsapet már nem árulják - a GM, Wes Wilcox tegnap délután elkezdte értesíteni az erőcsatárért érdeklődő csapatokat, hogy megtartják Millsapet.

Az előbb említett Wojnarowski úgy tudja, hogy Mike Dunleavy Jr-t is egy nagyobb Millsap-csere keretein belül próbálták meg elnyomni egy harmadik csapathoz, mikor a Kyle Korver-féle cserében megérkezett az együtteshez. Most, hogy az már nincs terítéken, sikerült arról meggyőzni Dunleavy-t, hogy maradjon a Hawksnál. Mike Budenholzer tegnap beszélt a veterán kiscsatárral, elmondta neki, milyen szerepet szán számára, Dunleavy pedig holnap jelentkezik is az Atlantánál orvosi vizsgálatra. Calvin Watkins (ESPN) jelentette tegnap este, hogy a Houston Rockets megpróbált pár hete cserélni Dunleavy-ért, úgyhogy minden bizonnyal rámentek volna, ha kivásárolja őt az Atlanta, de ez így már tárgytalan.

Térjünk még vissza kicsit a Warriorsre, ugyanis továbbra is ők a legesélyesebbek a fogadóirodáknál a bajnoki cím megnyerésére - 4-az-5-re fizetnek rájuk. A második és a harmadik helyen sincs változás, a Cleveland Cavaliers áll a Golden State mögött (7-5), míg a dobogó alsó foka a San Antonio Spursé (6-1) a Westgate Las Vegas Superbooknál. Érdekesség, hogy a Houston Rockets oddsa csökkent (60-1-ről 20-1-re) - ők az egyetlenek a két döntős mellett, akiknek a bajnoki címére most nagyobb esélyt adnak, mint az előszezonban. A teljes listát ezen a linken megnézhetitek.

Chris Haynes (ESPN) információi szerint a Golden State és a Minnesota Timberwolves két előszezon meccset játszanak majd ősszel Kínában.

A Baskonia játékosa, a Knicks, a Los Angeles Clippers és a Rockets egykori irányítója, Pablo Prigioni tegnap este bejelentette, hogy visszavonul.

Csütörtök este az Indiana Pacers és a Denver Nuggets Londonban csapnak majd össze egymással, az Indiana sztárja, Paul George pedig új cipőjében, a PG1-ben játszik majd, amit ekkor mutatnak be:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus