Hírmorzsák 2017-01-11 (21:45)

Rose maximum szerződést, 5 évre 150 millió dollárt akar a Knickstől - hétfőn megfordult a fejében az is, hogy hosszabb időre abbahagyja a kosárlabdázást. A Knicks több játékosának sem tetszenek Kurt Rambis védekezési sémái. A Heatnél mindenki mozdítható? A csapat tagad, Whiteside nem foglalkozik a pletykákkal. Reggie Jacksont kiszáradás miatt kellett kezelni ma hajnalban. A Nuggetsnél Gallinari, Harris és Faried játéka is kérdéses holnap este. Kyle O'Quinn és Justin Anderson is 25.000 dolláros büntetést kapott. Odom bejelentkezett a Lakers szakmai stábjába, Luke Walton örülne neki.

A New York Knicks irányítójához, Derrick Rose-hoz ma este is tartozik két hír. Egyrészt Ian Begley (ESPN) információi szerint Rose azt mondta a hozzá közel állóknak, hogy az 5 éves maximumot, 150 millió dollárt akar a Knickstől nyáron, mikor szabadon igazolható lesz. Másrészt Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint hétfőn annyira összetört érzelmileg Rose, hogy ezért hagyta ott a csapatát, hogy a fiával és az édesanyjával legyen. Az irányító fejében a hírek szerint az is megfordult, hogy hosszabb időre abbahagyja a kosárlabdázást, hogy kitisztuljon a feje, rendezze a gondolatait.

Az előbb említett Ian Begley egyébként úgy tudja, hogy több játékosnak sem tetszenek a Knicksnél Kurt Rambis védekezési sémái, és többen fel is emelték már a hangjukat emiatt.

Zach Lowe (ESPN) dobta be tegnap azt a pletykát, miszerint a Miami Heatnél gyakorlatilag mindenki cserélhető sorban van, bárkit mozdíthat a floridai gárda, még akár Hassan Whiteside-ot is, akivel nyáron hosszabbítottak 4 évre 98 millió dollárért. Whiteside ma hajnalban, a Golden State Warriors elleni mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy nem figyel oda ezekre a hírekre, mert ha ezt tenné, már nem lenne a ligában. Szerinte rengeteg az alaptalan pletyka, és korábban is sok olyan híresztelés jött ki róla, amiben semmi igazság nem volt, próbálták elérni, hogy ne tudjon az NBA-ben játszani. Whiteside a csapatról azt mondta, hogy tudta, hogy ez egy új lehetőség lesz neki, hiszen nagyon más a keret, 9 új játékosuk van, de a csapattársait érdekli, hogy győznek-e vagy sem, szóval lehetne rosszabb is a helyzet a jelenleginél - a Heat 11-29-cel áll jelenleg. A csapat egyik szóvivője azt mondta, hogy nem árulják aktívan Whiteside-ot.

A Detroit Pistons irányítóját, Reggie Jacksont ma hajnalban kiszáradás miatt kellett kezelni a Sacramento Kings elleni meccs után - ez egyébként nem újdonság számára, tavaly februárban ugyanemiatt és kimerültség miatt került kórházba a Toronto Raptors elleni találkozó után. Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy a Denver Nuggetsnél nincs minden rendben - a holnap esti, Indiana Pacers elleni londoni találkozón Nikola Jokic játéka ugyan valószínű, de Danilo Gallinarié, Gary Harrisé és Kenneth Fariedé kérdéses.

Két büntetést osztott ki ma a liga. Egyrészt a Dallas Mavericks swingmanje, Justin Anderson kapott egy 25.000 dolláros csekket, miután fejbeverte a Minnesota Timberwolves újoncát, Kris Dunnt. Másrészt a New York magasembere, Kyle O'Quinn is 25.000 dollárt fog befizetni az NBA-nek azért a hátulról elkövetett durva faultért, amit Anthony Davisen elkövetett a Pelicans elleni derbin.

A Los Angeles Lakersnél bővülhet a szakmai stáb, miután Lamar Odom bejelentkezett, hogy szívesen lenne Luke Walton segítője valamilyen formában. Az aranysárga-lilák trénere azt nyilatkozta Mark Medinának (Los Angeles Daily News), hogy nagyszerű lenne, ha csatlakozna hozzájuk Odom - szerinte ha valaki ismeri Odomot, akkor tudja, hogy amikor rendben van, akkor az egyik legszerethetőbb ember, nagyon átlátja a játékot, és kiválóan kommunikál a játékosokkal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus