Hírmorzsák 2017-01-26 (10:30)

David Griffin találkozott LeBronnal, csalódott a sztár legutóbbi kirohanásának stílusa miatt - Lue szerint elég jók most is a bajnoki címre. Carmelo Anthony talán eltekint a no-trade vétójogától, ha más irányba akar menni a Knicks. LeBron a felmerült Melo-Love pletykáról: nem játszhatnak fantasy kosárlabdát. Jimmy Butler és Wade szerint nem játszanak elég keményen a csapattársak, kiakadtak Zipser és Mirotic vállalásai miatt is - Jerian Grant válaszolt. Rondo gúnyosan mosolygott, mikor megkérdezték, lesz-e még kezdő a Bullsnál. Pachuliát 15.000 dollárra büntette a liga. Marcus Smart lyukat ütött a washingtoni öltözőbe. Anthony Davis megint megsérült (comb). Clyde Drexler, Rick Barry és Rick Mahorn edzők lesznek a BIG3 ligában. A Kings trollkodott a Cavs kárára.

Feszültség feszültség hátán a jelenlegi NBA-ben. A Cleveland Cavaliersnél Tyronn Lue vezetőedző és külön David Griffin GM is találkozott LeBron Jamesszel a legutóbbi kirohanása után, amelyben kifejtette, hogy "kell egy kib*szott playmaker". A hírek szerint Griffin elmondta Jamesnek, hogy csalódott, mert olyan stílusban nyilvánította ki véleményét, amilyenben, de állítólag nem fog elkapkodni semmilyen üzletet akkor sem, ha LeBron tovább toporzékol. Az egyik forrás szerint megdöbbenve hallotta a menedzsment, hogy az ikon megkérdőjelezi az elkötelezettségüket az iránt, hogy megvédjék bajnoki címüket (ezt egyébként Griffin maga is lenyilatkozta, hogy teljesen világos mindenki előtt a franchise célja, és Dan Gilberték rengeteget költöttek azért, hogy most ott legyenek, ahol), egy másik forrás szerint viszont brilliáns volt James időzítése. Griffin azt is elmondta Joe Vardonnak (Cleveland.com), hogy a csapattársak szemszögéből nézve egyáltalán nem volt megfelelő LeBron mondandója. Lue tegnap azt mondta, hogy elég jó a keretük ahhoz, hogy ezzel is bajnokok legyenek.

Tegnap este volt róla szó, hogy a New York Knicks felajánlotta Carmelo Anthonyt Kevin Love-ért, de a Cavs visszautasította őket. Erről, illetve arról kérdezték az érintettet a Dallas Mavericks elleni vereséget követően, hogy a no-trade vétójogáról lemond-e. Melo annyit válaszolt, ami már egyszer elhangzott tőle a napokban: ha a Knicks más irányba akar haladni, akkor meg kell fontolnia azt a lehetőséget is, hogy engedje, hogy elcseréljék. A mostani pletykákat nem tudja irányítani, őt senki nem kereste meg és a bizalmasait sem, szóval ezekkel most nem foglalkozik, más dolga van. LeBrontól is megkérdezték egyébként, hogy mi a véleménye erről az Anthony-Love pletykáról. James hozzáfűzni valója annyi volt, hogy nincs nagyon kommentje, van 14 játékosuk, akik ott vannak a keretben, és fel kell készülniük a meccsekre, nem játszhatnak fantasy kosárlabdát. Azok vannak a keretben, akik, és velük kell teljesíteni.

A Chicago Bullsnál egy újabb vereség borzolja a kedélyeket, ráadásul az Atlanta Hawks ellen nyerhető meccset bukott a Bulls. A frusztrációt az okozza csapaton belül, hogy Paul Zipser és Nikola Mirotic is fontos dobásokat engedtek el a negyedik negyed végjátékában, és ez sem Dwyane Wade-nek, sem Jimmy Butlernek nem tetszik. Wade annyit mondott az összecsapás után, hogy egyszerűen mintha nem akarnának eléggé nyerni, de nem törődhet mindenkivel, mindenkinek saját magával kell foglalkoznia - tudnia kell mindenkinek, hol vannak a saját helyzetei, vállalásai, ezeket pedig pontokra kell váltani. Wade szerint ő és Butler elvégzik a dolgukat, de nem tudja, meddig bírják még ezt - sok a kérdőjel a keretükben, Fred Hoiberg is sok felállással próbálkozik, ez pedig nem mehet így sokáig. Azzal nem elégedhet meg senki, hogy ott van a neve egy NBA mezen és keres egy kis pénzt.

Butler annyit mondott, hogy egyszerűen nem játszanak elég keményen, pedig ez a munkájuk. Érti, hogy ha valaki üresen van, akkor vállalni kell, de a végjátékban a legjobb játékosoknak kellene adni a labdát, ez így működik. Wade és az ő vállaira kellene tenni a terhet, ráadásul jól is ment mindkettejüknek a játék, ő például úgy érezte, hogy mindent beszór, amit ráemel. Tanulniuk kell belőle - a dobáskiválasztás miatt nem mérges, de mindennek megvan a maga helye és ideje. Wade egyébként Zipserék vállalásairól annyit mondott még, hogy ha valaki ráemeli a helyzetet, akkor jobb, ha olyan helyzetből korábban már többször is betalált, és elég munkát fektetett abba a meccseken kívül is, hogy ezek jó százalékkal behulljanak, márpedig ő ezt nem látja.

A Bulls egyik fiatal játékosa, Jerian Grant twitteren "válaszolt" a nagyoknak. Grant elmondása szerint nagyon fájó ez a mostani vereség, de ő mindig keményen játszik, minden tőle telhetőt ki szokott adni magából. 4 éves kora óta játszik, a vérében van a kosárlabda, és sokkal többet jelent számára ez a játék, mint fizetési csekkeket. Mindig csak egy dolog lebeg a szeme előtt, a győzelem - Wade-éket ugyan nem említette, de nem nehéz kitalálni, kiknek szóltak az üzenetek.

Chicagóban egyébként nagyjából semmi nincs rendben. KC Jonhson (Chicago Tribune) érdeklődött Rajon Rondónál még az Orlando Magic elleni meccs után, hogy szerinte lesz-e még kezdő a csapatnál, mire egy gúnyos mosoly mellett annyit mondott a játékmester, hogy "jó kérdés".

Ezek mellett a dolgok mellett eltörpül szinte a tény, hogy Wade lett a liga történetének 34. játékosa, aki elérte a 21.000 pontot - ma hajnalban, az Atlanta Hawks elleni derbi első negyedében érte el ezt a mérföldkövet a dobóhátvéd. A nap másik statisztikája természetesen Russell Westbrooké, aki pályafutása 60. tripla-dupláját szállította a New Orleans Pelicans elleni találkozón, így nemcsak beérte, hanem le is hagyta Larry Birdöt ebben a tekintetben.

Ha már a Pelicans-Thunder: Anthony Davis résérült arra a combsérülésére, amit még múlt pénteken, a Brooklyn Nets ellen szedett össze, és ami miatt a Cleveland ellen nem is játszott. Az Oklahoma City elleni összecsapás második negyedében sántikált le a pályáról Davis, azt viszont egyelőre nem tudni, most mennyit kell kihagynia.

A Golden State Warriors centerét, Zaza Pachuliát 15.000 dollárra büntette a liga, amiért arcon csapta Luke Babbittet a Miami Heat elleni mérkőzésen.

A Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart tényleg dühös volt a Washington Wizards elleni találkozón, a mérkőzés után a washingtoni öltöző falát is beverte. Mint arról volt már szó tegnap, Smart a meccs végén összeveszett a segédedzőkkel, hogy nem mehetett vissza a pályára, de aztán elnézést kért mindenkitől a viselkedése miatt.

A BIG3 nyári liga a tegnapi napon három új edzőt mutatott be: Clyde Drexler, Rick Barry és Rick Mahorn trénerként fogják segíteni a csapatok munkáját.

A végére pedig a Sacramento Kings maradt, ahol a social media részleg vicceskedett a ma hajnali győzelem után:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus