Hírmorzsák 2017-01-18 (10:45)

Rubiót aktívan árulja a Timberwolves Muhammaddal együtt. A Hawks a Denverhez cseréli Mo Williamst. Melo megmondta Phil Jacksonnak, hogy maradni akar New Yorkban. Chris Paul 6-8 hétre kidőlt, meg kell műteni a hüvelykujját. Omri Casspi 1-2 hetet hagy ki (ínszalag húzódás), Luol Deng pedig határozatlan időt (csukló). Embiid perclimitje valószínűleg marad 28 perc az egész szezonban. Jeanie Buss Magic Johnsonnal konzultál a Lakers jövőjéről. Harden meglepődött, mikor először megmondta neki D'Antoni, hogy irányítót akar vele játszatni. Blake Griffin producer és lehetséges szereplő is lesz a Zsákolj, ha tudsz! újrafeldolgozásában.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette tegnap este, hogy a Minnesota Timberwolves nemcsak meghallgat ajánlatokat Ricky Rubióra, de aktívan elkezdték árulni a spanyol játékmestert, és Shabazz Muhammaddal együtt több együttesnek is felajánlották már. Korábban a Sacramento Kings nagyon érdeklődött Rubio iránt, de állítólag ezen a vonalon semmi nincs most. A Timberwolves egy olyan hátvédet keres, aki rövidtávon kezdeni tud a spanyol helyén, de hosszútávon Kris Dunn cseréje lesz. A spanyol idén 13.5 millió dollárt keres, és még két év és 29 millió van hátra ezt követően a szerződéséből.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy az Atlanta Hawks a Denver Nuggetshez cseréli Mo Williamst egy kis készpénzzel együtt Cenk Akyol játékjogáért cserébe. Williams ugye visszavonult, ki is teszi a keretből őt a coloradói alakulat, de így 2.2 millióval megközelítették a minimális fizetési határt - ha ez alatt maradnak, akkor a különbözetet szétosztják a meglévő játékosaik között.

Mint arról tegnap este volt szó, megvolt a meeting Carmelo Anthony és Phil Jackson között, erről is írt Wojnarowski. Az újságíró és Frank Isola (New York Daily News) írták meg először, hogy a kiscsatár megmondta a New York Knicks elnökének, hogy maradni akar a csapatnál, és egyáltalán nem akar eltekinteni no-trade vétójogától, ha esetleg úgy döntenének, hogy elcserélik. Az egyik forrás szerint semmi nem változott, Anthony New Yorkban akar maradni és ott akar nyerni. Wojnarowski egy Melóhoz közelálló személy elmondása alapján azt írta, hogy a tegnap megjelentekkel ellentétben nyugodt megbeszélés folyt a két ember között, mintha üzleti tárgyaláson lettek volna. Azt nem tudni, hogy mi lesz a vége, de a játékos képviselői közül többen úgy gondolják, hogy Charlie Rosen cikkével Jackson nyílt háborút akart indítani, hogy mégis el tudja cserélni Anthonyt, és Ian Begley (ESPN) információi szerint a franchise-nál többen úgy gondolják, hogy ez lenne a legjobb a Knicksnek.

Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint Jackson volt menyasszonya, a Los Angeles Lakers egyik társtulajdonosa, Jeanie Buss Magic Johnsonnal találkozott, hogy a franchise jövőjéről beszélgessenek, arról, hogy milyen irányba halad a klub, illetve hogy mit lehetne tenni.

Sajnos sérülésekre is ki kell térnünk most, a sort pedig a Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul nyitja - a csapat bejelentette, hogy annál a bizonyos jelenetnél az Oklahoma City Thunder ellen, amiről tegnap kora délután már írtunk, elszakadt az egyik szalag Paul bal hüvelykujjában, meg kell műteni, ezért 6-8 hetes kihagyásra kényszerül, tehát elképzelhető, hogy csak március közepén tér vissza. A Sacramento Kings kiscsatárának, Omri Casspinak 1-2 hetet kell az oldalvonal mellett töltenie, mert meghúzódott egy szalag a jobb lábában az egyik edzésen. A Lakersnél pedig Luol Deng határozatlan ideig játékképtelen lesz, miután a jobb csuklója meghúzódott még január 15-én, a Detroit Pistons elleni összecsapáson.

Szintén ehhez a témakörhöz kapcsolható, hogy a Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown azt nyilatkozta Jessica Cameratónak (CSN Philly), hogy Joel Embiid 28 perces perclimitje valószínűleg idén nem lesz eltörölve vagy megemelve, tehát így fejezi be a szezont a center.

A Houston Rockets irányítója, James Harden Chris Mannixnek (Sports Illustrated) elmondta, hogy tudta, hogy a csapat új vezetőedzője, Mike D'Antoni szeret újítani, de nagyon meglepődött azon, amikor először megmondta neki a tréner, hogy irányítót akar vele játszatni. Azt is hozzátette Harden, hogy úgy érzi, mindig is jól passzolt és irányított, és ahogy elkezdtek dolgozni az edzőtáborban, úgy egyre könnyebben látta el a feladatát. Még mindig tanulja, hogyan lehet igazán hatékony, mert 90%-ban nála van a labda, de jól érzi magát, a többieknek is üres dobóhelyzeteik vannak, mindenki boldog, és ez a lényeg. D'Antoni annyit tett ehhez hozzá, hogy sokat nézte korábban Harden játékát, hihetetlenül képzett kosaras, így látta értelmét annak, hogy ő legyen a játékmester. D'Antoni szerint az is volt egyébként korábban is Harden, csak levágták a felesleget - most minden pályán töltött percében óriási befolyása van a játékra, így kevesebb időt kell a pályán töltenie és frissebb is szerinte játékosa.

A végére pedig a Los Angeles Clippers sztárja, Blake Griffin maradt, aki a "Zsákolj, ha tudsz!" (White men can't jump) című örök klasszikus remake-jének egyik producere lesz, és az is elképzelhető, hogy szerepelni fog ebben az újrafeldolgozásban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus