Hírmorzsák 2017-01-23 (20:45)

Melo bizalmasai szerint Phil Jackson állandó szekálása azért van, hogy Anthony eltekintsen a no-trade vétójogától. Reggie Jackson nem figyel a cserepletykákra. Stan Van Gundy szerint nincs érinthetetlen játékos a ligában, még LeBron sem az. Jabari Parker szerint Thon Maker lesz a liga legjobb 7 láb magas játékosa. Jimmy Butler úgy érzi, semmit nem csinált még ebben az idényben. Cousins ironikusan osztotta a játékvezetőket és a ligát a Bulls elleni meccs után. Lin rásérült a combhajlító-húzódására, még 3-5 hétig nem lesz bevethető. Ma este Iguodala (pihentetés), Tony Parker (bal lábfej) és Ginobili (hátfájás) sem lesznek, DeRozan (boka) és Embiid (térd) 2-2 találkozót hagynak ki.

Steve Popper (USA Today) értesülései szerint Carmelo Anthony bizalmasai úgy gondolják, hogy a New York Knicks elnöke, Phil Jackson azért piszkálja folyamatosan a kiscsatárt, hogy így rávegye, mondjon le a no-trade lehetőségéről, ha cserélik - ez a vétójog egyébként 2014 óta van benn a kontraktusában, de van egy 15%-os trade kickere is, tehát új csapatánál a jelenleg meghatározott éves béreinél 15%-kal többet kapna. Korábban Jackson azért szólta meg Anthonyt, mert túl sokat dédelgeti a labdát, legutóbb pedig Jackson bizalmasa, Charlie Rosen írt arról, hogy Melo már nem hasznos a Knicks számára.

Maradjunk még New Yorkban: a Brooklyn Nets irányítója, Jeremy Lin rásérült bal combhajlító-húzódására a rehab alatt, ezért további 3-5 hétig kényszerpihenőn lesz. Lin a nyáron 3 évre 36 millió dollárért írt alá a Netshez, de 41 meccsből összesen 12-n tudott eddig játszani ebben az idényben. A Golden State Warriorsnél Andre Iguodala nem játszik ma éjszaka a Miami Heat ellen, de semmi gondja nincs, egyszerűen pihentetik a 2015-ös döntő MVP-jét. A Toronto Raptorstól DeMar DeRozan viszont két találkozóról hiányozni fog, miután bokasérülést szenvedett ma hajnalban. Szintén két mérkőzést hagy ki a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid, akit a térde miatt pihentetnek - szombat hajnalban sérült még meg. A San Antonio Spursnél ma este Tony Parker (bal lábfej) mellett Manu Ginobili (hátfájás) sem léphet pályára a Brooklyn Nets ellen.

Melóhoz hasonlóan a Detroit Pistons irányítója, Reggie Jackson is sokat szerepelt mostanában a hírekben, hiszen felmerült a pletyka, hogy a Minnesota Timberwolveshoz cserélik Ricky Rubióért - Stan Van Gundy később beismerte, hogy beszélgettek a Minnesotával, de azt mondta, nem fogják Jacksont Rubióért elcserélni. Aaron McMann (MLive) kérdezte erről a dologról Jacksont, de az irányító azt mondta, hogy nem nagyon figyel oda az ilyen pletykákra. Általában az edzés meg a meccsek után hazamegy, pihen, TV-zik, játszik, ennyi - örül, hogy kosarazhat. Jackson azt is elmondta, hogy amikor beszélt Van Gundyval, akkor neki újdonság volt ez az egész, de örült, hogy szólt neki SVG, majd megint elmondta, hogy nem szokott a médiával törődni, látja őket eleget a csarnokban meg a városban.

Az elnöki és vezetőedzői posztot is betöltő Stan Van Gundy is nyilatkozott McMann-nek - szerinte senki nem érinthetetlen a ligában. A szakvezető szerint folyamatosan folynak beszélgetések csapatok között, és ő nem fog hazudni a játékosainak, nincs olyan kosaras a ligában, akinek ne lenne meg az ára. Ott van például LeBron James, akiért ha a Golden State beajánlja Kevin Durantet és Steph Curry-t, akkor arra nemet mond a Cleveland Cavaliers, vagy legalábbis el sem gondolkodik az ajánlaton? Van Gundy ezt követően még egyszer elmondta, hogy mindenki cserélhető az NBA-ben.

A hatékonyság-táblázaton lényegében semmilyen változás nincs. Golden State Warriors vezeti a listát (+12.9) a San Antonio Spurs (+9.2) és a Houston Rockets (+7.1) előtt - az egyetlen komolyabb mozgást a Charlotte Hornets érte el, akik három győzelemmel újra a Top10-ben vannak, jelenleg a nyolcadikok (+2.4), a teljes listát pedig ezen a linken megtaláljátok.

A Milwaukee Bucks csatára, Jabari Parker még szombaton nyilatkozta azt a The Leadnek, hogy nyugodtan idézhetik őt a későbbiekben is, de szerinte Thon Maker lesz a liga legjobb 7 láb magas játékosa. Ha Philadelphiában vagy olyan együttesnél játszana, ami jelentősen 50% alatti mérleggel rendelkezik, simán 15/10-es átlagot hozna, mert annyira képzett. Tud dobni, a betöréseket is tudja erőltetni, atletikus, gyors az első lépése, agilis, jó keze van, érzi a játékot, és ennél csak jobb lesz a későbbiekben.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler az All-Star gálára való beszavazása után KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, hogy "sz*rt sem csinált egyelőre". Valahol 50% környékén vannak, ami semmivel nem jobb, mint volt az előző szezonban. Ő az alapján méri magát, hogy mennyi meccset tudnak nyerni, és egyáltalán nem gondolja úgy, hogy ez alapján olyan rettenetesen jó munkát végezne.

Az is a Bullshoz kapcsolódik, hogy a Sacramento Kings elleni mérkőzésük végjátéka finoman szólva is botrányos volt, miután DeMarcus Cousinsra ráfújtak egy kamufaultot 99-99-nél, így győzött a Chicago. Cousins a meccs után is elmondta "némi" iróniával, hogy minden elismerése a játékvezetőké, mert egészen elképesztően jó munkát végeztek ma is, és szerinte nem kapják meg azt a figyelmet, amit érdemelnének. Kijött az L2M report, amiben természetesen leírta a liga, hogy nem volt fault Cousins elfutása Wade mögött, erre viszont csak annyit írt a center twitteren, hogy nagyon köszönik, most már sokkal jobban érzi magát a csapat, hogy ezt tisztázták. Ugyanehhez a témához kapcsolódik Ty Lawson instagram képe is, amit az esettel kapcsolatban szándékozott nyilvánosságra hozni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus