Hírmorzsák 2017-01-28 (09:45)

A Boston megmondta a Knicksnek, hogy "nix Melo", nem kell nekik Anthony, Vucevicről viszont tárgyaltak az Orlandóval. Doc Rivers a saját fiát is elcseréli, ha így előrébb léphetnek. A Clippers és a Knicks harmadik csapatot keresnek egy Anthony-cseréhez. Wade, Butler és Rondo is büntetést kaptak, utóbbinál a kivásárláson is elgondolkodtak az instagram kiírása után. A Bullsnál mindenki elégedetlen - a kiegészítők szerint Butler és Wade egymás között játszanak csak. LeBron a gólpassz örökranglista 14. helyén már. Harden történelmet írt. Tavaly 40 millió dollárt bukott a Cavs. Tristan Thompson szerint várhatják az erősítést, de a jelenleg adott kerettel kell megpróbálniuk nyerni. Jokicnak csak meghúzódott a csípője (day-to-day). Yogi Ferrell a Mavsnél 10 napra. Matt Barnes feladja magát a New York-i rendőrségen. Lillardöt motiválja, hogy lemaradt az All-Star gáláról. McCollum porig alázta Parsonst a ma hajnali győzelem után.

Az ESPN értesülései szerint a Boston Celtics megmondta a New York Knicksnek, hogy nem akarnak Carmelo Anthonyért cserélni. Az előző idényben beszélgetett egymással a sztárról a két gárda, de azóta megérkezett a Celticshez Al Horford, a Bostonnak pedig semmi baja nincs a támadójátékával. A. Sherrod Blakely (CSNNE) jelentette, hogy a Celtics más irányba nézelődik - tárgyaltak az Orlando Magic-kel Nik Vucevicről.

Ugyanehhez a témakörhöz, Anthonyhoz kapcsolható, hogy az ESPN The Jump című műsorának vezetője, Rachel Nichols megkérdezte a pletykákról a Los Angeles Clippers elnökét és vezetőedzőjét, Doc Riverst, hogy mennyire kell őket komolyan venni. Rivers szerint nem ők beszélgetnek másokkal, hanem mások keresik őket. Úgy érzi, elég jók most is, de neki az a dolga, hogy megnézze, lehetnek-e még jobbak, és ha igen, akkor lépni fognak. Nichols rákérdezett arra is, hogy a fiát is beáldozná-e ezért, amire Doc annyit mondott, hogy bárkit elcserélne, Austint is. Senkit nem akar mozdítani, kedveli a mostani csapatot, de ha javítani tud az állományon, meg fogja tenni. Marc Stein és Ramona Shelburne (mindketten ESPN) úgy tudják, hogy a Clippers és a Knicks egy harmadik csapatot keresnek, aki be tud szállni a Melo-cserébe - mint ismert, a Clippers úgy akarja megszerezni Anthonyt, hogy nem adja oda érte sem Blake Griffint, sem Chris Pault, sem DeAndre Jordant, a Knicks pedig nyitott is egy ilyen üzletre.

A Chicago Bullsnál megvoltak a büntetések: Dwyane Wade és Jimmy Butler a padról kezdték a ma hajnali, Miami Heat elleni meccset (utóbbi egészen pocsékul is játszott), de Nick Friedell (ESPN) információi szerint Rajon Rondo is megkapta a magáét - ő alapból csere, szóval őt csak pénzbüntetéssel sújtották, ezt egyébként Wade és Butler is megkapták. Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint az is megfordult a vezetőség fejében, hogy kivásárolják Rondót az instagram postja után. Fred Hoiberg vezetőedző a Miami ellen elvesztett ütközet után azt mondta a riportereknek, ez volt a legrosszabb meccsük ebben az idényben. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint az egész Bulls tele van elégedetlen játékossal. A sztárok a kiegészítőkkel nincsenek kibékülve, de ugyanez fordítva is igaz, mert a kisebb szerepet betöltők szerint Wade és Butler egymás között játszanak, a többieket kizárják - gyakorlatilag kétemberes játékot játszanak, és senki mást nem vonnak ebbe bele.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James ma hajnalban, a Brooklyn Nets elleni mérkőzésen fellépett a gólpassz-örökranglista 14. helyére - Terry Portert előzte meg. A másik napi statisztika a Houston Rockets sztárjáé, James Hardené, aki a liga történetének első játékosa lett ma hajnalban, aki egy idényben egynél több 50 pontos tripla-duplát szállított.

Maradjunk még a Cavsnél, James utóbbi időben adott nyilatkozatai és a róla kikerülő hírek ugyanis nem múltak el nyomtalanul. Volt arról szó két napja, hogy LeBron nem elégedett azzal a pénzmennyiséggel, amennyit Dan Gilbert a csapatra költ, de Kurt Badenhausen (Forbes) információi szerint a Cavs a 115 milliós fizetési listája, az 54 milliós luxusadója és az NBA bevételelosztási rendszere miatt 185 millió dolláros kiadással működött az előző szezonban, így a bajnoki címmel együtt is 40 millió dolláros veszteséggel zárták az idényt - ez 1997/98 óta az ötödik legmagasabb pénzügyi bukó volt egy NBA csapatnál. James arról is folyamatosan beszél a médiának, hogy meg kell erősíteni a csapatot, de Tristan Thompson nem foglalkozik ezzel - a magasember David Cassilónak (Bleacher Report) azt mondta, hogy nem törődik James kommentjeivel, jobban, keményebben kell játszaniuk mindannyiuknak, ilyen egyszerű. Szerinte várhatják, hogy majd jönnek az erősítések, de jelenleg ez a csapatuk adott, így kell hozzáállni - ezzel a kerettel kell játszaniuk és nyerniük végre pár meccset.

A Denver Nuggets erőcsatárának, Nikola Jokicnak nincs nagyobb baja, a csípőjének a bal oldala húzódott meg az MRI vizsgálat alapján, így állapota day-to-day, lényegében bármikor újra játszhat - nem tudni pontosan, hogy mikor fog.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks 10 napos szerződést ad Yogi Ferrellnek. Ferrellt a Brooklyn Nets tette ki 10 meccs után december elején, a D-Ligában, a Long Island Netsnél pedig 18 meccsen 18.7 pontot, 2.9 pattanót és 5.8 gólpasszt átlagolt 35.7 perc alatt.

A TMZ Sports értesülései szerint a Sacramento Kings kiscsatára, Matt Barnes feladja magát a New York-i rendőrségen - mint ismert, azzal gyanúsítják Barnest, hogy a szezon korábbi részében, egy New York-i éjszakai bárban, illetve az előtt, az utcán fojtogatott egy nőt, majd megütött egy férfit DeMarcus Cousinsszal együtt. Barnes a hírek szerint továbbra is ártatlannak gondolja magát, de együttműködik a rendőrséggel.

A Portland TrailBlazers irányítóját, Damian Lillardöt kérdezték a ma hajnali, Memphis Grizzlies elleni győzelem után, hogy tudat alatt motiválja-e az, hogy megint lemaradt az All-Star gáláról. Lillard azt válaszolta, hogy nem tudat alatt motiválja, hanem ténylegesen. Ha ilyen történik, akkor erre a megfelelő módon kell reagálni - nem sajnálkozhat az ember, és nem nézheti az egyéni dolgait - egyszerűen minél jobbnak kell lennie, és minél jobban kell segítenie a csapatot, ez a feladata. A játékmester szerint annyi a lényeg, hogy fejlődnie kell, pont.

A végére pedig maradjunk a Portlandnél, akik egy stipi-stopi, dupla stipi-stopi, tripla stipi-stopi helyzetbe kerültek ma reggel. Egyrészt Chandler Parsonsszal trollkodtak az egyik ma hajnali homálya miatt (azt írták, hogy a triplavonal nagyon-nagyon messze van a kosártól), mire a Memphis kiscsatára azzal válaszolt, hogy "sok szerencsét az idei lotteryben", amire CJ McCollum reagált annyival, hogy "azzal ütöttük meg a lottófőnyereményt, hogy nem igazoltunk le téged" (a "hit the lottery" kifejezéssel szép kis szójátékot alkotott a Blazers dobóhátvédje). Bár az örök klasszikus szerint nem lehet le tripla stipi-stopizni egy dupla stipi-stopit, ezt az ütközetet mégis McCollum nyerte. (Egyébként még volt Parsonstól egy "technikailag én ütöttem meg a főnyereményt" válasz, de ez már annyira gyenge volt az előzőekhez képest, hogy kár volt ezzel lezárnia a "vitát".)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus