Hírmorzsák 2017-01-23 (13:00)

A Bulls Rondo mellett Miroticot is árulja. A Chicago és a New York akarja leginkább megszerezni Rubiót. Rubio személyes okok miatt távozott a Minnesotától. SVG szerint nem fogják elcserélni Reggie Jacksont Rubióra. LeBron még nem tudja, játszik-e a 2020-as olimpián, de Popovich személye döntő faktor lehet ebben. Jabari Parkert megbüntette a Bucks, mert olyan dolgot árult el a médiának, amit nem kellett volna. Luke Walton szerint szégyen volt a mai produkciójuk. Sérültlista: Barea (hetek, vádli), Pau Gasol (1 hónap), Tony Parker (1 meccs), D'Angelo Russell (1-2 hét). Gay Achillesét ma műtik New Yorkban. Ben Simmons bemutatkozása már nincs messze. Blake Griffin ma vagy holnap visszatér. Anthony Brown a Magicnél, Joel Anthony a Spursnél.

A Chicago Bullshoz több hír is tartozik. Egyrészt a Chicago Sun-Times értesülései szerint aktívan árulják Rajon Rondót és Nikola Miroticot is, hogy felkavarják kicsit az állóvizet, miután a csapat pocsékul játszik, és mindössze 22-23-as mérlegük van. Másrészt Antoni Daimiel (Movistar+) információi szerint a Chicago és a New York Knicks próbálják meg leginkább megszerezni Ricky Rubiót - őt meg a Minnesota Timberwolves árulja.

Ha már Rubio, akkor itt térhetünk ki arra, hogy a Minnesota játékmestere nem tisztázott személyes okok miatt távozott a csapattól (a hírek szerint elhunyt a nagymamája), ezért nem játszott ma hajnalban, a Denver Nuggets ellen - elvileg ma már együtt fog edzeni a csapattal.

Ugyanide tartozik, hogy a Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Marc Steinnek (ESPN) elmondta, hogy valóban tárgyaltak a Timberwolves-zal egy olyan több játékost érintő cseréről, amelyben Rubio érkezett volna hozzájuk, Reggie Jackson pedig távozott volna, de ebből nem lesz semmi. SVG szerint nem foglalkozna a pletykákkal, de mivel Jackson ügynöke felhívta, hogy mi a helyzet ezzel, ezért ő is megkereste az irányítót, hogy megmondja neki, nem fogják Rubióért elcserélni. Van Gundy szerint beszélgetések folytak a dologról, de ez még nagyon messze van attól, hogy megfontolták volna a cserét.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James Dave McMenaminnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy még nem tudja, játszik-e majd a 2020-as tokiói olimpián a Team USA színeiben, de az nagyban befolyásolhatja a döntést, hogy Gregg Popovich a válogatott vezetőedzője - mint ismert, nemrég minden idők legjobb trénerének hívta Popovichot James. LeBron már Popovich kinevezésekor is azt mondta az Associated Pressnek, hogy jó kezekben van a válogatott, de abban volt Mike Krzyzewski vezetése alatt is - mintha a Keresztapában lennénk, és Michael Corleone kezébe kerülne az irányítás.

A Milwaukee Bucks kiscsatárát, Jabari Parkert megbüntette csapata, mert megszegett egy csapatszabályt - olyan dolgokról beszélt a médiának, amiről nem lett volna szabad. A Bucks szombat hajnalban sorozatban negyedik vereségét szedte be az Orlando Magic ellen, ami után volt egy kis team meeting az öltözőben, ezen pedig felszólalt Parker is, aki szerint nincs eléggé együtt a gárda. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a kiscsatár elmondta, hogy tényleg volt egy ilyen beszélgetés a csapaton belül, és olyan dolgokat árult el, ami a Bucks szerint nem tartozott másra. Parker egyébként annyit mondott, hogy először hallatta hangját, de sokat nem ért a dolog, leszólták, viszont mivel egy másik nézőpontot is megosztott a társasággal, így a feladatát elvégezte. Parker csak csere volt egyébként a Miami Heat elleni összecsapáson ezután.

A Dallas Mavericks tulajdonosát, Mark Cubant a liga büntette meg 25.000 dollárra még a szezon korábbi részében, miután a Brooklyn Nets - Los Angeles Clippers találkozót követően kritizálta a játékvezetést - ezt maga az érintett mondta el Tim MacMahonnak (ESPN).

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Luke Walton a ma hajnali, Mavs elleni megsemmisítő vereség után azt nyilatkozta, hogy mintha ott sem lettek volna a pályán fejben, ami nagyon idegesítő - szégyennek nevezte a mai produkciójukat a klub és a szurkolók szempontjából is, és főleg utóbbiak nem érdemelték meg azt, hogy ilyen teljesítményt nyújtsanak. 

A Dallas vezetőedzője, Rick Carlisle Earl K. Sneednek (Mavs.com) azt mondta, hogy JJ Barea nem napokra, hanem valószínűleg hetekre dőlt ki bal vádlihúzódása miatt. A San Antonio Spursnél a bal kéztörése miatt megműtött Pau Gasol legalább egy hónapot fog kihagyni, Tony Parker pedig még legalább egy mérkőzésen nem lesz bevethető. A Sacramento Kings kiscsatárát, Rudy Gay-t ma műtik New Yorkban az elszakadt Achillesével. A Los Angeles Lakers hátvédje, D'Angelo Russell a jobb térdszalaghúzódása és jobb vádlihúzódása mellett csontzúzódással is bajlódik - 1-2 hetes kényszerpihenőn lesz, leghamarabb egy hét múlva térhet vissza. Ha már visszatérés, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Philadelphia Sixers GM-je, Bryan Colangelo azt nyilatkozta a CSN Phillynek, hogy Ben Simmonst ma még megvizsgálják, de most már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy meglegyen az előző draft 1/1-esének bemutatkozása. A Los Angeles Clippersnél pedig Blake Griffin ma vagy holnap már játszani fog.

Egy kis érdekesség: a legendás brazil kosaras, Oscar Schmidt is játszani fog az idei All-Star gálán a Hírességek mérkőzésén.

Az Orlando Magic 10 napos szerződést adott Anthony Brownnak - a korábban a Los Angeles Lakersnél játszó swingman idén eddig 16 meccsen 21.6 pontot, 5.1 pattanót és 3.4 gólpasszt átlagolt a D-Ligában, az Erie BayHawksnál. A Spurs Joel Anthonynak adott 10 napos kontraktust Gasol sérülése miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus