Hírmorzsák 2017-01-24 (10:30)

Kawhi Leonard és Joel Embiid a hét játékosai. Westbrook beérte Birdöt tripla-duplákban, már holtversenyben ötödik az örökranglistán. Steve Kerr irányítja nyugatot az All-Star gálán. Ha beszavazzák a gálára, Melo szívesen megy, de a 7 napos pihenőt is tudná használni. Mo Williamst most a Denver szedte le waiverről. A Jazzt Örökség Trösztbe helyezik, maradnak Utah-ban. A Timberwolves vesz, a Grizzlies csinál egy saját D-Ligás csapatot.

A San Antonio Spurs kiscsatára, Kawhi Leonard és a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Leonard 3-0-t ment a héten csapatával, ami alatt 36.3 pontot, 6.0 pattanót és 4.7 gólpasszt átlagolt - zsinórban 6 meccsig hozott mindig legalább 30 pontot, erre 1985/86 és Mike Mitchell óta nem volt képes Spurs játékos. A Sixers 3-1-et ment a héten, de ha Embiid is pályára lépett, akkor 3-0-t, a feltörekvő sztár pedig ezalatt 22.0 pontot, 10.3 pattanót és 3.67 blokkot átlagolt - 29 bedobott büntetője a legtöbb volt a héten keleten Jimmy Butlerrel holtversenyben, 11 blokkja pedig a liga legjobbja volt Draymond Greennel karöltve.

A nap statisztikája Russell Westbrooké, aki karrierje 59. tripla-dupláját szerezte, ezzel beérte az örökranglista ötödik helyén Larry Birdöt. Az első még mindig Oscar Robertson (181), majd Magic Johnson (138) és Jason Kidd (107) követik őt, és Wilt Chamberlain (78) előzi még meg Westbrookot.

Eldőlt, hogy a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr irányítja nyugatot az All-Star gálán - a Houston Rockets kikapott, így február 5-én biztosan a Warriorsé lesz a legjobb mutató a konferenciában, mivel a San Antonio Spurs ebből a szempontból nem játszik, hiszen tavaly Gregg Popovich irányította nyugatot, kétszer egymás után pedig nem lehet ugyanaz a vezetőedző. Kerr egyébként másodjára lesz majd tréner a gálán, 2015-ben is ő irányította nyugatot - tavaly meg ezért nem lehetett ő az edző és lett Popovich.

A New York Knicks sztárjának, Carmelo Anthonynak jó esélye van arra, hogy idén nem lesz ott az All-Star gála főmeccsén. A kiscsatár azt mondta Marc Bermannek (New York Post), hogy bármi lesz, az lesz - ha beszavazzák az edzők, azt megtiszteltetésnek veszi és szívesen megy, de ha nem, az is rendben van, mert tudja majd használni azt a 7 napos pihenőt, amit így kapna. Mindig nagyon élvezte egyébként ezeket a hétvégéket, hiszen mindenki ott van ilyenkor, a szurkolók, a többi játékos is, ilyenkor ki lehet engedni és lehet egy kicsit szórakozni.

Mo Williams szerződésének nincsenek könnyű hetei, elég sokat kell költöznie. A Cleveland Cavalierstől az Atlanta Hawkshoz, majd onnan a Denver Nuggetshez cserélt, a coloradóiak által waiverre tett, onnan a Philadelphia által lehívott, majd megint szabadlistára tett kosaras most megy vissza Denverbe, ugyanis a Nuggets megint lehívta waiverről, de már teszik is vissza oda. Még szerencse, hogy már visszavonult Williams - a nagy vándorlás oka ugyanaz, mint eddig, a minimális fizetési határt akarják minél jobban megközelíteni az érintettek, de ha lehívja szabadlistáról Williams szerződését egy csapat, mielőtt letelik a két nap (és így szabadon igazolhatóvá válna bármennyiért), akkor nem csináltak gyakorlatilag semmit, mert az egész fizetése megy az új csapatához.

A Utah-i szurkolók megnyugodhatnak, a Larry H. Miller Group of Companies tulajdonosa és elnöke, Gail Miller ugyanis bejelentette, hogy a franchise-t és a Vivint SmartHome Arenát egy Örökség Trösztbe fogják helyezni, ezzel biztosítják, hogy a klub Utah-ban maradjon a következő generációkra is. Gail Miller egyébként annak a Larry H. Millernek az özvegye, aki 1986 óta egyedül birtokolta a csapatot egészen 2009-es haláláig, azóta a hölgy a tulaj.

Két franchise is külön D-Ligás klubbal gazdagodik. Egyrészt a Minnesota Timberwolves megveszi az Iowa Energy többségi tulajdonrészét - erre még rá kell bólintania a Board of Governorsnak, de minden bizonnyal megteszik mindezt. Az Energy hibrid partneri kapcsolata az idény végén megszűnik a Memphis Grizzlies-zel, onnantól lehet a Minnesotáé a fiókcsapat, viszont a Grizzlies sem marad D-Ligás együttes nélkül, ugyanis a környéken alapítanak egy új D-Ligás klubot - ennek a neve nincs még meg egyelőre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus