Hírmorzsák 2017-01-11 (10:30)

LeBron ki van akadva azon, ahogy (nem) fújják az ellene elkövetett faultokat - Richard Jefferson szerint nevetséges, hogy James milyen kevés büntetőt dob. LeBron egyszerű útmutatót adott Korvernek. Allen Iverson is tagja lesz a nyári 3-3 ligának. Jelen állás szerint Cousins a nyáron 5 évre 207 millióért hosszabbít a Kingsszel - a center ironikusan magasztalta Zaza Pachuliát. Rajon Rondót saját magától próbálja megvédeni a Bulls, az irányító szerint ez baromság. Valanciunas szerint a Celtics a keleti második helyért, ők pedig a keleti első helyért harcolnak. Derrick Rose arra sem nagyon tudott értelmes választ adni, miért nem vette fel a telefont a Knicksnek - tagadja, hogy gondja lenne Jeff Hornacekkel. Millsap szerint végre vége a körülötte lévő cserepletykáknak, koncentrálhatnak a játékra és a szezonra.

Dave McMenamin (ESPN) több ligaforrásra hivatkozva azt állítja, hogy LeBron Jamest egyre jobban idegesíti az, ahogyan a játékvezetők megítélik az ellene elkövetett faultokat - James egyébként 7.1 büntetőt dob meccsenként, ezzel a 10. a ligában. LeBron kapott is egy technikait a Utah Jazz elleni ma hajnali meccs első negyedében, miután elkezdett reklamálni az egyik bírónál, mert egy korábbi esetnél úgy gondolta, hogy Shelvin Mack szabálytalankodott vele szemben, ráadásul állítólag hallotta, hogy a Utah vezetőedzője, Quin Snyder mondja is Macknek, hogy a gyorsindításokat akadályozza meg faulttal. Jamest kérdezték a dologról, és a bajnok ikonja azt mondta, hogy bár tudja, hogy mi fontos, ez pedig a győzelem, de tényleg egyre jobban idegesíti a játékvezetés, ez bukott ki rajta a technikainál.

Richard Jefferson annyit tett ehhez hozzá, hogy megint egy meccs, ahol 6-8 büntetőt dobott csak James, márpedig ahhoz képest, hogy milyen agresszív, hogy mennyit támadja a gyűrűt, és hogy mennyit játszik a festékben, nevetségesen kevésszer állhat oda a vonalra, főleg hogy ő a legjobb játékos a bolygón, négyszeres MVP, stb. Jefferson szerint nagyon nehéz dolga van a játékvezetőknek, mert különleges játékos James, és nagyon nehéz az ő meccseit fújni. A veterán kiscsatár szerint LeBron a legtöbbször higgadt marad ennek ellenére is, ami miatt le a kalappal előtte, de a csapattársaként nagyon nehéz azt végignézni, hogy folyamatosan bontja a védelmeket, odaütnek neki, ő meg nem kapja meg a fújást.

A Cavsnél egyébként a Jazz ellen bemutatkozott Kyle Korver, akinek James egyszerű tanácsot adott. LeBron saját elmondása szerint annyit mondott az új szerzeménynek legelőször, hogy ha be akar illeszkedni, akkor dobjon minden egyes alkalommal, mikor labdát kap.

A Toronto Raptors centere, Jonas Valanciunas karriercsúcsnak számító 23 pattanót szedett ma hajnalban a Boston Celtics ellen, dominált a festékben Al Horford elleni. A meccs után a litván középjátékos azt mondta, hogy a Celtics a második helyért küzd keleten, ők viszont az elsőért - a Cleveland vereségével is 3.5 meccs hátrányuk van egyébként, a Celtics pedig 2 meccsre van tőlük. Valanciunas ezúttal a negyedik negyedben is játszott, sőt, 6 pontja mellett volt 7 támadópattanója csak ebben a periódusban, és két kulcsblokkot is bemutatott a végjátékban. Az érintett annyit mondott erről röviden, hogy most aktívabb volt - korábban Dwane Casey lenyilatkozta, hogy ha maradni akar a pályán, akkor dominálnia kell, úgy tűnik, értette az üzenetet.

A Chicago Bulls irányítóját, Rajon Rondót kérdezték tegnap este az újságírók, hogy kapott-e már magyarázatot arra, miért nem játszatja a csapat. Rondo azt mondta, hogy a szakmai stáb egyik tagja mondott neki egy dolgot: saját magától próbálják megvédeni. Kérdezték, hogy mi erről a véleménye, amiről annyit mondott, hogy egy nagy baromság - soha nem hallotta ezt korábban, de szerinte az az ember, aki ezt mondta neki, csak a legjobbat akarja számára. A nyáron teljesen máshogy képzelte el a helyzetet a Bullsnál, mint ami végül lett a dologból. Karrierje legzavarosabb helyzetének nevezte ezt a mostanit, de hozzátette, hogy minden játékos csak annyira jó, amennyire az éppen aktuális edzője tartja, ez mindenki egyéni sikerének az alapja a ligában.

A tegnap esti hírekben volt arról szó, hogy a New York Knicks irányítója, Derrick Rose megkerült. Ehhez a történethez tartozik az is, hogy megkérdezték tőle, miért nem vette fel a telefont, mikor a csapat kereste a meccs előtt és alatt is. Rose erre annyit mondott, hogy szüksége volt egy kis "helyre" - sok konkrétumot továbbra sem tudni az ügyről. A játékmester tagadta, hogy gondjai lennének Jeff Hornacek vezetőedzővel, szerinte egyetlen trénerrel sem volt soha baja karrierje során. Maga Hornacek azt mondta a helyzetről, hogy soha nem volt még ilyenben része, de a családi problémák ilyenek, néha minden másra gondol az ember ilyen helyzetben, csak a munkájára nem. Örültek volna, ha előtte felhívja őket Rose, hogy mi a szitu, de ez van.

Tegnap reggel írtunk arról, hogy az Atlanta Hawks levette Paul Millsapet az átadólistáról, és meg is mondták az erőcsatárnak, hogy nem fogják elcserélni. Millsap a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni meccs előtti dobóedzés után azt nyilatkozta Ohm Youngmisuknak (ESPN), hogy végre mindenki befejezheti az erről való beszélgetést, neki sem kell erre a témára gondolnia, csak a játékra koncentrálhat. Nagyon fontos volt a saját és a csapat eredményessége szempontjából is, hogy ez a történet lezáródjon, és amikor rákérdeztek, hogy erre a végkifejletre várt-e, számított-e, akkor azt mondta, hogy igen, egyértelműen. Szerinte jó helyzetben vannak így a szezon közepén, csak a győzelmekre fókuszálnak és arra, hogy nagy sikereket érjenek el. Majd kiderül, mi történik a nyár folyamán, egyelőre egyáltalán nem foglalkozott ezzel, csak az idénnyel.

James Ham (CSN) forrásai szerint a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins a nyáron alá fogja írni a csapattal az 5 éves, 207 millió dolláros hosszabbítást - már elkezdtek tárgyalni az összegről, meg is egyeztek, és az off-szezonban megtörténik maga a hivatalos szerződéskötés is, hacsak nem változik nagyot valamelyik fél elképzelése. Cousins tehát a jelenlegi szerződése után kapna egy 5 éveset, ezzel 2022/23-ig lekötné magát a Kingshez.

Cousins egyébként még a hétfő hajnali, Golden State Warriors elleni meccs előtt beszélt az oaklandiek centeréről, az All-Star szavazáson második helyen álló Zaza Pachuliáról. A Kings sztárja Carmichael Dave-nek (CBS Sacramento) ironikus nyilatkozatot adott - úgy érzi, dolgoznia kell a játékán, muszáj fejlődnie. Jelenleg a grúz jobb játékos nála, ezt el kell fogadnia, de végre van egy célja, amiért küzdhet.

A végére pedig Allen Iverson maradt, aki Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint játékosedzőként tagja lesz annak a BIG3 nevű ligának, amiről karácsonykor már írtunk - korábbi NBA játékosok részvételével 3-3 elleni nyári bajnokság lesz ez. A hírek szerint ma egy New York-i sajtótájékoztatón be is jelentik ezt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus