Hírmorzsák 2017-01-30 (12:00)

Durant az utóbbi hetekben beszélt Curryvel, hogy legyen önmaga, játssza a saját játékát. A Cavs megpróbált cserélni TJ McConnellért, a Philly visszautasította őket - Shelvin Macket és Jameer Nelsont nézegeti a bajnok. A Magicnek scorer kell 2-3-as posztra. Kanter elnézést kért a kartöréséért. A Bulls fiataljai szeretnék, ha Wade többet edzene. Brad Stevens szívesen edzené Melót, Ainge nem akar hallani a dologról. A Knicks nem veszi át Jamal Crawfordot, a Clippers nem akarja adni Redicket. Wes Matthews ott lesz a tripladobón. Sérülések: Rose (boka, 1 hét), Deron Williams (nagylábujj, 1 meccs), Steph Curry (gyomor), Randle (tüdőgyulladás). A Nets 2 évre leigazolta Quincy Acy-t. 10 napos szerződések: Yogi Ferrell (Mavs), Toney Douglas (Grizzlies), Lamar Patterson (Hawks).

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant saját elmondása szerint látta Steph Curryn, hogy nem önmaga a szezon első harmadában, ezért az utóbbi hetekben sokat beszélgetett a kétszeres alapszakasz MVP-vel. Durant Chris Haynesnek (ESPN) azt mondta, hogy megmondta Currynek, hogy ne aggódjon miatta, csak legyen önmaga, játssza a saját játékát, ő pedig majd alakítja a sajátját. Durant szerint Curry a Warriors motorja, ő pedig nem akarja átvenni a helyét és azt, hogy minden újraszerveződjön körülötte - tudja, hogyan kell hatékonyan pontot szerezni, hogyan legyenek meg a helyzetei, érte nem kell aggódni, úgyhogy Currynek a saját játékát kell játszania. Curry szerint sokat segített neki ez a beszélgetés, és jót tett a csapaton belüli kémiának is - szüksége volt erre a biztatásra, bátorításra. 

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy az Orlando Magic bizonyított scorert akar dobóhátvéd vagy kiscsatár poszton, és Nik Vucevicért próbálnak szerezni egyet még a deadline előtt - a center egyébként egész vállalható fizetéssel rendelkezik, miután 11.8 millió dollár az idei bére, de már jó ideje hiába próbálnak vele boltolni a floridaiak.

Az sem titok, hogy a Cleveland Cavaliersnek kell egy csereirányító, Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint pedig pár héttel ezelőtt fel is ajánlották Jordan McRae-t és egy jövőbeli második köröst a Philadelphia Sixersnek TJ McConnellért cserébe, de a Philly nemet mondott az ajánlatra. Ez azért nem meglepő, mert McConnell jövőre is csak 1 millió dollárt fog keresni, a Sixers 9-5, mióta ő lett a kezdő irányító, és 5.6 pont mellett 6.0 gólpasszt átlagol ebben az idényben, mindössze 1.8 eladott labdával karöltve. Az ESPN értesülései szerint Jameer Nelson mellett Shelvin Macket is nézegeti a bajnok.

Az Oklahoma City Thunder magasembere, Enes Kanter elnézést kért, hogy eltörte az alkarját, mikor szétütött egy széket meccs közben, és ezért 6-8 hetes kihagyásra kényszerül. Kanter szerint természetesen sajnálatos a dolog, hiszen cserben hagyta a társait és a szakmai stábot is. Azt kívánja, hogy bárcsak visszamehetne az időben, és meg nem történtté tehetné az egészet, de most már csak annyit tud tenni, hogy tanul a dologból, és kontrollálja az érzelmeit a továbbiakban. Próbált egyébként minél kevesebbet hibázni, hogy minél többet segítsen a csapatának, de back-to-backen voltak, eladta párszor a labdát, és ideges lett emiatt, lecserélték, és ekkor ütött a székbe felindultságában.

Van gond a Chicaco Bullsnál is, mint arról az utóbbi napokban lehetett olvasni. Pénteken megvolt a csapatmeeting, amin mindenki elmondhatta, mi nyomja a szívét, és ezen előkerült az is, hogy a fiatalabb játékosok azt szeretnék, ha Dwyane Wade többet vagy/és keményebben edzene. Taj Gibson Nick Friedellnek (ESPN) el is mondta, hogy másnap Wade sokkal jobban odatette magát a tréningen, ez pedig azt mutatja, hogy a megbeszélésnek volt értelme és pozitív hatása. Csak ők segíthetnek magukon, hogy kilábaljanak ebből a gödörből, ezt mindannyian tudják, ezért csak arra koncentrálnak, hogyan találhatnak erre megoldást, a negatív dolgokra nem.

Két napja volt arról szó, hogy a Cleveland Cavaliers után a Boston Celtics is nemet mondott a New York Knicksnek, mikor megkereste őket Phil Jackson Carmelo Anthonyval. Stein és Ramona Shelburne (ESPN) úgy tudják, hogy részben azért nagyon kicsi az érdeklődés Melo iránt, mert a legtöbb csapat úgy van vele, hogy oda úgysem engedi a cseréjét a kiscsatár, nincs is értelme beszélni róla. A Boston Globe úgy tudja, hogy a Celtics vezetőedzője, Brad Stevens szívesen edzené Anthonyt, de Danny Ainge GM elzárkózik Melo megszerzésétől, a Boston viszont egy háromcsapatos csere része lehet ettől még, csak nem ide kerülne a kiscsatár. A Los Angeles Clippers vonalán az a helyzet, hogy a New York nem akarja átvenni Jamal Crawford 3 éves, 42 milliós szerződését, JJ Redicket pedig a Clippers nem nagyon akarja adni egyelőre, ezért keresnek valakit, aki átvenné Crawfordot.

Ha már a Knicks szóba került, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Derrick Rose járógipszben van - a bokája sérült meg, és Al Iannazzone (Newsday) forrásai szerint akár egy hetet is kihagyhat, nagyon könnyen elképzelhető, hogy csak szombat este fog újra játszani. A Dallas Mavericksnél Deron Williams bal nagylábujjával vannak problémák, ezért még legalább egy találkozót ki kell hagynia. A Los Angeles Lakersnél Julius Randle-nek tüdőgyulladása volt a hétvégén - elvileg ma vizsgálják meg újra, az aranysárga-liláknak pedig csak holnap este van meccsük. A cikk elején említett Steph Currynek gyomorproblémái vannak, ezért nem játszott ma hajnalban, a Portland TrailBlazers ellen.

A Brooklyn Nets 2 éves szerződést kötött Quincy Acyvel - két 10 napos szerződés után döntöttek úgy a csapatnál, hogy hosszabb távra is megtartják. Az Atlanta Hawks 10 napos kontraktust adott Lamar Pattersonnak - a D-Ligában, a Reno Bighornsnál idén 24.1 pontot, 6.3 pattanót, 4.8 gólpasszt és 2.0 szerzett labdát átlagolt ebben az idényben. A Memphis Grizzlies Toney Douglasnek ad 10 napos szerződést, Troy Williamst fogják kitenni a keretből. A Dallas kitette keretéből Pierre Jacksont, és Yogi Ferrell-lel kötöttek 10 napos megállapodást.

Szintén a Mavshez kapcsolódik, hogy Tim Cato (Mavs Moneyball) forrásai szerint Wesley Matthews is ott lesz az All-Star hétvégén a tripladobón - CJ McCollum után ő a második, akiről lehet tudni ezt.

Közben Donald Trump amerikai elnök egyik döntése borzolja a kedélyeket az NBA-ben is - ideiglenesen kitiltották az USA-ból 7 ország összes bevándorlóját (Irán, Irak, Szomália, Líbia, Szíria, Jemen, Szudán), és az NBA-nek van két olyan játékosa is, akik szudáni gyökerekkel rendelkeznek, Thon Maker és Luol Deng. A Milwaukee Bucks szombat hajnalban Torontóban játszott, volt is aggodalom, hogy Makert visszaengedik-e az Egyesült Államokba, de gond nélkül vissza tudott utazni (van egyébként ausztrál útlevele is, Dengnek pedig brit). A liga is megkereste a külügyminisztériumot, hogy ez milyen hatással lesz az NBA-re, mert több szudáni tehetséges fiatal is az Államokba került a Basketball Without Borders program keretein belül, többen pedig valószínűleg a drafton is elkelnek majd a jövőben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus