Hírmorzsák 2017-01-10 (20:30)

Kevin Garnett hivatalosan is a Clippers szakmai stábjának a tagja. Derrick Rose megkerült - büntetést kapott, de holnap már játszik, rendes magyarázat továbbra sincs. A Knicks a hírek szerint szinte biztosan nem tartja meg Rose-t hosszútávon. Steph Curry hallja a kritikákat, de nem a statisztikák számítanak neki, csak hogy nyerjenek. Steve Kerr szerint az embereknek irreális elvárásai vannak Curryvel szemben az előző idény után. Westbrook vezeti továbbra is a PER-listát. Paul George szerint PO-ba kell jutniuk. David Griffin szerződése az idény végén lejár a Cavsnél.

Brad Turner, a Los Angeles Clippers beatwritere jelentette, hogy Kevin Garnett hivatalosan is a Clippers szakmai stábjának a tagja lett, mint tanácsadó - a magasemberekkel fog foglalkozni a legenda.

Megkerült a tékozló fiú, Robin Hood Derrick Rose - a New York Knicks irányítója ma már a csapat edzőközpontjában volt. Több hírforrás is megerősítette, hogy Rose büntetést kapott azért, mert ma hajnalban nem jelent meg a New Orleans Pelicans elleni összecsapáson, de eltiltást nem, holnap este, a Philadelphia Sixers ellen m ár játszani fog. Az érintett egyébként megerősítette azokat a reggeli híreket, miszerint Chicagóban volt családi okok miatt (az édesanyjával akart lenni), semmi köze nincs ideiglenes lelépésének a kosárlabdához, de részletekbe nem ment bele.

Rose-hoz kapcsolódik, hogy KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint egyre nehezebben viseli a Knicks játékosa, hogy távol kell lennie fiától, aki Chicagóban maradt - igaz, azt is hozzátette az újságíró, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ennek köze van Rose tegnap esti távozásához. Jeff Hornacek vezetőedző a riportereknek annyit mondott, hogy hamarosan minden tisztázódik Rose ügyében - tiszteletben tartják, bármin is megy keresztül, de nem fogják kommentálni a történteket, főleg addig nem, amíg Rose-tól nem tudnak meg többet. Ez megtörtént, hiszen Rose találkozott Steve Mills GM-mel az edzőközpontban, ott valószínűleg megkapták a játékos indokait, de nyilvános magyarázat továbbra sincs. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy elég rendesen megcsappant annak az esélye, hogy a New York a nyáron hosszútávú szerződést ajánl Rose-nak, legalábbis nagy pénzt biztosan nem.

A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry Chris Haynesszel (ESPN) beszélgetett. Elmondása szerint ő is hallja azokat a kritikákat, hogy gyenge formában van, hogy sokat romlott a teljesítménye, illetve további jelzőket, amik neki semmit nem számítanak. A számai nincsenek azon a szinten, ahol az előző szezonban, de nem igazán aggódik emiatt, mert ez már egy másik idény. Most is magabiztosan vállalja el az összes dobását, és szerinte ez a teljes idényt nézve meg fog mutatkozni. Sokat kapott olyan dolgok miatt, amik nem nagyon érdeklik, mivel szerinte ki fognak egyenlítődni az év végére.

Arra törekszik, hogy minden évben fejlődjön, és ha csak a statisztikát nézzük, akkor nem érte el eddig ezt a célját, de természetesen sok minden közrejátszik ebben. Szerinte egészen vicces, amikor azt mondják az emberek, hogy pocsék formában van, mert ezt a formát bármikor elfogadná - jelenleg egyébként 24.8 pontot átlagol 40%-os triplamutatóval. Próbál nem foglalkozni ezzel, illetve úgyis borzasztóan hosszú a szezon, meg rengeteg meccset fognak játszani, és eléggé hullámvasút ez az idény. Curry szerint lényegtelen, mit mondanak a számok, ha nyernek és elvégzi a dolgát, márpedig szerinte a csapattársai tudják, hogy a feladatát megcsinálja, és csak ez számít. Steve Kerr vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy ha azt hiszik az emberek, hogy azt minden évben el lehet várni Currytől, amit tavaly nyújtott, akkor nem normálisak - sokan lehetetlen elvárásokat támasztanak az irányítóval szemben. 

A PER-listán továbbra is az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook áll az élen (30.7), Giannis Antetokounmpo követi (28.5), Anthony Davis pedig visszakerült a Top3-ba (28.4) - a Top25-öt ezen a linken megtaláljátok.

Az Indiana Pacers kiscsatára, Paul George a csütörtök esti londoni meccs előtt nyilatkozott saját csapatáról és ellenfelükről, a Denver Nuggetsről is. George reményei szerint ki tudják használni a jó formájukat, de kemény ellenfél lesz a Nuggets, mert rengeteget futnak, és sokkal jobb csapatot alkotnak annál, amit a mérlegük mutat. Fiatalok, évek múlva fogják elérni pályafutásuk csúcsát, de most sem lehet ellenük kiengedni, mert azonnal megbüntetik. A Pacersről azt mondta, hogy azt várja, hogy bekerüljenek a rájátszásba. Még mindig nagyon új a csapat, de egyre jobban belelendülnek - Jeff Teague, Thad Young és Al Jefferson is egyre inkább beilleszkednek, egyre jobban érzik, mit várnak tőlük ebben a rendszerben. Még szokják az új embereket, úgyhogy ennél szerinte csak jobbak lehetnek az idény második felében.

Egy érdekesség: a bajnok Cleveland Cavaliers GM-je, David Griffin a szezon végén "szabadon igazolható" lesz. Más kérdés, hogy szinte kizárt, hogy a Cavs ne tömje ki pénzzel és egy hosszútávú szerződéssel, miután kiváló munkát végzett az elmúlt években, hogy a csapat éppen aktuális igényeit kielégítse.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus