Hírmorzsák 2017-01-27 (10:30)

Megvannak az All-Star cserék. Rondo helyre rakta Butlert és Wade-et. Barkley szerint LeBron nyafog. A Clippers úgy cserélhet Carmelo Anthonyért, hogy egyik nagy sztárjukat sem adják fel érte - a Rivers, Crawford, Redick trióból kerülhet ki az ellenérték. Mo Williams végre lekerült waiverről. Larry Sanders újra elkezdett edzeni, visszatérne. Kanter eltörte az alkarját, miközben szétütött egy széket, 2 hónapot is kihagyhat - Westbrook nem mérges. Jokicnak a csípője sérült meg. Derrick Jones Jr. is indul a zsákolóversenyen, McCollum az egyik induló a tripladobón. Drake vezeti majd az év végi díjátadó műsort.

Ma hajnalban kihirdették az idei All-Star gála főmeccsének cserejátékosait - ezen a linken megtaláljátok a részleteket! Az szintén ide tartozik, hogy Oliver Maroney (Basketball Insiders) forrásai szerint a Phoenix Suns újonca, Derrick Jones Jr. indulni fog a zsákolóversenyen - ő elvileg Aaron Gordon és Glenn Robinson III mellett a harmadik ismert név. A tripladobóról is ismerünk már egy nevet: Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint a Portland TrailBlazers dobóhátvédje, CJ McCollum ott lesz a nehéztüzérek megmérettetésén.

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy a Chicago Bulls két sztárja, Jimmy Butler és Dwyane Wade leszólták a többieket, hogy nem játszanak elég keményen, nem adnak bele mindent. Akkor Jerian Grant válasza twitteren, este Rajon Rondo mondókája instagramon érkezett. Az irányító azt írta, hogy az ő veteránjai sosem fordultak volna a médiához, hanem a csapathoz mentek volna. Sosem választották meg, mikor próbálják a többieket jobbra sarkallni - folyamatosan ezt csinálták, egyetlen napot sem hagytak ki edzésen sem. Az ő veteránjai nem törődtek a saját számaikkal, a csapatért játszottak, és ha kikaptak, nem kezdték el őket, fiatalabbakat okolni. Vállalták a felelősséget, és megmutatták az edzőteremben, mit jelent dolgozni. Bostonban, még amikor vezették a ligát, akkor is az volt a helyzet, hogy a vereségek után síri csend volt a csapatbuszon. Az ő veteránjainak nem volt befolyása a szakmai stábra, nem változtathattak az előre megbeszélteken csak azért, mert nekik az nem volt jó. Minden idők egyik legjobb edzőjének kezei alatt játszhatott, és ő mindenkit ugyanúgy számonkért. A keret összes tagja kell a sikerhez, és ha szétválasztjuk őket egyenként, nem lehet kiegyensúlyozottan nyerni. Sok mindennek hívhatják, de biztosan nem rossz csapattárs, és azt szeretné, ha átadhatná másoknak azt, amit megtanult. A fiatalok keményen dolgoznak, próbálkoznak, egyáltalán nem érdemlik meg, hogy leszólják őket. Rondo a végére odaszúrta, hogy ha valami megkérdőjelezhető, akkor azok a vezérek - lényegében nyíltan kihívta a hóra Butleréket. 

A Cleveland Cavaliersnél LeBron James borzolta a kedélyeket a napokban a nyilatkozataival, erről Charles Barkley-nak volt meg a véleménye. Barkley a TNT ma hajnali műsorában azt mondta, hogy szerinte egyáltalán nem voltak megfelelőek LeBron kommentjei az utóbbi időben, nyafogás volt az egész. A Cavs megadott neki mindent, az övék a liga történek legmagasabb fizetési listája, megfizették JR Smith-t és Iman Shumpertet is, mert ezt akarta James, ráadásul megszerezték most Kyle Korvert is. Barkley hozzátette, hogy James a világ legjobb kosarasa, de feltette a kérdést, hogy minden jó játékost maga mellé akar? Nem akar kihívást? 

Máshol sincs megnyugvás, a New York Knicksnél szintén megy a cirkusz. Tegnap este felmerült, hogy Phil Jackson már a Los Angeles Clippersnek és a Boston Celticsnek is árulja Carmelo Anthonyt, Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint pedig olyan cseréről is tárgyal a Clippers és a Knicks, amiért a New York nem kapná meg a Los Angeles-iek három sztárjának egyikét sem. Azt több forrás is megerősítette, hogy sem Blake Griffint, sem Chris Pault, sem DeAndre Jordant nem fogja feladni Melóért Doc Rivers - Griffint nem is adhatnák, mert egy csapatban egyszerre nem lehet két Designated Rookie Max szerződés (az újoncszerződés lejárta előtt hosszabbított, 5 éves maximummal rendelkező ember) csere által, és Derrick Rose már ebbe a kategóriába esik. A felmerült cserepletykában az Austin Rivers, Jamal Crawford, JJ Redick trióból menne egy vagy kettő a Nagy Almába draftjogok mellett - nagyjából 27 milliónyi fizetést kell összetennie a Clippersnek, hogy pénzügyileg megfeleljen a csere a szabályoknak.

Egy kis szusszanásképp megjegyezhetjük, hogy Mo Williams végre valahára lekerült a szabadlistáról - ez azt jelenti, hogy szabadon igazolható, de mivel visszavonult, így ennél fontosabb, hogy a Denver Nuggetshez lesz beírva a fizetése, ők kerültek közelebb a fizetési padlóhoz. A coloradóiak egyébként készpénzben 1 millió dollárt spóroltak, annyit nem kell kifizetni az egykori irányítónak a szerződésében meghatározott összegből.

A Milwaukee Bucks egykori centerénél, Larry Sandersnél valószínűleg elfogyott a pénz a nagy festegetés közben eljött az idő, hogy újra elkezdjen edzeni. Saját twitterfiókján jelentette be a magasember, hogy próbál formába lendülni, és szerinte nem is kell ehhez túl sok idő - hiányzott már neki a játék. A 28 éves Sanders 2015 februárjában fejezte be ideiglenesen karrierjét, akkor személyes okokra hivatkozva mondta azt, hogy neki ennyi elég volt - történt ez fél évvel azután, hogy elindult 4 éves, 44 millió dolláros új szerződése, amiből 13 milliót megkapott a kivásárlás után is.

A nap hülyéje címet az Oklahoma City Thunder magasembere, Enes Kanter nyerte el - a ma hajnali, Dallas Mavericks elleni találkozó második negyedében idegességében szétütött egy széket, eltört a jobb alkarja, ami miatt 6-8 hetet is kihagyhat Royce Young (ESPN) információi szerint. Hogy pontosan mennyit kell az oldalvonal mellett töltenie, arról ma lehet majd többet tudni a további vizsgálatok után, de a röntgen megerősítette, hogy eltört Kanter keze. Csapattársa, Russell Westbrook nem volt dühös, elmondása szerint szerencsétlen eset volt ez, de Kanter erős és még jobb játékosként fog visszatérni. Ha lehetne, biztos visszacsinálná a török is a történteket, de már előre kell tekinteniük, a pozitív dolgokra kell koncentrálniuk, és remélhetőleg minél gyorsabban visszatér majd Kanter.

Ma hajnalban, a Phoenix Suns ellen megsérült Nikola Jokic is, a csípőjével vannak gondok, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem súlyos a dolog, csak egy húzódás - pontosabbat a mai MRI után lehet mondani.

A végére pedig annyi maradt, hogy Drake vezeti majd azt a műsort június 26-án, ahol kihirdetik az összes egyéni díjat - mint ismert, idén nem az alapszakasz után hozzák ezeket nyilvánosságra, hanem egyszerre, egy show keretében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus