Hírmorzsák 2017-01-21 (10:30)

A Timberwolves és a Pistons Rubio és Reggie Jackson cseréjéről tárgyalnak. A Sixers lehívta waiverről Mo Williamst. Melo megfontolja, hogy engedje a cseréjét, ha a Knicks rebuildbe akar kezdeni. Wade-nek is újak voltak a Bosh-féle pletykák. Embiid szerint vissza kellene hozni a center posztot az All-Star szavazásnál. Isaiah Thomas szerint nem dőlt össze a világ, hogy nem lett kezdő az AS-gálán, Westbrook szerint "ez van". Cuban szerint ha nem szupersztár Westbrook, akkor ő áll ehhez a jelzőhöz a legközelebb. A Wizards segédedzőjének technikait kellett volna kapnia, pénzbüntetés lett a vége. D'Antoni szerint nevetséges a sorsolásuk. Penny-t beválasztották az Orlando Magic Hírességek Csarnokába. Pau Gasol kezét megműtötték. Sérültlista: D'Angelo Russel (térd, vádli), Embiid (térd).

Marc Stein és Chris Haynes (mindketten ESPN) információi szerint a Minnesota Timberwolves és a Detroit Pistons Ricky Rubio és Reggie Jackson cseréjéről tárgyalnak - egyelőre nincs közel a megállapodás, de ezen a héten kezdtek beszélgetni a felek, idejük még van a deadline-ig. Rubiónak egyébként még 2 év és 29.2 millió van a szerződéséből, Jackson pedig 5 éves, 80 milliós kontraktusa második évében van csak.

A Philadelphia Sixers beleköpött a Denver Nuggets levesébe - hiába szerezték meg a coloradóiak csere útján Mo Williamst, hogy ezzel is közelebb kerüljenek a minimálisan előírt fizetési szinthez, kitették waiverre, a Sixers pedig leszedte onnan, a Denver fizetési listája tehát változatlan maradt, mint volt a cserét megelőzően. A Phillynek ugyanaz a szándéka a már visszavonult irányítóval - arra kell a szerződése, hogy közelebb legyenek a minimáls fizetési szinthez, semmi másra.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Al Iannazzone-nak (Newsday) elmondta, hogy a jövője leginkább a vezetőségtől függ. Ugyan megvan a joga arra, hogy minden cserét megvétózzon, de folyamatosan kapcsolatban marad a menedzsmenttel. Ha a Knicks úgy érzi, hogy más irányba akar indulni, ha rebuildelni szeretnének, akkor meg kell fontolnia, hogy engedi azt, hogy elcseréljék - maga a csapat egyébként nem kommentálta ezt Iannazzone-nak. Azt is hozzátette Melo, hogy egy része kicsit önzőnek tartaná magát ebben az esetben, hiszen nem megy nekik a játék, nem jönnek az eredmények sem, így ez kicsit olyan lenne, mintha menekülőutat keresne, szóval át kell ezt gondolnia rendesen, mielőtt dönt.

A Chicago Bulls sztárja, Dwyane Wade a ma hajnali, Atlanta Hawks elleni vereség után elnézést kért a szurkolóktól twitteren a pocsék teljesítményük miatt - Jimmy Butler annyit mondott a meccs után, hogy az egész csapatnak jobbnak kell lennie, különben továbbra is jönnek majd sorozatban a vereségek. Wade a meccs előtt Chris Kue-val (Chicago Tribune) arról beszélgetett, hogy a Bulls játékosa, de még neki is újdonság volt, hogy szóba került náluk Chris Bosh - tegnap este számoltunk be róla, hogy a csapat a nyáron fontolóra venné a magasember leigazolását. Wade szerint mindenki tudja, hogy jóban vannak, talán innen indult ez a pletyka, de Bosh se mondott neki semmit. Most Bosh egészségi állapota a legfontosabb. Imádja a kosárlabdát és persze valahol biztosan úgy érzi, hogy újra képes is lenne játszani, de Wade szerint azért több lépést kellene ehhez megtennie Bosh-nak, a jövő évről pedig most még nem tud nyilatkozni.

Van sérültlista is, sajnos természetesen. A San Antonio Spurs magasembere, Pau Gasol tegnap megműttette törött bal kezét - Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint nincs előre meghatározott visszatérési időpont, majd ahogy gyógyul, úgy lövik be, nagyjából mikor játszhat újra. A Los Angeles Lakersnél D'Angelo Russell jobb térdében meghúzódtak a szalagok és meghúzta a jobb vádliját is - hogy mennyire súlyos a sérülés, azt a mai MRI után lehet tudni majd. A Philadelphia Sixers centerének, Joel Embiidnek a bal térde sérült meg kétszer is a ma hajnali, Portland TrailBlazers elleni összecsapáson - maga az érintett azt mondta a találkozó után, hogy jól van, kitűnően érzi magát, Brett Brown vezetőedző viszont hozzátette, hogy majd ma többet tudni arról, mekkora is Embiid baja.

Ha már Embiid, akkor itt jegyezhetjük meg, hogy a Sixers sztárja Jessica Cameratónak (CSN Philly) arról beszélt, hogy rengeteg tehetséges magasember van a ligában, főleg center poszton, úgyhogy szerinte az NBA-nek fontolóra kellene vennie, hogy az ötös posztot újra különveszi az All-Star gála szavazásán. Embiid elmondása szerint nem mérges, hogy lemaradt a kezdőcsapatról, mert a szurkolói szavazáson Top3-ban volt, tehát szeretik, támogatják, ez fontos neki.

A két legnagyobb kimaradó közül a Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas Chris Forsbergnek (ESPN) elmondta, hogy csalódott volt, hogy nem került be az All-Star kezdők közé, de Kyrie Irving és DeMar DeRozan is megérdemelték. Ő mindent megtett, ami tőle telt, azok miatt a dolgok miatt pedig nem aggódhat, amire nincs befolyása, egyébként sem dőlt össze a világ ettől. Thomas azt is hozzátette, hogy motivációként használja ezt - fejlődnie kell még, nem tart még ott, ahol szeretne.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook annyit mondott a riportereknek arra, hogy kimaradt a kezdők közül, hogy "ez van". Nagy megtiszteltetés, ha ott lehet a gálán, de ő egyébként sem azért kosarazik, hogy ezt elérje, hanem hogy bajnok lehessen, és minden egyes meccsen a tőle telhető legtöbbet akarja adni - ezek a céljai, nem az All-Star gála, és a jövőben sem változtat ezen. Közben a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban kezd "megenyhülni" - a tulaj Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, hogy ha Westbrook nem szupersztár, akkor ő áll hozzá a legközelebb. Mint ismert, Cuban az utóbbi egy évben többször is kinyilvánította, hogy a Thunder irányítója nem esik ebbe a kategóriába az ő definíciója szerint.

Tegnap délelőtt volt már arról szó, hogy a Washington Wizards segédedzője, Sidney Lowe hogyan zavarta meg a pályán a New York Knicks dobóhátvédjét, Courtney Lee-t, hogy ne tudjon egyenlítő hármast dobni a két gárda egymás elleni meccsén. A liga L2M reportja szerint technikait kellett volna kapnia Lowe-nak, amiért bent állt a pályán - ez nem történt meg, de Lowe 5.000 dolláros, a Wizards pedig 15.000 dolláros büntetést kapott utólag az esetért.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni a ma hajnali, Golden State Warriors elleni találkozó után Mark Bermannek (FOX 26 Houston) az előttük álló 5 meccses idegenbeli túráról beszélt. D'Antoni szerint valószínűleg minden edző ezt mondja, hogy egészen nevetséges a sorsolásuk. Holnap Memphisben játszanak, összességében pedig 12 nap alatt 8 mérkőzésük van. Hazaküldhetne mindenkit pihenni, valószínűleg ezt is kellene tennie, de nem hisz ebben, úgyhogy mégsem teszi. Az egyik héten Orlandóból Torontóba kell menniük, aztán New Yorkból Miamibe. Nem érti, miért nem játszhatnak két meccset délen, aztán kettőt északon, miért kell ehelyett ide-oda repülniük folyamatosan.

A végére pedig Penny Hardaway maradt, akit ma hajnalban beiktattak az Orlando Magic Hírességek Csarnokába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus