Hírmorzsák 2017-01-19 (10:00)

Pachulia lebontotta Westbrookot - a grúz szerint ez a játék része, következőleg is megcsinálja, ha kell, Westbrook revansot ígért. Rondo edző akar lenni, ha befejezte játékosként. Wall most a legegészségesebb, mióta elkezdődött profi karrierje. Ben Simmons az All-Star gála után, Middleton február elején vagy közepén kezdheti el a szezont. Rudy Gay Achillese valószínűleg elszakadt. David West legalább két hetet kihagy (törött hüvelykujj). A PER-lista élén továbbra is Westbrook. Durant a szép dolgokra emlékszik vissza a Thundernél töltött időszakából. Pete Maravich 44-es mezszámát március 3-án vonultatja vissza a Hawks. Ben Gordon a D-Ligában. Ante Zizic már a nyáron át akarja tenni a székhelyét az NBA-be. Teodoszics szerint játszani fog a tengerentúlon, de a részleteket nem tudja - padozni nem akar, ennyi a kikötése.

A Chicago Bulls irányítója, Rajon Rondo KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elárulta, hogy egyértelműen szeretne edző lenni, ha befejezte játékosként - reményei szerint azonnal el is kezdheti majd másik karrierjét, nem kell pihennie vagy más utat választania. 6-7 évig akar még kosarazni, de saját elmondása szerint már azóta készül az edzősködésre, hogy távozott Bostonból - tanulmányozza minden edzőjét, hogy mikor kérnek időt, milyen játékokat rajzolnak fel időkérések után, hogyan vezetik az edzéseket, milyen beszédeket tartanak. Megpróbálja követni majd őket, és azt is nézi, hogy a játékosok mennyire figyelnek egyik vagy másik trénerre. Visszament a napokban Louisville-be is a középiskolai edzőjéhez, Doug Bibbyhez, akit nagyon dicsért azért, ahogyan bátorítja a játékosait, amilyen magabiztosságot ad nekik, és amilyen részletesen odafigyel mindenre egy időkérésnél. Rondo azt is elmondta, hogy ha kell, először segédedző lesz, de mindenképpen szeretne az NBA-ben vezetőedző lenni, ez a legmagasabb szintje ennek a szakmának.

A Washington Wizards irányítója, John Wall a nyáron megműttette mindkét térdét - a játékmester Jeff Zillgittnek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy egészséges akart lenni, mert erre profi pályafutása első hat évében nem volt példa. Folyamatosan próbálta bizonyítani, hogy tud játszani, és bár hat elfogadható éve volt, most nagyon örül annak, hogy az a játékos tud lenni, aki mindig is akart. Wall szerint messze most a legegészségesebb karrierje során, össze sem hasonlítható az idei szezonja a korábbiakkal. Scott Brooks vezetőedző azt mondta játékosáról, hogy bár még csak pár hónapja dolgozik vele együtt, de úgy tűnik számára, hogy kezd lelassulni a játék Wall számára, ami minden kosarasnál eljön egyszer. A múlt hónapban történt meg mindez, azóta nem siettet semmit Wall, türelmesen kosarazik. Különleges játékosnak tartja őt Brooks, akinek meg is mondta, hogy ha hagyja, hogy a játék ritmusa vigye, akkor is nagy dolgokat fog véghezvinni a parkettán, nem kell semmit erőltetnie.

Chris Haynes (ESPN) jelentette, hogy a Philadelphia Sixers 1/1-ese, Ben Simmons nem sokkal az All-Star hétvége után bemutatkozhat az NBA-ben - mint ismert, lábközépcsont-törése volt az ausztrál erőcsatárnak, de múlt héten már 5-5 elleni gyakorlatokban is részt vett az edzésen. Ugyanebbe a témakörbe tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Milwaukee Bucksnál egyre inkább bizakodnak abban, hogy Khris Middleton február elején vagy közepén elkezdheti az idényt - neki a combhajlítója szakadt el az idény kezdete előtt. A Sacramento Kings kiscsatára, Rudy Gay valószínűleg elszakította az Achillesét ma hajnalban, az Indiana Pacers elleni találkozón - ma lesz MRI, ami pontosíthatja a diagnózist. Azért nagy baj ez a Kingsnek, mert így benne van, hogy mégis lehívja játékosopcióját Gay, kevesebb lehet a sapka alatti helyük a nyáron. A Golden State-nél David West legalább két hetet kihagy, miután eltört a bal hüvelykujja.

A PER-listán az élen nincs változás, az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook vezet (30.1), mögötte volt egy csere, Anthony Davis a második (28.6) és Giannis Antetokounmpo (28.3) a harmadik, Kawhi Leonard pedig a 10. helyről ugrott fel a 4-re (28.2) - a Top25-öt ezen a linken megnézhetitek.

Tegnap este volt már arról szó, hogy a Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant szerint James Harden maradt volna hatodik ember, ha mindannyian a Thundernél maradnak, de így is kiteljesedett volna. Durant ugyanebben az interjúban azt is elmondta Anthony Slaternek (San Jose Mercury News), hogy könnyű azt mondani, hogy együtt kellett volna játszaniuk a teljes pályafutásuk során, de nem így alakult. Mindannyiuknak (neki, Westbrooknak és Hardennek is) emlékezetes karrierjük lesz - más utakat járnak be, de az nagyon különleges lesz mindig is a pályafutásukban, hogy két olyan játékos mellett játszhattak, akik hihetetlen dolgokat művelnek a ligában most is. Azt is hozzátette Durant, hogy amikor visszaemlékeznek, akkor a szépre tekintenek vissza, nem arra, hogy mi lehetett volna. Mikor együtt játszottak, sosem gondoltak arra, hogy minden idők legjobb triója lehetnek - csak élvezték a kosárlabdát, nem törődtek semmi mással.

Volt azért a Golden State - Oklahoma City meccs után is miről beszélni, most Zaza Pachulia lépett oda Russell Westbrooknak úgy, hogy Westbrook a földön kötött ki. A Thunder sztárja azt nyilatkozta a meccs után, hogy nem igazán tudja, mi történt, de ki fogja egyenlíteni a számlát következőleg - jó meccs lesz a február 11-ei összecsapásuk, hiszen emellett az lesz Kevin Durant első visszatérése is korábbi csapatához. Westbrook szerint nem látta, hogy mi volt utána, mit csinált Pachulia (föléállt keménykedni), csak amikor épp rákérdeztek nála és megmutatták neki. Ő nem így játszik, de meglesz még ennek a böjtje. Pachulia annyit mondott, hogy ment labdát szerezni, a kezében is kötött ki a játékszer. Volt még egy faultjuk, nem volt már túl sok hátra a negyedből, úgyhogy kicsit keményebben ment oda levédeni a 2-2-t. Előfordult már korábban is, hogy ezt megcsinálta, és ha szükség lesz rá, akkor a jövőben is megfogja. Az ilyen kemény faultok szerinte a játék részei - Westbrook megérezte, ő elfogadta, hogy megkapta érte a büntetést, ennyi. Ha fájt egy kicsit az irányítónak ez a jelenet, az is benne van, tovább kell lépni.

Az Atlanta Hawks tegnap este bejelentette, hogy Pistol Pete Maravich 44-es mezszámát március 3-án, a Cleveland Cavaliers elleni mérkőzés félidejében vonultatják majd vissza.

Van egy nagy visszatérő Amerikába: az egykor a Chicago Bullsnál jó éveket töltő, aztán hirtelen nagyon mélyre csúszó Ben Gordon aláírt a D-Ligába. Mivel a Windy City Bulls van a waiver lista első helyén, így valószínűleg náluk fog játszani a brit dobóhátvéd.

Két európai játékos is lenyilatkozta, hogy fog az NBA-ben játszani. A Boston Celtics által tavaly draftolt Ante Zizic pár hete került a Cibonától az euroligás Darüssafaka Dogushoz (David Blatt együtteséhez), és a horvát center a EuroHoopsnak elmondta, hogy azért váltott csapatot, hogy fel tudjon készülni az NBA-re, mert idén nyáron egyértelműen átteszi székhelyét a tengerentúlra - erre a felkészülésre a legjobb lehetőség a lehető legmagasabb szintű sorozatban van, az pedig az Euroliga.

A CSZKA Moszkva szerb ikonja, Milos Teodoszics a Mozzartsportnak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy egészen biztosan átmegy az NBA-be, csak azt nem tudja, hogy pontosan mikor, melyik csapatba és milyen feltételek mellett. A játékmester szerint a CSZKA előnyben van a tárgyalásoknál, és egyetlen NBA-csapattól sem kapott ajánlatot, ez kacsa. Teodoszics szerint azok a fiatalok hibáznak, akik sietve mennek az NBA-be, pedig azt sem tudják, pályára fognak-e kerülni vagy sem. Ő játszani szeret, nem a padon ücsörögni, és nem ír alá egyetlen szerződést sem, ha erre akarják csak használni - ez az egyetlen feltétele annak, hogy Amerikában játsszon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus