Hírmorzsák 2017-01-15 (11:15)

Melo csak a Cavshez és a Clippershez engedi, hogy cseréljék. LeBron szerint nem riválisa a Warriors a Cavsnek, a Golden State az utóbbi 3-4 év legjobb csapata - Durant szerint viszont rivalizálás van a két gárda között. Wade szerint Anthony nem megy sehova a Knickstől. Melo kirohanást rendezett a Knicks Sixers elleni veresége után. Rose szerint Hornaceknek addig kellene erőltetni a védekezést, amíg meg nem unják. BJ Armstrong szerint Rose-nak legalább egy sms-t küldenie kellett volna a csapatnak arról, hogy le kell lépnie. Bogut a közeljövőben nem játszik (combhajlító). Rodney Hood jobb térde megsérült. A Hawks Gary Nealt fogja leigazolni 10 napra. Crowdert 25.000, Wallt 15.000 dollárra büntette a liga. A Rockets 2020-ban vagy 2021-ben All-Star gálát akar rendezni, a közeljövőben Indiana is megkapja a lehetőséget. Egyelőre nem bővül a liga, de Mexikóvárost nézegetik.

Charley Rosen (Fan Rag Sports) információi szerint a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony csak akkor mond le no-trade vétójogáról, ha a Los Angeles Clippershez vagy a Cleveland Cavaliershez cserélik. Ez azért érdekes dolog, mert Rosen van messze a legközelebbi viszonyban az újságírók közül Phil Jacksonnal, a Knicks elnökével - ha valaki nem a levegőbe beszél, akkor az ő lehet.

Melo egyik jó barátja, Dwyane Wade még a csütörtöki, egymás elleni meccs előtt azt nyilatkozta, hogy szerinte Anthony maradni fog New Yorkban - szeret itt lenni, a családja is, és a Knicksnél akar nyerni, úgyhogy maradni fog a csapatnál mindaddig, amíg ezt szeretné a klub is. Az is elmondta Wade, hogy nehéz, amikor az ember barátja ilyen nehéz időszakon megy keresztül, mert mindenki szeretné a másikat sikeresnek látni. Ő, Anthony, Chris Paul és LeBron James folyamatosan kapcsolatban vannak, próbálják a másikat feldobni ilyenkor, mert nem egyszerű, mikor valaki folyamatosan veszít a csapatával vagy beszed egy-egy komolyabb sérülést - ilyenkor szoktak egymásnak segíteni.

Ugyancsak Melóhoz tartozik, hogy Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint a Philadelphia Sixers elleni vereség után felemelte a hangját, mivel a New York 10 pontos előnyt adott le az utolsó 2 és fél percben - volt egy kis ordítozás az öltözőben. Anthonynak állítólag az sem tetszett, ahogy leadták az előnyt, de az sem, hogy egyáltalán nem ért labdához az utolsó labdabirtoklásuknál, aminek egy Kristaps Porzingis homály lett a vége. Melo egyik közeli ismerőse szerint egyébként jobban maga alatt volt a kiscsatár, mint eddig élete során bármelyik meccs után. Isola forrása szerint a játékos és Phil Jackson között sosem volt olyan kifejezetten jó kapcsolat, de sokat romlott az utóbbi időben ez is, miután Tom Thibodeau-t számításba sem vette az elnök az új edző kiválasztásánál, hiába szerette volna ezt a kiscsatár, legutóbb pedig Melót kritizálta, hogy túlságosan stagnál a labda támadásban, ha nála van. A hírek szerint Anthony ettől függetlenül sosem akarta, hogy elcseréljék.

Ha már a Knicks, akkor most sem mehetünk el szó nélkül Derrick Rose mellett. Az irányító Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerinte Jeff Hornaceknek a védekezést kellene az edzéseken erőltetnie - Rose szerint bele kellene vernie a fejükbe az edzőnek ezt, és addig mondogatni nekik a dolgokat, amíg már unják, ha meghallják a hangját. Rose szerint nincs középút náluk - vagy minden passzol egy meccsen, vagy borzasztóan gyenge teljesítményt nyújtanak, és meccs közben kellene tudniuk váltani, nem csak meccs után. Szerinte nem egy-egy dologgal van gondjuk hátul, hanem mindennel - a sémákkal, azzal, hogy nem játszanak elég keményen, a kommunikációval, a váltásokkal, a döntéshozatallal, mindennel. Hornacek szerint minden nap gyakorolják a védekezést, aztán meccsen néha jobban megy ez, néha nem. Jobban rájuk kell szállnia emiatt a szakmai stábnak, többféle helyzetet kell gyakorolniuk edzésen, a játékosoknak pedig kiegyensúlyozottabbnak kell lenniük.

Rose ügynöke, BJ Armstrong a Sirius XM NBA Radio adásában elmondta, hogy Rose-nak fel kellett volna hívnia, vagy egy SMS-t kellett volna küldenie a csapatnak arról, hogy ideiglenesen távozik tőlük. Armstrong szerint a család a legfontosabb, ezt mindenki megérti, mennie kellett az irányítónak, de a lényeg az lett volna, hogy erről értesítenie kellett volna a Knickst. Az egykori játékos reményei szerint mindkét oldal túllépett már a dolgon - Rose visszatért az együtteshez, vállalta a következményeket, most tovább kell dolgoznia.

Hétfőn éjszaka összcsap egymással a Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers, LeBron James pedig próbálta elvenni a párharc élét - a bajnok ikonja Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) azt nyilatkozta, hogy nem riválisként tekintenek a Golden State-re. Nagyszerű csapata van az oaklandieknek, és szerinte az elmúlt 3-4 évet tekintve övék a legjobb együttes. Azt is elmondta James, hogy ez csak egy meccs lesz a többi közül, nem múlik ezen összességében semmi. A Warriors nyáron igazolt sztárja, Kevin Durant Monte Poole-nak (CSN Bay Area) azt mondta, hogy bár ő még új a Golden State-nél, de szerinte márpedig ez igenis rivalizálás, hiszen ez a két csapat jól ismeri egymást, az előző két döntőt egymás ellen vívták. Azt is hozzátette KD, hogy ez a rivalizálás jót tesz a ligának és magának a játéknak is, izgalmasabb, élvezetesebb tőle az egész.

A Dallas Mavericks centere, Andrew Bogut a közeljövőben nem fog játszani, ezt a csapat vezetőedzője, Rick Carlisle jelentette be tegnap. Az ausztrál játékosnak a jobb combhajlítója húzódott meg, és bár Carlisle elmondása szerint nem súlyos a dolog, óvatosan bánnak vele, nehogy rásérüljön Bogut, ezért pihentetik most egy ideig. A Utah Jazznél Rodney Hood jobb térde húzódott meg az Orlando Magic elleni győztes meccs végén, le is kellett támogatni a pályáról - egyelőre annyit mondott ezzel kapcsolatban Quin Snyder vezetőedző, hogy remélhetőleg nincs nagyobb gondja játékosának.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy az Atlanta Hawks Gary Nealnek ad 10 napos szerződést - a dobóhátvéd a Hawksnál járt privát edzésen a héten, dolgozott már együtt Mike Budenholzerrel a San Antonio Spursnél, és 38%-kal dobja a triplát karrierszinten. Az Atlantának valakit ki kell tennie a keretből, hogy fel tudják venni a jelenleg a D-Ligában, a Texas Legendsnél kosarazó Nealt.

A liga Jae Crowdert 25.000, John Wallt pedig 15.000 dollárra büntette azért a balhéért, amely a Washington Wizards - Boston Celtics mérkőzés végén robbant ki kettejük között.

A Houston Chronicle forrásai szerint a Houston Rockets pályázni fog a 2020-as vagy a 2021-es All-Star hétvége megrendezésére - a texasiak egyébként 2006-ban és 2013-ban is megrendezték már az eseményt, utóbbinak pedig a felmérések szerint nagyjából 100 millió dolláros gazdasági hatása volt. Adam Silver commish a londoni alapszakaszmeccsen az Indiana Pacerst említette, mint akik valószínűleg a nagyon közeli jövőben megkapják a gála rendezési jogát.

Silver beszélt arról is, hogy bővítenék esetleg a ligát - két napja volt már arról szó, hogy Mark Cuban szívesen látna egy mexikóvárosi franchise-t. Silver azt mondta, hogy egy komoly, 20 milliós piacról van szó, és bár a közeljövőben nem tervezik, hogy növelnék a csapatok számát, de felmérik, hogy az esetleges bővítéssel mennyit is nyerhetne a liga. Sokan élnek Mexikóvárosban, egy kapu lehetne számukra Latin-Amerika további része felé, a csarnok kitűnő, és a jegyeladásokból azt is látni, hogy az érdeklődés is megvan az NBA iránt, szóval meg fogják nézni, mik a lehetőségek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus